Board index FlightGear Development Nasal

Canvas ND Framework

Nasal is the scripting language of FlightGear.

Canvas ND Framework

Postby Necolatis » Fri Oct 19, 2018 4:15 pm

I have a couple of issues with it.

Firstly, why am I not getting a DME on the right in this picture? What could be the cause of that..

Image

Second, I sometimes get a Nasal error. It complains that windShown is not defined. So after doing ND.new(), i just do nd.windShown = 0; but I would rather have it work. (FG 2018.3.1RC)

PS: I use the Nasal/canvas/MFD_Generic.nas to start it.
"Airplane travel is nature's way of making you look like your passport photo."
— Al Gore
User avatar
Necolatis
 
Posts: 2030
Joined: Mon Oct 29, 2012 12:40 am
Location: EKOD
Callsign: Leto
IRC name: Neco
Version: 2019.1.2
OS: Windows 10

Re: Canvas ND Framework

Postby legoboyvdlp » Fri Oct 19, 2018 5:49 pm

If I remembrr right the IDG had this issue with the DME, I think it0uchpods fixed it ~ 6 months ago?
User avatar
legoboyvdlp
 
Posts: 7164
Joined: Sat Jul 26, 2014 1:28 am
Callsign: YV-LEGO
Version: 2018.3.1
OS: Windows 10 HP

Re: Canvas ND Framework

Postby Hooray » Fri Oct 19, 2018 6:53 pm

it's been a while, but try to toggle the various boolean properties (shift click) to see if anything shows up (it could be the STA property for stations IIRC)
Please don't send support requests by PM, instead post your questions on the forum so that all users can contribute and benefit
Thanks & all the best,
Hooray
Help write next month's newsletter !
pui2canvas | MapStructure | Canvas Development | Programming resources
Hooray
 
Posts: 11375
Joined: Tue Mar 25, 2008 8:40 am

Re: Canvas ND Framework

Postby Octal450 » Fri Oct 19, 2018 7:46 pm

Lego:
the Airbus ND is not the same as this one, the fix was unrelated.

Necolatis:
Is your dme[1] setup correctly in instrumentation? You need to make sure it is slaved to your NAV2 radio (default, is nav[1]). Check if /instrumentation/dme[1]/ has a distance shown.

Kind Regards,
Josh
Waste of time. Goodbye forever.
Octal450
 
Posts: 4398
Joined: Tue Oct 06, 2015 12:51 pm

Re: Canvas ND Framework

Postby Necolatis » Fri Oct 19, 2018 7:47 pm

thanks
"Airplane travel is nature's way of making you look like your passport photo."
— Al Gore
User avatar
Necolatis
 
Posts: 2030
Joined: Mon Oct 29, 2012 12:40 am
Location: EKOD
Callsign: Leto
IRC name: Neco
Version: 2019.1.2
OS: Windows 10

Re: Canvas ND Framework

Postby renit18 » Sun Dec 01, 2019 5:08 pm

Hello everyone, I am new and I try to use the ND feamework on my plane. I've added it but I get it to be focused on my object. Some suggest please.
renit18
 
Posts: 2
Joined: Sun Dec 01, 2019 4:55 pm

Re: Canvas ND Framework

Postby Hooray » Sun Dec 01, 2019 8:07 pm

renit18 wrote in Sun Dec 01, 2019 5:08 pm:Hello everyone, I am new and I try to use the ND feamework on my plane. I've added it but I get it to be focused on my object. Some suggest please.

Sorry, I don't understand what that's supposed to mean, if in doubt, consider posting a screen shot and/or posting in your native language.
Please don't send support requests by PM, instead post your questions on the forum so that all users can contribute and benefit
Thanks & all the best,
Hooray
Help write next month's newsletter !
pui2canvas | MapStructure | Canvas Development | Programming resources
Hooray
 
Posts: 11375
Joined: Tue Mar 25, 2008 8:40 am


Return to Nasal

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest