Board index FlightGear Release candidates 3.0

FG 3.0.0 RC: 777 cocpit's canvas locked  Topic is solved

This is the archive of topics about the 3.0 release candidates.

FG 3.0.0 RC: 777 cocpit's canvas locked

Postby I-FABI » Sat Feb 01, 2014 11:33 am

Hello,

Sometimes, in 777-200ER cockpit's canvas is lockede.
See image below, and compare with "canvas diolog" (this work ok).

Image

Thank You

Ciao
Fabiano
(info of my system in my profile)
I-FABI
 
Posts: 38
Joined: Mon Dec 02, 2013 12:23 pm
Location: Cantù (Italy)
Callsign: I-FABI
IRC name: *
Version: 3.2.0
OS: Windows 8.1

Re: FG 3.0.0 RC: 777 cocpit's canvas locked

Postby F-JYL » Sat Feb 01, 2014 11:37 am

Do you have any errors in the console ?
F-JYL
 
Posts: 54
Joined: Mon Mar 11, 2013 8:34 pm
Callsign: F-JYL
Version: git
OS: Ubuntu 13.10

Re: FG 3.0.0 RC: 777 cocpit's canvas locked

Postby I-FABI » Sat Feb 01, 2014 12:31 pm

in console I see, always and only this:

Scaling image 'C:\Program Files\FlightGear\data\Aircraft\777\Models\Instruments\
MFD\mfd.png' from (640,512) to (512,512)
Scaling image 'C:\Program Files\FlightGear\data\Aircraft\777\Models\Textures\Coc
kpit\Main_Displays.png' from (3177,600) to (4096,512)
Scaling image 'C:\Program Files\FlightGear\data\Aircraft\777\Models\Textures\Coc
kpit\Main_Displays.png' from (3177,600) to (4096,512)
Scaling image 'C:\Program Files\FlightGear\data\Aircraft\777\Models\Textures\Coc
kpit\Main_Displays.png' from (3177,600) to (4096,512)
Scaling image 'C:\Program Files\FlightGear\data\Aircraft\777\Models\Textures\Coc
kpit\Main_Displays.png' from (3177,600) to (4096,512)
Scaling image 'C:\Program Files\FlightGear\data\Aircraft\777\Models\Textures\Coc
kpit\Main_Displays.png' from (3177,600) to (4096,512)
I-FABI
 
Posts: 38
Joined: Mon Dec 02, 2013 12:23 pm
Location: Cantù (Italy)
Callsign: I-FABI
IRC name: *
Version: 3.2.0
OS: Windows 8.1

Re: FG 3.0.0 RC: 777 cocpit's canvas locked

Postby Hyde » Sat Feb 01, 2014 1:22 pm

Hyde
 
Posts: 728
Joined: Fri Aug 12, 2011 1:09 pm
Location: Peachtree city, GA
Callsign: N407DS
Version: GIT
OS: Fedora 25

Re: FG 3.0.0 RC: 777 cocpit's canvas locked

Postby Hooray » Sat Feb 01, 2014 2:15 pm

agreed with Hyde, reset/repositioning are known to cause this in some older versions of the framework - but it's not a canvas issue, it's specific to the ND code
Please don't send support requests by PM, instead post your questions on the forum so that all users can contribute and benefit
Thanks & all the best,
Hooray
Help write next month's newsletter !
pui2canvas | MapStructure | Canvas Development | Programming resources
Hooray
 
Posts: 11186
Joined: Tue Mar 25, 2008 8:40 am

Re: FG 3.0.0 RC: 777 cocpit's canvas locked

Postby I-FABI » Mon Feb 03, 2014 8:40 pm

yes, problem is on after aircraft repositioning.

After remove previous FG 3.0.0 RC and reinstall FG 3.0.0 RC2 problem is on, again.
I-FABI
 
Posts: 38
Joined: Mon Dec 02, 2013 12:23 pm
Location: Cantù (Italy)
Callsign: I-FABI
IRC name: *
Version: 3.2.0
OS: Windows 8.1

Re: FG 3.0.0 RC: 777 cocpit's canvas locked

Postby Hooray » Mon Feb 03, 2014 8:53 pm

please add your comments to the issue in the bug tracker so that we have all the feedback in a single place, thank you!
Please don't send support requests by PM, instead post your questions on the forum so that all users can contribute and benefit
Thanks & all the best,
Hooray
Help write next month's newsletter !
pui2canvas | MapStructure | Canvas Development | Programming resources
Hooray
 
Posts: 11186
Joined: Tue Mar 25, 2008 8:40 am

Re: FG 3.0.0 RC: 777 cocpit's canvas locked

Postby I-FABI » Wed Feb 05, 2014 1:45 am

I-FABI
 
Posts: 38
Joined: Mon Dec 02, 2013 12:23 pm
Location: Cantù (Italy)
Callsign: I-FABI
IRC name: *
Version: 3.2.0
OS: Windows 8.1

Re: FG 3.0.0 RC: 777 cocpit's canvas locked

Postby Hooray » Wed Feb 05, 2014 2:03 am

this should have nothing to do with re-installing things - it's some obscure issue in the ND code - if it's not happening with the PFD, that would suggest that it's an issue that we/I introduced when splitting up the original code - if the PFD is also affected by this, it must be something in the original code - as far as I can tell, Gijs used the code as the template for the PFD (or vice versa).
Please don't send support requests by PM, instead post your questions on the forum so that all users can contribute and benefit
Thanks & all the best,
Hooray
Help write next month's newsletter !
pui2canvas | MapStructure | Canvas Development | Programming resources
Hooray
 
Posts: 11186
Joined: Tue Mar 25, 2008 8:40 am

Re: FG 3.0.0 RC: 777 cocpit's canvas locked  

Postby I-FABI » Sat Feb 08, 2014 12:14 pm

Hello,

after download FG 3.0.0 rc4

from

ftp://flightgear.org/Windows/Setup FlightGear 3.0.0-rc4.exe

the problem is solved.

Thank You.

Fabiano
I-FABI
 
Posts: 38
Joined: Mon Dec 02, 2013 12:23 pm
Location: Cantù (Italy)
Callsign: I-FABI
IRC name: *
Version: 3.2.0
OS: Windows 8.1

Re: FG 3.0.0 RC: 777 cocpit's canvas locked

Postby I-FABI » Sat Feb 08, 2014 12:19 pm

if You have problem downloading

You can try this:

http://mirrors.ibiblio.org/flightgear/ftp/Windows/

and looking for filename:

Setup FlightGear 3.0.0-rc4.exe

Bye bye
Fabiano
I-FABI
 
Posts: 38
Joined: Mon Dec 02, 2013 12:23 pm
Location: Cantù (Italy)
Callsign: I-FABI
IRC name: *
Version: 3.2.0
OS: Windows 8.1


Return to 3.0

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest