Board index FlightGear Support Multiplayer

VATSIM on windows. Please Help!?

Trouble getting online, setting up a server?
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- copy&paste your commandline.

Please, also see Requesting Technical Help.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

VATSIM on windows. Please Help!?

Postby selim » Sun Nov 04, 2012 9:14 am

Hello, i need a little help :oops: ! I want to fly on Vatsim, i am with windows. What program should i use FSInn or SquawkGear? And some other tips will be useful :mrgreen: ! Thank you in advance :) !
selim
 
Posts: 7
Joined: Wed Oct 31, 2012 12:55 pm
Location: Burgas,Bulgaria
Callsign: AVA0449
IRC name: selim
Version: 2.8
OS: Windows 7

Re: VATSIM on windows. Please Help!?

Postby bishb25 » Tue Nov 27, 2012 3:40 am

Assuming you have'nt found it already, http://squawkgear.wordpress.com/

Good luck! I just got connected to VATSIM using FG GIT running on Linux.

One thing I had to change though. In the installation/setup instructions the say to:
Edit the file $FG_ROOT/gui/menubar.xml. Look for the line “<label>Debug</label>” and add these lines just above that:

Code: Select all
<menu>
  <label>SquawkGear</label>
  <item>
    <label>Direct Comms</label>
    <binding>
      <command>dialog-show</command>
      <dialog-name>sq_comm</dialog-name>
    </binding>
  </item>
</menu>

This causes the HELP and AIRCRAFT menus to get squished together and not work right
Image
So I moved the Squawkgear menu enrty to the bottom of the file after the HELP menu:
Code: Select all
      <item>
         <name>menu-about</name>
         <binding>
            <command>dialog-show</command>
            <dialog-name>about</dialog-name>
         </binding>
      </item>
   </menu>

   <menu n="11">
     <label>SquawkGear</label>
     <item>
       <label>Direct Comms</label>
       <binding>
         <command>dialog-show</command>
         <dialog-name>sq_comm</dialog-name>
       </binding>
     </item>
   </menu>
</PropertyList>

And that looks like this:
Image
This change would be the same for windows or linux.
Callsign: cncman
"The only thing smart about me... I know where to find the answers." I think?
bishb25
 
Posts: 134
Joined: Wed Sep 09, 2009 4:11 pm
Location: 10mi southwest of KLBE
Callsign: cncman
Version: GIT
OS: Linux


Return to Multiplayer

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests

cron