Board index FlightGear Support Tools OpenRadar

Metar not found  Topic is solved

OpenRadar is a standalone radar screen which connects to the FlightGear multiplayer servers. It is currently being developed.

Metar not found  

Postby Jon » Sun Feb 24, 2019 1:57 pm

Hi all,

For a few weeks now I haven't had Metar data whilst controlling at EGKK. I’ve gone through the forum and haven't found any recent topics on the issue, but I tried their solutions anyways. Initially, I was told by pilots that the Metar was down for everyone, and that was maybe a week or two ago. However, yesterday when departing from EDDN, ATC was able to give me the Metar (EDDN_TW was also using OR) so I'm wondering why I still don’t have it.

I tried using "https://tgftp.nws.noaa.gov/data/observations/metar/stations/" as well as "http://www.aviationweather.gov/adds/dataserver_current/httpparam?dataSource=metars&requestType=retrieve&format=csv&hoursBeforeNow=168&mostRecentForEachStation=true&fields=raw_text,observation_time&stationString=%s" but none have worked.

To be fair I have no clue whether I am plugging the links in the right place or not. The place that seems logical to put the link is under "Add stations" when RightClicking on the Metar.

Looking forward to your replies,

Jon
Jon
 
Posts: 25
Joined: Sun Feb 10, 2019 10:30 pm
Callsign: EGKKJon / ACA781

Re: Metar not found

Postby Knüppelrührer » Sun Feb 24, 2019 2:03 pm

Have you tried the patch worked out by it0uchpods for Windows?

https://forum.flightgear.org/viewtopic.php?f=25&t=35320&start=45
Knüppelrührer
 
Posts: 52
Joined: Thu Oct 25, 2018 9:06 pm

Re: Metar not found

Postby a-v-o » Sun Feb 24, 2019 6:20 pm

For some reason the weather server doesn't any more accept the "fields" parameter in this URL. You can try to leave out that parameter. The URL would look like this:
Code: Select all
http://www.aviationweather.gov/adds/dataserver_current/httpparam?dataSource=metars&requestType=retrieve&format=csv&hoursBeforeNow=168&mostRecentForEachStation=true&stationString=%s
a-v-o
 
Posts: 32
Joined: Wed Jan 20, 2016 12:34 am

Re: Metar not found

Postby Jon » Sun Feb 24, 2019 6:40 pm

a-v-o wrote in Sun Feb 24, 2019 6:20 pm:The URL would look like this


I still am not sure where to insert that URL, there is nowhere to do so on the startup page
Jon
 
Posts: 25
Joined: Sun Feb 10, 2019 10:30 pm
Callsign: EGKKJon / ACA781

Re: Metar not found

Postby Jon » Sun Feb 24, 2019 6:43 pm

Knüppelrührer wrote in Sun Feb 24, 2019 2:03 pm:the patch for Windows?


I am on mac :/ also that is for the flight sim not OpenRadar
Jon
 
Posts: 25
Joined: Sun Feb 10, 2019 10:30 pm
Callsign: EGKKJon / ACA781

Re: Metar not found

Postby Jon » Sun Feb 24, 2019 8:48 pm

I downloaded the latest .jar and now I have the Metar!! (and that rhymes) but now I can’t seem to be able to control aircrafts :(
Jon
 
Posts: 25
Joined: Sun Feb 10, 2019 10:30 pm
Callsign: EGKKJon / ACA781

Re: Metar not found

Postby a-v-o » Sun Feb 24, 2019 9:47 pm

Jon wrote in Sun Feb 24, 2019 8:48 pm:I downloaded the latest .jar and now I have the Metar!!

Well, if there is an error it's often best to download the latest version.

Jon wrote in Sun Feb 24, 2019 8:48 pm:but now I can’t seem to be able to control aircrafts :(

What do you mean with that statement. Please describe more detailed what can you do and what can't you do, though you think you should can do it.
a-v-o
 
Posts: 32
Joined: Wed Jan 20, 2016 12:34 am

Re: Metar not found

Postby Jon » Mon Feb 25, 2019 12:22 pm

a-v-o wrote in Sun Feb 24, 2019 9:47 pm:What do you mean with that statement


I am unable to "control" pilots in the sense that clicking the "control" button inside a pilot's FlightStrip doesn’t trigger anything. Ex.:

In my rules, I have set arriving traffic to be put under the approach section if:
1. Their destination is EGKK
2. They are within 2nm and 100nm
3. They are controlled by me

Normally when aircraft are controlled by me, my callsign appears in the pilot's FlightStrip. Now that function does not respond at all.

I am very thankful for your patience and willingness to help, and sorry for my previous confusing post,

Jon
Jon
 
Posts: 25
Joined: Sun Feb 10, 2019 10:30 pm
Callsign: EGKKJon / ACA781

Re: Metar not found

Postby a-v-o » Mon Feb 25, 2019 8:14 pm

Jon wrote in Mon Feb 25, 2019 12:22 pm:I am unable to "control" pilots in the sense that clicking the "control" button inside a pilot's FlightStrip doesn’t trigger anything. Ex.:
...
Normally when aircraft are controlled by me, my callsign appears in the pilot's FlightStrip. Now that function does not respond at all.

There is no relationship between the problem you describe above and the rules below
Jon wrote in Mon Feb 25, 2019 12:22 pm:In my rules, I have set arriving traffic to be put under the approach section if:
1. Their destination is EGKK
2. They are within 2nm and 100nm
3. They are controlled by me

Have a look at all the actions you defined for each column. See 3.2 Configure a column (enter actions and exit actions).
Maybe you move a rule defined that a flightstrip which is controlled by you is moved to a column, and maybe you have defined an UncontrolAction as exit action of the original column or as an enter action for the target column.

Maybe you can save the layout and attach the saved layout. You can find the XML-file in the layout folder inside the OpenRadar folder.
a-v-o
 
Posts: 32
Joined: Wed Jan 20, 2016 12:34 am

Re: Metar not found

Postby Jon » Mon Feb 25, 2019 9:56 pm

In any case, my testing will have to wait until the weekend. Saturday, after my session, I will update this thread with new info and the layout file. I am currently too busy.
I really appreciate your help, a-v-o, you are most kind.

Jon
Jon
 
Posts: 25
Joined: Sun Feb 10, 2019 10:30 pm
Callsign: EGKKJon / ACA781


Return to OpenRadar

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest