Board index FlightGear Release candidates

2017.2.1

Release candidate testers are encouraged to post their feedback here. Please read the introduction topic for details.
Forum rules
Please read the introduction topic for details.

Re: 2017.2.1

Postby V12 » Mon Jun 12, 2017 10:54 am

Developers, thank You for new 2017.2 version ! De-laged, higher fps, removed some bugs. Perfect job !
Again, big thank You.
Fly high, fly fast - fly Concorde !
User avatar
V12
 
Posts: 240
Joined: Thu Jan 12, 2017 4:27 pm
Location: LZIB
Callsign: BAWV12

Re: 2017.2.1

Postby Lydiot » Mon Jun 12, 2017 6:00 pm

Yeah, big thank you. Very nice!!
Lydiot
 
Posts: 898
Joined: Tue Oct 22, 2013 10:50 pm

Re: 2017.2.1

Postby it0uchpods » Sun Jun 18, 2017 10:10 pm

Yes, it's a great version! Awesome job to all involved!

Kind Regards,
Josh
it0uchpods/WTF411

FlightGear Aircraft Developer
Lead Programmer at the it0uchpods Design Group
Download High Quality Aircraft from it0uchpods Hangar
User avatar
it0uchpods
 
Posts: 2458
Joined: Tue Oct 06, 2015 12:51 pm
Callsign: WTF411/Octal
IRC name: it0uchpods
Version: 2017.3.1
OS: Windows Vista x64

Re: 2017.2.1

Postby D-ABBA » Sat Jul 29, 2017 1:19 pm

Hi gents and it0uchpods,

At first thank you very much for your A3xx Versions. Nice to fly. Your improvements very realism. Wish for that, are some information text if I fetch a knob. Then I know if the nob for using it. Very usefull a canvas reaslisation of the left screen with speed and altitute. :D :D :D

.OK and now to the FGFS Version 2017.2.1.

For flights at low altitude, I am very enthusiastic about the detailing. But I fly with an A320 at a height of 10000ft and higher the scenery quadrant build very slowly. Large areas of land are growing only hesitantly. Stay white for a long time.

What can I still adjust (FlightGear), so that improves? Please ask for support !!!!! :)

System: Win10, AMD Athlon (tm) II X4 640 Processor 3.00 GHz, nvidea GeForce GT 630, 16 GB can be used.

D-ABBA
D-ABBA
 
Posts: 109
Joined: Fri Jun 11, 2010 7:22 pm
Location: W.-Germany Asslar near Wetzlar
Callsign: D-ABBA
Version: 2017.2.1
OS: Windows 10 64bit

Re: 2017.2.1

Postby Necolatis » Sat Jul 29, 2017 1:34 pm

If you go into menu and then LOD, and set 'bare' to a higher value, it should try to download scenery further away from you. But beware it might affect framerate performance.
It could also be that your Terrasync is slow, not much to do about that, except switching to use terramaster.
"Airplane travel is nature's way of making you look like your passport photo."
— Al Gore


Hangar: https://sites.google.com/site/fghangar/
User avatar
Necolatis
 
Posts: 1725
Joined: Mon Oct 29, 2012 12:40 am
Location: EKOD
Callsign: Leto
IRC name: Neco
Version: 2017.2.1
OS: Windows 10

Re: 2017.2.1

Postby sp-lcz » Sat Jul 29, 2017 2:13 pm

But I fly with an A320 at a height of 10000ft and higher the scenery quadrant build very slowly. Large areas of land are growing only hesitantly. Stay white for a long time.


I often have the same situation. Even if I have downloaded scenery via terramaster, doesn't matter if terrasync is enabled or disabled. My "Infrastructure" is ok, i7 6700k@4,2ghz, gtx 1070, 32gb ram, scenery is on ssd hdd m2 3gb read / 2,2 gb write. Internet 100/10 Mbit/s... I have to wait some time to see missing square of scenery. I have to try Necolatis suggestion...

Best,
Lukasz
Last edited by sp-lcz on Sun Jul 30, 2017 6:11 am, edited 1 time in total.
User avatar
sp-lcz
 
Posts: 97
Joined: Mon Jan 30, 2017 12:42 pm
Location: Warsaw (EPWA)
Callsign: SP-LCZ
Version: 17.1.3
OS: Windows 8.1

Re: 2017.2.1

Postby D-ABBA » Sat Jul 29, 2017 3:01 pm

Thanks.

I Checked them to set LOD Bare to higher level. I used Terramaster as scenery source. For Terrasync I has good performance by download from server.
(~120-260 Mbits/sec).

D-ABBA
D-ABBA
 
Posts: 109
Joined: Fri Jun 11, 2010 7:22 pm
Location: W.-Germany Asslar near Wetzlar
Callsign: D-ABBA
Version: 2017.2.1
OS: Windows 10 64bit

Re: 2017.2.1

Postby D-ABBA » Sat Jul 29, 2017 4:38 pm

Two flights and an 1/2 hour later I find the best LOD for me.

Detailed 5000
Rough 10000
Bare 10000
Distance (m)
AI/MP Aircraft 0
AI/MP Interior 0

Thanks for support
D-ABBA
D-ABBA
 
Posts: 109
Joined: Fri Jun 11, 2010 7:22 pm
Location: W.-Germany Asslar near Wetzlar
Callsign: D-ABBA
Version: 2017.2.1
OS: Windows 10 64bit

Re: 2017.2.1

Postby wkitty42 » Sat Jul 29, 2017 7:05 pm

FWIW: i've been using these for a while now...

Detailed 1500
Rough 30000
Bare 150000
AI/MP Aircraft 45000 - Distance (m)
AI/MP Interior 50

Code: Select all
# set AI viewing to pixel mode at one pixel to see them when they take one pixel to draw
#--prop:double:/sim/rendering/static-lod/ai-detailed=1
#--prop:double:/sim/rendering/static-lod/ai-range-mode-pixel=true
# set AI viewing to LOD mode at 45km to see them about 25nm out
--prop:double:/sim/rendering/static-lod/ai-detailed=45000
--prop:double:/sim/rendering/static-lod/ai-range-mode-pixel=false
--prop:double:/sim/rendering/static-lod/ai-interior=50

#default LOD settings
--prop:double:/sim/rendering/static-lod/detailed=1500
#--prop:double:/sim/rendering/static-lod/rough=9000
#--prop:double:/sim/rendering/static-lod/bare=30000

# my testing LOD settings
#--prop:double:/sim/rendering/static-lod/detailed=3000
#--prop:double:/sim/rendering/static-lod/rough=18000
--prop:double:/sim/rendering/static-lod/rough=30000
#--prop:double:/sim/rendering/static-lod/rough=65000
--prop:double:/sim/rendering/static-lod/bare=150000
#--prop:double:/sim/rendering/static-lod/bare=370000


be warned: the larger your LODs, the more memory your FG will require...
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 3278
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.4

Re: 2017.2.1

Postby D-ABBA » Sat Aug 05, 2017 4:49 pm

Thanks wkitty42

Best result with your suggestion.

Thanks lot
D-ABBA
D-ABBA
 
Posts: 109
Joined: Fri Jun 11, 2010 7:22 pm
Location: W.-Germany Asslar near Wetzlar
Callsign: D-ABBA
Version: 2017.2.1
OS: Windows 10 64bit

Re: 2017.2.1

Postby sp-lcz » Mon Aug 28, 2017 8:18 am

Hi,
I didn't want to create new topic. Last days my FG 2017.1.3 was starting crashing to often. Before was almost perfect. In this kind of situation I have always decided to full reinstall (including scenery and other data files).

So I have decided to reinstall too and use the newest version 2017.2.1. But now I have found new problems:

1. Camera is changing into observer view: often when I am using Right click mouse to look around in any camera's view, camera jumps into observer view. Not always but often. It is frustrating.
Anyone have similar problem?

2. One day I was flying by SU-27SK (copied into external folder with link in FG, not FGAddon), I didn't change anything ... next day I can't see this plane on my list to choose aircraft. I have checked all options, show only installed aircraft and so on. Totally I don't understand it ... but I can live with this :) not too big problem as others aircrafts are available.

3. First time I have a situation that FG is crashing when I choose some airport and aircraft, every time, but when I change airport or aircraft FG works correctly. For example EGOD scenery from FGUK and Zlin aircraft from FGAddon - crashes every time. Change aircraft to another, EGOD works perfect. Choose EIDW and Zlin works good too :). Strange:)

I would like to know if anyone has similar problems. For me the first problem is frustrating, others are "acceptable " for me.

Edit:
Win8.1
i7 6700k@4,2ghz
32 gb ram
1070i 8 gb ram
ssd m2 hdd

Lukasz
User avatar
sp-lcz
 
Posts: 97
Joined: Mon Jan 30, 2017 12:42 pm
Location: Warsaw (EPWA)
Callsign: SP-LCZ
Version: 17.1.3
OS: Windows 8.1

Re: 2017.2.1

Postby Necolatis » Mon Aug 28, 2017 11:43 am

sp-lcz wrote in Mon Aug 28, 2017 8:18 am:1. Camera is changing into observer view: often when I am using Right click mouse to look around in any camera's view, camera jumps into observer view. Not always but often. It is frustrating.
Anyone have similar problem?

2. One day I was flying by SU-27SK (copied into external folder with link in FG, not FGAddon), I didn't change anything ... next day I can't see this plane on my list to choose aircraft. I have checked all options, show only installed aircraft and so on. Totally I don't understand it ... but I can live with this :) not too big problem as others aircrafts are available.


1) - That never happens to me, maybe some custom code in the aircraft you are using does this?

2) - In the launcher open tab "Add-ons" and double check that you have included the folder the SU-37SK is in. (notice: do NOT include the SU-37SK folder, but the folder that the SU-27SK folder is in)
"Airplane travel is nature's way of making you look like your passport photo."
— Al Gore


Hangar: https://sites.google.com/site/fghangar/
User avatar
Necolatis
 
Posts: 1725
Joined: Mon Oct 29, 2012 12:40 am
Location: EKOD
Callsign: Leto
IRC name: Neco
Version: 2017.2.1
OS: Windows 10

Re: 2017.2.1

Postby sp-lcz » Mon Aug 28, 2017 11:48 am

Hi,
Ad.1. It happens in every aircraft as A3xxFamilly and other from FGAddon or FGUK so I assume that this is not related to the aircraft.
Ad.2. I am sure that in Addons tab I have correct link to the aircraft folder - I have more than 200 aircrafts, I see other aircrafts.

Thanks for your answer!

Lukasz
User avatar
sp-lcz
 
Posts: 97
Joined: Mon Jan 30, 2017 12:42 pm
Location: Warsaw (EPWA)
Callsign: SP-LCZ
Version: 17.1.3
OS: Windows 8.1

Re: 2017.2.1

Postby sp-lcz » Mon Aug 28, 2017 6:14 pm

Problem no. 1 was resolved by unmarked Observer view from Available cameras menu.

Other question: I change zoom in cockpit view camera, when I change to other camera and come back to the cockpit zoom is default. FG doesn't remember my zoom setting. In previous versions I didn't have such a problem. Anybody knows solution for this?

Lukasz
User avatar
sp-lcz
 
Posts: 97
Joined: Mon Jan 30, 2017 12:42 pm
Location: Warsaw (EPWA)
Callsign: SP-LCZ
Version: 17.1.3
OS: Windows 8.1

Previous

Return to Release candidates

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest