Board index FlightGear Support Multiplayer

Cannot see MP aircraft unless using same aircraft model

Trouble getting online, setting up a server?
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- copy&paste your commandline.

Please, also see Requesting Technical Help.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

Cannot see MP aircraft unless using same aircraft model

Postby UKRAINE » Sun Aug 18, 2019 3:54 pm

Hi,

I'm using the latest version of FG for Mac, and I cannot see anyone else's model unless I'm using the same aircraft model as them. My Mac is also quite new and the OS is updated to one of the more recent ones (10.14). So if I'm flying on MP on a cap10B, I can only see cap10b's, otherwise I see yellow-blue default models. Any clue on what the issue is? Also, some models like the 777 or the c172p appear to have completely black liveries except for the doors. Unfortunately it seems that Mac issues are not so well known. :(
Callsign : BRT0003
BRT Flight Operations, Co- founder of BRT - Bogdan Tsupryk
Join BRT Virtual Airlines ! Active airline over 2,500 flights COMPLETED and over 100 pilots!
Register to join BRT : http://www.brtvirtualairlines.org
UKRAINE
 
Posts: 78
Joined: Mon May 02, 2011 1:26 pm
Callsign: BRT0003
Version: 3.4
OS: Mac OS X 10.10.3

Re: Cannot see MP aircraft unless using same aircraft model

Postby Oswald » Sun Aug 18, 2019 4:51 pm

Hi Ukraine,

which Flightgear version? Are you sure you have downloaded the other aircraft?

Oswald
Oswald
 
Posts: 86
Joined: Sat Feb 20, 2016 11:29 pm

Re: Cannot see MP aircraft unless using same aircraft model

Postby UKRAINE » Sun Aug 18, 2019 5:32 pm

Oswald wrote in Sun Aug 18, 2019 4:51 pm:Hi Ukraine,

which Flightgear version? Are you sure you have downloaded the other aircraft?

Oswald


Yes, latest version, and all the aircraft (that I was supposed to see) have been downloaded!
Callsign : BRT0003
BRT Flight Operations, Co- founder of BRT - Bogdan Tsupryk
Join BRT Virtual Airlines ! Active airline over 2,500 flights COMPLETED and over 100 pilots!
Register to join BRT : http://www.brtvirtualairlines.org
UKRAINE
 
Posts: 78
Joined: Mon May 02, 2011 1:26 pm
Callsign: BRT0003
Version: 3.4
OS: Mac OS X 10.10.3

Re: Cannot see MP aircraft unless using same aircraft model

Postby legoboyvdlp » Sun Aug 18, 2019 7:09 pm

Did you install aircraft using the launcher directly? I think I've heard about this before but the only solution is to add the folder Documents/FlightGear/(wherever the aircraft are stored) to Additional Aircraft Folders on the add-ons tab. You will see the aircraft twice in the launcher but it should resolve the problem. Let me know if this works!
User avatar
legoboyvdlp
 
Posts: 6928
Joined: Sat Jul 26, 2014 1:28 am
Callsign: YV-LEGO
Version: 2018.3.1
OS: Windows 10 HP

Re: Cannot see MP aircraft unless using same aircraft model

Postby UKRAINE » Sun Aug 18, 2019 7:12 pm

legoboyvdlp wrote in Sun Aug 18, 2019 7:09 pm:Did you install aircraft using the launcher directly? I think I've heard about this before but the only solution is to add the folder Documents/FlightGear/(wherever the aircraft are stored) to Additional Aircraft Folders on the add-ons tab. You will see the aircraft twice in the launcher but it should resolve the problem. Let me know if this works!


Yeah I installed through the launcher directly. Funny enough the usual directory where the aircraft are located isn't there anymore (Data/Aircraft), only the default ones are. The newly downloaded ones through the launcher go elsewhere. I'll look for the new directory of downloaded aircraft, and try to place the separately downloaded files there. Thanks for the tip! :mrgreen:
Callsign : BRT0003
BRT Flight Operations, Co- founder of BRT - Bogdan Tsupryk
Join BRT Virtual Airlines ! Active airline over 2,500 flights COMPLETED and over 100 pilots!
Register to join BRT : http://www.brtvirtualairlines.org
UKRAINE
 
Posts: 78
Joined: Mon May 02, 2011 1:26 pm
Callsign: BRT0003
Version: 3.4
OS: Mac OS X 10.10.3

Re: Cannot see MP aircraft unless using same aircraft model

Postby legoboyvdlp » Sun Aug 18, 2019 7:14 pm

I don't suggest moving the files to data/Aircraft; they are in the other folder for a reason and if you do that you won't be able to update them anymore in the Lau cber. FGDATA is now considered read only (for most things) and extra things like aircraft, scenery, and the texture cache go in Documents/FlightGear.

I think it's a simple omission to add the launcher downloaded aircraft to FG_AIRCRAFT and will see if James can resolve it or if it's intended behaviour :)
User avatar
legoboyvdlp
 
Posts: 6928
Joined: Sat Jul 26, 2014 1:28 am
Callsign: YV-LEGO
Version: 2018.3.1
OS: Windows 10 HP


Return to Multiplayer

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests