Board index FlightGear Release candidates

2017.2.1

Release candidate testers are encouraged to post their feedback here. Please read the introduction topic for details.
Forum rules
Please read the introduction topic for details.

2017.2.1

Postby Clive2670 » Wed May 24, 2017 5:02 pm

Just checked Flightgear homepage and discovered that 2017.2.1 has been released (22/05/17) normally Thorsten informs us on the forum when a new release has taken place! This is not a "dig" at you Thorsten, maybe you are a bit busy. So I thought I make others aware just in case you had forgotten!
Thanks Clive aka: G-BLS01
Can be seen flying the Boeing 777-200LR
Toshiba laptop,
Intel i5 4210U,
16Gb RAM,
AMD R7-M260 graphics 2Gb RAM
User avatar
Clive2670
 
Posts: 593
Joined: Mon Feb 08, 2016 7:11 pm
Location: Anywhere in the World at some point on Flightgear!
Callsign: G-BLS01
Version: 2018.3.1
OS: Windows 10 64bit

Re: 2017.2.1

Postby Clive2670 » Wed May 24, 2017 6:57 pm

Now flying and the results are impressive, less lag, better FPS, Keep up the good work Thorsten, and everyone involved with this wonderful simulator!
Thanks Clive aka: G-BLS01
Can be seen flying the Boeing 777-200LR
Toshiba laptop,
Intel i5 4210U,
16Gb RAM,
AMD R7-M260 graphics 2Gb RAM
User avatar
Clive2670
 
Posts: 593
Joined: Mon Feb 08, 2016 7:11 pm
Location: Anywhere in the World at some point on Flightgear!
Callsign: G-BLS01
Version: 2018.3.1
OS: Windows 10 64bit

Re: 2017.2.1

Postby sp-lcz » Wed May 24, 2017 8:18 pm

Good to know, thanks. One question, do we know which new features was deployed?
User avatar
sp-lcz
 
Posts: 128
Joined: Mon Jan 30, 2017 12:42 pm
Location: EPWA
Callsign: SP-LCZ
Version: 17.3.1
OS: Windows 8.1

Re: 2017.2.1

Postby elgaton » Wed May 24, 2017 8:55 pm

Yes, see the changelog for 2017.2 (note: ignore the "This changelog is a draft" warning at the top).
NIATCA 2nd admin, regular ATC at LIPX and creator of the LIPX custom scenery
elgaton
 
Posts: 1107
Joined: Tue Mar 19, 2013 4:58 pm
Callsign: I-ELGA/LIPX_TW
Version: Git
OS: Windows + Arch Linux

Re: 2017.2.1

Postby Octal450 » Wed May 24, 2017 10:35 pm

I have to say, I'm really impressed with this release! That last one that made my say that was 2016.1.1! Awesome job guys :)

The new splash screen makes it looks really special. I'd like to take advantage of it!

One thing I noted: Since 2016.3.x, initializing subsystems takes ages. Any ideas why?

But it's working well: http://prntscr.com/fbqr5o

Kind Regards,
Josh
Waste of time. Goodbye forever.
Octal450
 
Posts: 4398
Joined: Tue Oct 06, 2015 12:51 pm

Re: 2017.2.1

Postby wkitty42 » Thu May 25, 2017 8:40 pm

elgaton wrote in Wed May 24, 2017 8:55 pm:Yes, see the changelog for 2017.2 (note: ignore the "This changelog is a draft" warning at the top).

there's also this which is very detailed if folks are interested in that level of information overflow ;)

i understand that it is likely to be incorporated into the build system so that it is available for each release...
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 5695
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5

Re: 2017.2.1

Postby wkitty42 » Thu May 25, 2017 8:45 pm

it0uchpods wrote in Wed May 24, 2017 10:35 pm:One thing I noted: Since 2016.3.x, initializing subsystems takes ages. Any ideas why?

are you using terrasync? if so, it may be the sim doing all its checking for the tiles in your area and ensuring that you have the latest scenery for that area... if you have a fully loaded airport area, turn off terrasync and then start at that airport and see if it is faster... "fully loaded" as in you have all of the terrain and objects for that area...

are you also using the new OSM stuff and starting in an area covered by it? it is currently only available in a few areas... i know KBOS has it and EHAM i think... this is the new stuff with vehicles on the roads and a new grass texturing capability... the grass stuff may be too new unless one is running the nightlies or building from the repo...
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 5695
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5

Re: 2017.2.1

Postby Parnikkapore » Thu May 25, 2017 11:46 pm

AFAIK there is no OSM2city for KBOS on TerraSync. It's available as a separate package.
There are free alternatives to every program you encounter. You just have to find them.
Parnikkapore
 
Posts: 818
Joined: Thu Oct 29, 2015 10:16 am
Callsign: HS-FGS
Version: next [PPA]
OS: Mint 18

Re: 2017.2.1

Postby wkitty42 » Fri May 26, 2017 7:46 pm

ahh, yes... i couldn't remember if the new stuff was in terrasync already or not ;)
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 5695
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5

Re: 2017.2.1

Postby Parnikkapore » Sat May 27, 2017 8:40 am

Aaand now the new features video is up!

Also help me with the captions if you have time!
There are free alternatives to every program you encounter. You just have to find them.
Parnikkapore
 
Posts: 818
Joined: Thu Oct 29, 2015 10:16 am
Callsign: HS-FGS
Version: next [PPA]
OS: Mint 18

Re: 2017.2.1

Postby Catalanoic » Sat May 27, 2017 3:30 pm

excellent video, i love it!
User avatar
Catalanoic
 
Posts: 1055
Joined: Mon Mar 05, 2012 12:33 am
Location: Barcelona (LEBL)
Callsign: Catalanoic
Version: 2017.3
OS: Lubuntu/Windows 7

Re: 2017.2.1

Postby D-ABBA » Sat May 27, 2017 3:41 pm

Hi maintainer,
Hello curt Olsen ??
Hi Thorsten Dreyer,

Very good design of the launcher. But the activation in the General chapter "Show debugging console" leads
with my Windows10 version to no display of the console. :)

Also the property --console in Additional Settings does not display the console.
Functioned still up to the version 2017.1.2 faultlessly.

With the ask for help
Sincerly
Thomas Polzer
D-ABBA
 
Posts: 125
Joined: Fri Jun 11, 2010 7:22 pm
Location: W.-Germany Bad Nauheim near Frankfurt Main
Callsign: D-ABBA
Version: 2018.3.1
OS: Windows 10 64bit

Re: 2017.2.1

Postby Flyngo » Sat May 27, 2017 4:08 pm

Hi Thomas,

console works like that (if you have Win 10 German, I suppose/hope): on the desktop rightclick on the FG symbol, under "Verknüpfungen" you find "Ziel" with the location of the exe, add " --console" to that line, save it ("übernehmen"). Bingo.
Flyngo
 
Posts: 66
Joined: Mon Sep 19, 2016 3:47 pm
Location: EDDS
Callsign: KC-URG
Version: 2017.2.1

Re: 2017.2.1

Postby D-ABBA » Sat May 27, 2017 4:21 pm

Upps Flyngo.

Opening a second instance can not be the solution. So as already explained.
By 2017.1.2 you --console entered into the additional options and thus everything was done

A second instance requires some of the computer. Also, I can not use the launcher. Select aircraft and so on.

Thomas
D-ABBA
 
Posts: 125
Joined: Fri Jun 11, 2010 7:22 pm
Location: W.-Germany Bad Nauheim near Frankfurt Main
Callsign: D-ABBA
Version: 2018.3.1
OS: Windows 10 64bit

Re: 2017.2.1

Postby D-ABBA » Sat May 27, 2017 4:36 pm

OK Flyngo,

Rechtsklick auf FlightGear desktop Verknüpfung EIGENSCHAFTEN wählen und die Zeile ZIEL: wie unten dargestellt um --console ergänzt. Leerzeichen nicht vergessen.

z.B.:

"C:\FlightGear 2017.2.1\bin\fgfs.exe" --launcher --console

Dann "Übernehmen". Doppelklick auf die FGFS Verknüpfung und der launcher startet wunschgemäß und die console dazu.
Das war die Idee von Dir angeregt jedoch ohne zweite Instanz. Dennoch, im launcher gesetzt nimmt --console nicht an. Ein bug also.

Mit besten Grüßen :D
Thomas
-------------------------------------------------------------
OK Flyngo,

Right-click on FlightGear desktop link Properties and select the target: --console as shown below. Do not forget blank space.

for example:
"C:\FlightGear 2017.2.1\bin\fgfs.exe" --launcher --console

Then "Apply". Double click on the FGFS link and the launcher starts as desired and the --console to do so.

That was the idea of you. However, in the launcher set --console does not take. So a bug.

Best Regards :D
Thomas
D-ABBA
 
Posts: 125
Joined: Fri Jun 11, 2010 7:22 pm
Location: W.-Germany Bad Nauheim near Frankfurt Main
Callsign: D-ABBA
Version: 2018.3.1
OS: Windows 10 64bit

Next

Return to Release candidates

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests