Board index Other Forum

[SOLVED] Can't post to the forum

Questions about the forum itself, suggestions or issues with the forum software.

[SOLVED] Can't post to the forum

Postby yanes » Fri Oct 14, 2016 6:30 pm

Hi every body ,

I was trying to post a new thread to the "Board index ‹ FlightGear ‹ Development ‹ Aircraft ‹ Systems" at least 5 times
with no luck !
this may be because of quote or another thing, since error has persisted when I quoted the text of the error.

This is my Original post :

Edit: May be I should tell that the preview works fine the issue occurs when hitting SUBMIT .
Last edited by yanes on Fri Oct 14, 2016 10:03 pm, edited 2 times in total.
User avatar
yanes
 
Posts: 129
Joined: Tue Sep 02, 2014 1:14 pm
Location: Tunisia
Callsign: YANES
Version: 2018.2.2
OS: Linux

Re: Can't post to the forum

Postby Gijs » Fri Oct 14, 2016 6:38 pm

Hi Yanes,

Could you please post the exact error message (if it doesn't allow you to copy it, type it yourself)? It could be that there's a non-standard character in your text that's not supported by our database. To see if that's the case, could you please upload your text to a service like Pastebin?

Cheers,
Gijs
Airports: EHAM, EHLE, KSFO
Aircraft: 747-400
User avatar
Gijs
Moderator
 
Posts: 9364
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:55 pm
Location: Amsterdam/Delft, the Netherlands
Callsign: PH-GYS
Version: Git
OS: Windows 10

Re: Can't post to the forum

Postby yanes » Fri Oct 14, 2016 6:41 pm

I Edited the first post .thanks for repliying
you can just try to post it . It can generates the preview but not posting it ,
User avatar
yanes
 
Posts: 129
Joined: Tue Sep 02, 2014 1:14 pm
Location: Tunisia
Callsign: YANES
Version: 2018.2.2
OS: Linux

Re: Can't post to the forum

Postby wkitty42 » Fri Oct 14, 2016 8:34 pm

the actual error, dug out from the mass of text is

Code: Select all
Incorrect string value: '\xE2\x88\x92tan...' for column 'post_text' at row 1 [1366]


it is a unicode minus sign... how to fix it? i don't know... maybe try editing the post and using a normal ASCII minus sign instead?? i suspect it is in this part of the code...

Code: Select all
<!-- tank[1] collector tank connected to the engine fuel pump,
 tank[0], tank[2],tank[3] and tank[4] feeds the collector through valves.
Negative Gs (<-0.5g) cuts the supply to the collector tanks -->


because that's the first occurrence i see of a dash/minus followed by the letters "tan" but it could be in one of the following comments concerning tanks, too...
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 5634
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5

Re: Can't post to the forum

Postby yanes » Fri Oct 14, 2016 9:19 pm

Ok , Solved it
The problem was in the dashes (The strange long ones ), it were copied directly from a russian old document ,
posted the thread successfully, after some changes trials .
I still need some help but in the posted thread :mrgreen: :mrgreen:
congrats wkitty42 your shot was well guided , target hit :wink: :wink:
User avatar
yanes
 
Posts: 129
Joined: Tue Sep 02, 2014 1:14 pm
Location: Tunisia
Callsign: YANES
Version: 2018.2.2
OS: Linux

Re: Can't post to the forum

Postby wkitty42 » Fri Oct 14, 2016 9:27 pm

thank you, sir, and you are very welcome, too... once i saw the error message, it was fairly easy to track down to being UTF-8 related ;)
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 5634
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5

Re: Can't post to the forum

Postby yanes » Fri Oct 14, 2016 10:03 pm

I knew its about encoding ,In the far past I played with these errors in some sites(especialy with Wordpress scripts ) , (May God forgive me :lol: :lol: )
you know the quotes have a magical effects on some sql servers .So my taughts went directly there :shock:
I dont know why the solved button doesnt exist , so I changed the title .
User avatar
yanes
 
Posts: 129
Joined: Tue Sep 02, 2014 1:14 pm
Location: Tunisia
Callsign: YANES
Version: 2018.2.2
OS: Linux

Re: [SOLVED] Can't post to the forum

Postby wkitty42 » Sat Oct 15, 2016 6:28 pm

:thumbs up:
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 5634
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5


Return to Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests