Board index FlightGear Support Installation Windows

FlightGear crashes during launch

Installing FlightGear, scenery, aircraft etc. on Windows.

FlightGear crashes during launch

Postby Krizzlybaer » Sat May 12, 2018 7:50 pm

Hey folks, I might need your help.
I installed FlightGear 1.1 today but I can't get it "off the ground" at all ;)
It crashes right on the first loading screen

I am using Windows 7 Professional 32 Bit
FlightGear 1.1
Nvidia GeForce 330

The crashreport says:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<CrashRpt version="1403">
<CrashGUID>26f2d2a6-ec7e-4668-8c7a-49ff3330abba</CrashGUID>
<AppName>FlightGear</AppName>
<AppVersion>2018.1.1</AppVersion>
<ImageName>D:\Program Files\FlightGear 2018.1.1\bin\fgfs.exe</ImageName>
<OperatingSystem>Windows 7 Professional Build 7600</OperatingSystem>
<OSIs64Bit>0</OSIs64Bit>
<GeoLocation>de-de</GeoLocation>
<SystemTimeUTC>2018-05-12T19:12:56Z</SystemTimeUTC>
<ExceptionAddress>0x66d935d0</ExceptionAddress>
<ExceptionModule>D:\Program Files\FlightGear 2018.1.1\bin\CrashRpt1403.dll</ExceptionModule>
<ExceptionModuleBase>0x66d90000</ExceptionModuleBase>
<ExceptionModuleVersion>1.4.0.3</ExceptionModuleVersion>
<ExceptionType>4</ExceptionType>
<GUIResourceCount>22</GUIResourceCount>
<OpenHandleCount>506</OpenHandleCount>
<MemoryUsageKbytes>1173500</MemoryUsageKbytes>
<CustomProps>
<Prop name="build-type" value="Release" />
<Prop name="git-revision" value="67a1e1eaedcb07847ef18f4d614353442693d70b" />
<Prop name="hudson-build-id" value="231" />
<Prop name="hudson-build-number" value="231" />
</CustomProps>
<FileList>
<FileItem name="crashdump.dmp" description="Crash Minidump" />
<FileItem name="crashrpt.xml" description="Crash Description XML" />
<FileItem name="fgfs.log" description="FlightGear Log File" />
</FileList>
</CrashRpt>


Can someone help me with this?
Thanks for your help in advance!
Krizzlybaer
 
Posts: 2
Joined: Sat May 12, 2018 7:27 pm

Re: FlightGear crashes during launch

Postby wkitty42 » Sat May 12, 2018 7:57 pm

Krizzlybaer wrote in Sat May 12, 2018 7:50 pm:Hey folks, I might need your help.
I installed FlightGear 1.1 today

according to what you did post, you installed 2018.1.1... please use all of the version number when posting problems... it is important because now there have been at least three "1.1" versions but for different years...

Krizzlybaer wrote in Sat May 12, 2018 7:50 pm:Can someone help me with this?
Thanks for your help in advance!

please click on your start button, type %APPDATA% into the search field and hit enter... a directory window should open up... in there, find the flightgear directory and open it... then find the fgfs.log file... post it somewhere like pastebin and give us a link to it so we can see what the sim logged...
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 4550
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5

Re: FlightGear crashes during launch

Postby Krizzlybaer » Sat May 12, 2018 8:20 pm

Krizzlybaer
 
Posts: 2
Joined: Sat May 12, 2018 7:27 pm

Re: FlightGear crashes during launch

Postby wkitty42 » Mon May 14, 2018 7:16 am

sadly, i cannot tell from the log parts available... someone on the dev team with winwhatever experience will have to take a look...

you can remove that nav cache, too... it is a sql database and won't help in this case... i'd remove it from my dropbox as well as editing my post to remove it there...
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 4550
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5

Re: FlightGear crashes during launch

Postby Oswald » Wed Jul 04, 2018 3:41 pm

Unfortunately, I have to add my problem to this, because it is quite similar (I start FG with the launcher):

FG 2018.2.2 sometimes works when I launch the first time after having started the computer. After closing and relaunching the program always crashes, with any airport or aircraft, with and without multiplayer.
Before posting this, I had deleted all 2018_2 related cache and xml files to retry, didn't solve the problem.
FG 2018.2.1 behaved the same way, I uninstalled it and hoped 2018.2.2 would work.

My preconditions:
FG 2018.1.1 is installed and works fine. Former new installations didn't cause problems.
Windows 10 Home Version 1803 64 bit
Graphic: Nvidia GeForce GTX 750 Ti
Additional command lines:
    --httpd=5500 --generic=socket,out,2,localhost,5555,udp,spaacars
    --addon=C:\Users\Saure\Documents\FlightGear\landing_rate\landing_rate
The first one relates to a virtual airline (St. Paul Airlines) and migrated from version to version without problems
The second is new, leaving it away does not make a difference.

I saved and posted the crash report, I could quote it in the next message if it is helpful.

Does anyone have an idea to help?
Thank you in advance,
Oswald
Oswald
 
Posts: 49
Joined: Sat Feb 20, 2016 11:29 pm

Re: FlightGear crashes during launch

Postby wkitty42 » Wed Jul 04, 2018 4:43 pm

the devs are (slowly) working on how to manage and process the details of all the winwhatever crash reports... right now they are landing on one of the devs' servers so they are available... it is getting the rest of the management and diagnostic software configured and operational that's the main problem... some things are just really over-engineered in the winwhatever world...
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 4550
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5

Re: FlightGear crashes during launch

Postby Thorsten » Wed Jul 04, 2018 5:36 pm

FG 2018.2.2 sometimes works when I launch the first time after having started the computer. After closing and relaunching the program always crashes, with any airport or aircraft, with and without multiplayer.


I seem to have run into a similar issue, though my preliminary analysis was that network non-connectivity was causing a timing issue, so that'd be different in your case. For curiosity, what happens if you

* close FG
* try opening another program
* re-open FG

For some weird reason, that seemed to improve things in my case (this actually is a launcher bug, FG from commandline runs fine, and needless to say, it was never tracked down since others could not reproduce it)
Thorsten
 
Posts: 9548
Joined: Mon Nov 02, 2009 8:33 am

Re: FlightGear crashes during launch

Postby Oswald » Wed Jul 04, 2018 8:03 pm

Doesn't work in my case.
Oswald
 
Posts: 49
Joined: Sat Feb 20, 2016 11:29 pm


Return to Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests