Board index FlightGear Support

terrasync not working

All general support: help on flying, installation, hardware, getting online etc. There are lots of users and developers to help you out.
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- what graphics card do you have?
- does the problem occur with any aircraft, at any airport?
- where did you download your aircraft/scenery from?
- is there any output printed to the console (black window)?
- copy&paste your commandline (tick the "Show commandline box on the last page of FGRun or the "Others" section on the Mac launcher).

If you experience FlightGear crashes, please report a bug using the issue tracker (can be also used for feature requests).
To run FlightGear on old computers with bad OpenGL support, please take a look at this wiki article.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

Re: terrasync not working

Postby zakalawe » Sun Jan 29, 2017 5:04 pm

Can you please go into /Users/<your username>/Library/Application Support/FlightGear and upload a copy of your fgfs.log file to https://swanson.kdab.com/owncloud/index.php/s/P0DMwvV6TdQR5CW ?

The Finder's 'go to folder' dialog may help you with this.
zakalawe
 
Posts: 1152
Joined: Sat Jul 19, 2008 4:48 pm
Location: Edinburgh, Scotland
Callsign: G-ZKLW
Version: next
OS: Mac

Re: terrasync not working

Postby SplitDecision » Tue Jan 31, 2017 4:46 am

I solved the problem by going into fgrun (...\FlightGear 2016.1.1\bin\fgrun) instead of the Qt launcher and going into launch control (Click the "Prev" button) then under FG_SCENERY checking that the file path is correct for your terrasync folder. If it isn't click "Add" and browse to the correct location. This worked for me but may not necessarily work for others.
Developing the RNZAF A4K Skyhawk for FlightGear. Download: https://github.com/FGMEMBERS/A-4K
User avatar
SplitDecision
 
Posts: 114
Joined: Sat May 23, 2015 4:54 am
Location: New Zealand
Callsign: SplitDec, NZStrik
OS: Windows 10

Re: terrasync not working

Postby wkitty42 » Fri Feb 03, 2017 11:10 pm

you can easily do the same thing in the --launcher... but the point still remains... one of the main developers asked for the log file so they can try to figure out what the problem is and get it fixed so that others don't run into it, too...
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 5624
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5

Re: terrasync not working

Postby SplitDecision » Sat Feb 04, 2017 12:25 am

Yep, Good call.
Last edited by bugman on Sat Feb 04, 2017 8:27 am, edited 1 time in total.
Reason: Please do not quote the entire previous post.
Developing the RNZAF A4K Skyhawk for FlightGear. Download: https://github.com/FGMEMBERS/A-4K
User avatar
SplitDecision
 
Posts: 114
Joined: Sat May 23, 2015 4:54 am
Location: New Zealand
Callsign: SplitDec, NZStrik
OS: Windows 10

Re: terrasync not working

Postby bugman » Fri Mar 03, 2017 9:22 am

A quick update for the record: This issue is mainly due to a stale fgfs.pid file in $FG_HOME on certain MS Windows systems which makes $FG_HOME partly read-only, blocking TerraSync from downloading. This has been permanently fixed in the latest 2017.1.2 release.

Regards,
Edward
bugman
Moderator
 
Posts: 1696
Joined: Thu Mar 19, 2015 9:01 am
Version: next

Previous

Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests