Board index FlightGear Support

flightgear rain!!  Topic is solved

All general support: help on flying, installation, hardware, getting online etc. There are lots of users and developers to help you out.
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- what graphics card do you have?
- does the problem occur with any aircraft, at any airport?
- where did you download your aircraft/scenery from?
- is there any output printed to the console (black window)?
- copy&paste your commandline (tick the "Show commandline box on the last page of FGRun or the "Others" section on the Mac launcher).

If you experience FlightGear crashes, please report a bug using the issue tracker (can be also used for feature requests).
To run FlightGear on old computers with bad OpenGL support, please take a look at this wiki article.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

flightgear rain!!

Postby matt the pilot » Fri Sep 16, 2011 4:02 pm

omg
why cant i get the rain affect? (well maybe i should ask how do you do it first haha)
Do i check the real weather fetch at the launch menu?
Every time i try to click the rain/snow meter thingy in the global weather menu it doesnt let me drag it or anything. AND i cant click on the cloud layers option too... its all greyed out... ahhhhhhggghhh

i use macbook pro
FG 2.4

Im not a very technical guy wen it comes to flightgear, so please speak in simple english hahaha

Thanks soooo much

PS: how can i get rid of the annoying white headlight cone things pointing off an aircraft??
matt the pilot
 
Posts: 3
Joined: Tue Aug 16, 2011 2:58 pm

Re: flightgear rain!!

Postby redneck » Sat Sep 17, 2011 1:20 am

Try turning off live weather fetch.
Call Signs: redneck, ATCredn (unspecified freq atc)
FGFSCopilot
FGFSCopilotATCEdition
System Specs
Model: Alienware M15x, OS: Windows 7 Professional 64-bit, RAM: 3 GB, CPU: Intel i3 quad core at 2.4 GHz, GPU: Nvidea GeForce GTX 460M 1.5 GB GDDR5
redneck
 
Posts: 3630
Joined: Mon Feb 02, 2009 2:17 am
Location: Pennsylvania, USA
Version: 240

Re: flightgear rain!!

Postby matt the pilot » Sat Sep 17, 2011 10:22 pm

i tried turning the live fetch off and still like one half of the global weather option is all greyed out..

agghhgg i neeed help

i just wanna fly in rain!!!!!
matt the pilot
 
Posts: 3
Joined: Tue Aug 16, 2011 2:58 pm

Re: flightgear rain!!

Postby redneck » Sun Sep 18, 2011 1:08 am

Hmm. Seems I can't seem to remember exactly how to do it. I'll have to fiddle around with it, and get back to you.
Call Signs: redneck, ATCredn (unspecified freq atc)
FGFSCopilot
FGFSCopilotATCEdition
System Specs
Model: Alienware M15x, OS: Windows 7 Professional 64-bit, RAM: 3 GB, CPU: Intel i3 quad core at 2.4 GHz, GPU: Nvidea GeForce GTX 460M 1.5 GB GDDR5
redneck
 
Posts: 3630
Joined: Mon Feb 02, 2009 2:17 am
Location: Pennsylvania, USA
Version: 240

Re: flightgear rain!!  

Postby Gijs » Sun Sep 18, 2011 9:27 am

Set METAR Source to "disabled" in the Global Weather dialog and check the precipitation box in the View > Rendering Options dialog.
Airports: EHAM, EHLE, KSFO
Aircraft: 747-400
User avatar
Gijs
Moderator
 
Posts: 9384
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:55 pm
Location: Amsterdam/Delft, the Netherlands
Callsign: PH-GYS
Version: Git
OS: Windows 10

Re: flightgear rain!!

Postby matt the pilot » Sun Sep 18, 2011 1:58 pm

wow thankyou soooo much..

it is working now

fun as

cheers
matt the pilot
 
Posts: 3
Joined: Tue Aug 16, 2011 2:58 pm

Re: flightgear rain!!

Postby vickdads » Fri Jan 11, 2019 11:28 pm

Guys I want to fly in Rain but i am not able to get any rain affect somebody pls help
vickdads
 
Posts: 14
Joined: Mon Oct 01, 2018 9:51 pm

Re: flightgear rain!!

Postby legoboyvdlp » Sat Jan 12, 2019 12:07 am

Enable precipitation in view > rendering and fly in a region where there is rain occuring if using live weather. Otherwise, I believe scenario 'stormy monday' has rain.
User avatar
legoboyvdlp
 
Posts: 7184
Joined: Sat Jul 26, 2014 1:28 am
Callsign: YV-LEGO
Version: next
OS: Windows 10 HP


Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests