Board index FlightGear Release candidates 2.10

RC3 - Still issues with Display and Sound

This is the archive of topics about the 2.10 release candidates.

RC3 - Still issues with Display and Sound

Postby Saint19 » Sun Feb 17, 2013 3:07 am

My System:
AMD Athlon 2 x2 250 3ghz
4mb Ram
XFX Radeon 4550 1gb
Realtek Sound card
Windows 7 Home Premium

I downloaded RC3 today. Unfortunately I still have the issue of the display dropping down into a small box on the bottom left of the screen. But as was the fix for RC1 and 2 putting the /sim/ati-viewport-hack=1 into the properties works. Just FYI that I have tried only 4 aircraft. C172, B1900, Piper Cub, B105. But I had the issue with all 3 until inputting the view-port property.

My sound still stutters/skips as it did in RC1 and RC2 on all of the above aircraft except the B1900. I am not sure why it works fine with that one.

Hope this helps someone.
Saint19
 
Posts: 35
Joined: Sat Dec 29, 2012 4:05 pm

Re: RC3 - Still issues with Display and Sound

Postby Müller » Sun Feb 17, 2013 8:10 am

1 - 'C:\Program Files (x86)\FlightGear\terrasync'
C:\Program Files (x86)\FlightGear\bin\Win32\terrasync.exe -S -d "C:\Program File
s (x86)\FlightGear\terrasync" -p 5505
Starting automatic scenery download/synchronization. Using built-in SVN support.
Directory: 'C:\Program Files (x86)\FlightGear\terrasync'.
ALC Error (sound manager): Invalid Enum at context creation.
KMA20 audio panel initialized
KI266 dme indicator #0 initialized
loading scenario 'nimitz_demo'
Valid position data received. Connected successfully.
Electrical system initialized
KAP140 power up

These errors, but apparently the sound is normal, just has this message on the console.

I still have problem of the display dropping down into a small box on the bottom left of the screen
http://www.mediafire.com/view/?kre1br00s2n5019
Müller
 
Posts: 410
Joined: Mon Feb 20, 2012 12:37 am

Re: RC3 - Still issues with Display and Sound

Postby Müller » Sun Feb 17, 2013 8:43 pm

After following the indication on the topic: (by jimkberry on Wed Feb 06, 2013 11:12 pm) http://flightgear.org/forums/viewtopic.php?f=68&t=19006%20#p176549

See picture:
http://www.mediafire.com/view/?wgnqos05xvtwykf



No problems with small screen left as the picture below:

http://www.mediafire.com/view/?gemjo8dh5wtmy5v
Müller
 
Posts: 410
Joined: Mon Feb 20, 2012 12:37 am

Re: RC3 - Still issues with Display and Sound

Postby dany93 » Tue Feb 26, 2013 2:24 pm

Thanks, Müller for this link and your instructions, it worked for me too.
dany93
 
Posts: 764
Joined: Mon Sep 07, 2009 3:43 pm
Location: France (Paris region)
Version: 2018.4.0
OS: Linux Mint 18 (64 b)


Return to 2.10

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest