Board index FlightGear Support Graphics

Weird graphics glitch - need help  Topic is solved

Graphics issues like: bad framerates, weird colors, OpenGL errors etc. Bad graphics ar usually the result of bad graphics cards or drivers.
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- what graphics card do you have?
- does the problem occur with any aircraft, at any airport?
- is there any output printed to the console (black window)?
- copy&paste your commandline (tick the "Show commandline box on the last page of FGRun or the "Others" section on the Mac launcher).
- please upload a screenshot of the problem.

If you experience FlightGear crashes, please report a bug using the issue tracker (can be also used for feature requests).
To run FlightGear on old computers with bad OpenGL support, please take a look at this wiki article. If you are seeing corrupted/broken textures, please see this article.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

Weird graphics glitch - need help  

Postby wlbragg » Sun Jan 03, 2021 7:29 pm

OK, I've seen this before, at least part of it. I can't find the cause or solution anywhere and I am tired of looking. Unfortunately I don't remember what this is all about.
Are there any developers out there that have seen this or know what causes it. More importantly how to get rid of it.
I do recall one time when I had a double uv mapping that was causing havoc, but don't remember how I dealt with it in Blender. I don't know that this is the cause though.

See video.


The mesh disappears at certain angles or distances and the buttons are not hot at certain angles.

P.S. Stuart, if you see this. Notice now only one PDF has the weird cyclic artifact. I don't know why and I also don't think it is consistent that the right PDF doesn't do it.
I did apply you patch the c172p successfully, thanks. Works here as well, not the patch but the concept.

EDIT:
I just watch the video and noticed my mouse was not captured correctly. What i saw when doing this was the mouse was in the correct location over the objects but not active until I changed the angle.
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
Intel i5 3570K AMDRX480
wlbragg
 
Posts: 6074
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Linux/AMDRX480

Re: Weird graphics glitch - need help

Postby wlbragg » Mon Jan 04, 2021 12:03 am

Well, I figured out what was causing this. It had to do with a scale animation. I was translating then scaling the entire audio panel and it didn't like it.
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
Intel i5 3570K AMDRX480
wlbragg
 
Posts: 6074
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Linux/AMDRX480

Re: Weird graphics glitch - need help

Postby Johan G » Mon Jan 04, 2021 1:49 pm

"Sometimes [algorithms] works in mysterious ways." I guess.
Low-level flying — It's all fun and games till someone looses an engine. (Paraphrased from a YouTube video)
Improving the Dassault Mirage F1 (Wiki, Forum, GitLab. Work in slow progress)
Johan G
Moderator
 
Posts: 6357
Joined: Fri Aug 06, 2010 5:33 pm
Location: Sweden
Callsign: SE-JG
IRC name: Johan_G
Version: 2020.3.4
OS: Windows 10, 64 bit


Return to Graphics

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest