Board index FlightGear Development Aircraft Liveries

reloading liveries without restarting FG?

Discussion of aircraft textures and liveries

reloading liveries without restarting FG?

Postby themadgreek » Sun Dec 04, 2016 7:42 pm

Hi folks,

Is it possible to reload liveries without restarting FG? When I'm making liveries I often check how it looks on the model after changing a few things. It's a bit annoying to have to restart flightgear every time.

It also means I can't do a flight while developing liveries (not so important :P )

Cheers,
MD-GRK
themadgreek
 
Posts: 156
Joined: Sun Jun 23, 2013 3:43 am
Callsign: MD-GRK

Re: reloading liveries without restarting FG?

Postby Necolatis » Sun Dec 04, 2016 7:52 pm

Sadly the debug menu does not offer a reload textures, so I think its not possible.
"Airplane travel is nature's way of making you look like your passport photo."
— Al Gore
User avatar
Necolatis
 
Posts: 1997
Joined: Mon Oct 29, 2012 12:40 am
Location: EKOD
Callsign: Leto
IRC name: Neco
Version: 2019.1.2
OS: Windows 10

Re: reloading liveries without restarting FG?

Postby themadgreek » Sun Dec 04, 2016 7:52 pm

ok, thanks for your reply.
themadgreek
 
Posts: 156
Joined: Sun Jun 23, 2013 3:43 am
Callsign: MD-GRK

Re: reloading liveries without restarting FG?

Postby tikibar » Sun Dec 04, 2016 7:57 pm

I find that switching to another livery and then switching back reloads the texture. Sometimes I have to wait a short time before switching back. If I want to make a change, I try to remember to switch to another livery, make my changes, and by then fg will reload the texture when I switch the livery back. There have been times, however, where that has not worked and I have to restart fg.
Boeing 747-8 (rename folder to 747-8i)
Boeing 757-200/300 (rename folder to 757-200)
Boeing 767-300/ER (rename folder to 767-300)
McDonnell Douglas MD-11 (rename folder to MD-11)
User avatar
tikibar
 
Posts: 514
Joined: Mon Mar 05, 2012 6:05 am
Location: Los Angeles
Callsign: CHT0009
OS: Ubuntu 14.04

Re: reloading liveries without restarting FG?

Postby themadgreek » Sun Dec 04, 2016 7:59 pm

Hi tikibar,

that usually doesn't work for me, but I am quite impatient and switch back immediately.

I will try to wait a bit and see if that makes a difference...

Thanks for you reply.

MD-GRK
themadgreek
 
Posts: 156
Joined: Sun Jun 23, 2013 3:43 am
Callsign: MD-GRK

Re: reloading liveries without restarting FG?

Postby themadgreek » Sun Dec 04, 2016 8:14 pm

Got it to work!

1) Switch to another livery
2) Debug > Reload Materials
3) Switch back to livery

Thanks all!

MD-GRK
themadgreek
 
Posts: 156
Joined: Sun Jun 23, 2013 3:43 am
Callsign: MD-GRK

Re: reloading liveries without restarting FG?

Postby gooneybird » Sun Dec 04, 2016 9:29 pm

It is much easier using a 3D viewer when creating liveries, this one works well if you are using Windows:
https://karelse.home.xs4all.nl/3DViewer/
gooneybird
 
Posts: 2971
Joined: Sat May 31, 2008 1:57 pm

Re: reloading liveries without restarting FG?

Postby wlbragg » Mon Dec 05, 2016 1:01 am

It is much easier using a 3D viewer when creating liveries,

Or even fgviewer.exe, yes?
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
User avatar
wlbragg
 
Posts: 4923
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Debain/nVGT640

Re: reloading liveries without restarting FG?

Postby J Maverick 16 » Mon Dec 05, 2016 10:59 am

Does it work also for other textures (themadgreek's way)?
Regards, Maverick
Breakin' the sound barrier every day!

Scenery designer, basic livery maker, aircraft developer (current projects: F-16, UH-60).
Using Thrustmaster FCS Flight Pack.
Follow me also on Instagram & Twitter @j_maverick16 and YouTube.
User avatar
J Maverick 16
 
Posts: 783
Joined: Sat Feb 01, 2014 6:26 pm
Location: Northern Italy
Callsign: J-Mav16, REBEL84
Version: 2019.1.1
OS: macOS 10.12

Re: reloading liveries without restarting FG?

Postby Hooray » Sat Dec 10, 2016 5:15 pm

Note that materials are basically textures (on steroids) - if anything, it would make sense to explicitly rename the menu entry accordingly
Please don't send support requests by PM, instead post your questions on the forum so that all users can contribute and benefit
Thanks & all the best,
Hooray
Help write next month's newsletter !
pui2canvas | MapStructure | Canvas Development | Programming resources
Hooray
 
Posts: 11354
Joined: Tue Mar 25, 2008 8:40 am


Return to Liveries

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron