Board index FlightGear Media Challenges

land a 747 at VNLK

Screenshot and video challenges. Send in your nicest media!

land a 747 at VNLK

Postby DK2132 » Thu Dec 21, 2017 4:51 am

Please Post a video of you landing and check out my livery request site in my signature
RULES=========================================================================================================================================
you can use any version of flightgear
you can use your own liveries as long as they will be/are available for everyone else
CALLSIGN: KLM-1
AIRPORTS: YSSY, KDFW, YBBN
HANGAR TYPE: mediafire
LIVERY REQUEST SITE: viewtopic.php?f=13&t=33472
LIVERY DOWNLOAD SITE: http://www.mediafire.com/folder/u4489dz ... FlightGear
User avatar
DK2132
 
Posts: 27
Joined: Sun Nov 26, 2017 7:36 am
Callsign: KLM-1

Re: land a 747 at VNLK

Postby V12 » Tue Dec 26, 2017 11:45 am

Is land equal crash on landing ?
Fly high, fly fast - fly Concorde !
User avatar
V12
 
Posts: 590
Joined: Thu Jan 12, 2017 4:27 pm
Location: LZIB
Callsign: BAWV12

Re: land a 747 at VNLK

Postby DK2132 » Tue Apr 03, 2018 8:17 am

no crashing on landing
CALLSIGN: KLM-1
AIRPORTS: YSSY, KDFW, YBBN
HANGAR TYPE: mediafire
LIVERY REQUEST SITE: viewtopic.php?f=13&t=33472
LIVERY DOWNLOAD SITE: http://www.mediafire.com/folder/u4489dz ... FlightGear
User avatar
DK2132
 
Posts: 27
Joined: Sun Nov 26, 2017 7:36 am
Callsign: KLM-1

Re: land a 747 at VNLK

Postby Thorsten » Tue Apr 03, 2018 12:28 pm

If it actually works, it merely proves the 747 being used is grossly unrealistic.
Thorsten
 
Posts: 9743
Joined: Mon Nov 02, 2009 8:33 am

Re: land a 747 at VNLK

Postby LesterBoffo » Mon Apr 16, 2018 6:45 pm

The real runway at VNLK is a 15% slope upwards and very narrow, no room to turn around, even if you stick the landing.
User avatar
LesterBoffo
 
Posts: 2067
Joined: Sun Oct 02, 2011 4:02 pm
Location: Western USA
Callsign: LesBof
Version: 2016.1
OS: WinXP 32 bit

Re: land a 747 at VNLK

Postby TheMightyPilot » Sat Apr 21, 2018 4:22 pm

Challenge Accepted, Been wanting to do this for a while now, I can see that it would be possible in SIM. However, it would be one hard landing and not all parts would be on the aircraft if FG supported that, but still upright.
MP Callsign: G-EDIM
MP Server: mpserver01
MP Main Areas: Scotland + Slovenia
Common Aircraft: C172, C150, B707, B777
YT: https://www.youtube.com/channel/UCT5TfSumpeJjM5knowqGrww
User avatar
TheMightyPilot
 
Posts: 13
Joined: Wed Apr 11, 2018 5:53 pm
Location: Scotland
Callsign: G-EDIM
OS: Windows 10

Re: land a 747 at VNLK

Postby TheMightyPilot » Sat Apr 21, 2018 4:24 pm

TheMightyPilot wrote in Sat Apr 21, 2018 4:22 pm:Challenge Accepted, Been wanting to do this for a while now, I can see that it would be possible in SIM. However, it would be one hard landing and not all parts would be on the aircraft if FG supported that, but still upright.

Just so i'm clear, I do not need to TO again (turn 747 around and TO). The rules are LAND AND STOP on the runway using a 747 and that's it!?
MP Callsign: G-EDIM
MP Server: mpserver01
MP Main Areas: Scotland + Slovenia
Common Aircraft: C172, C150, B707, B777
YT: https://www.youtube.com/channel/UCT5TfSumpeJjM5knowqGrww
User avatar
TheMightyPilot
 
Posts: 13
Joined: Wed Apr 11, 2018 5:53 pm
Location: Scotland
Callsign: G-EDIM
OS: Windows 10

Re: land a 747 at VNLK

Postby TheMightyPilot » Sat Apr 21, 2018 6:01 pm

TheMightyPilot wrote in Sat Apr 21, 2018 4:24 pm:
TheMightyPilot wrote in Sat Apr 21, 2018 4:22 pm:Challenge Accepted, Been wanting to do this for a while now, I can see that it would be possible in SIM. However, it would be one hard landing and not all parts would be on the aircraft if FG supported that, but still upright.

Just so I'm clear, I do not need to TO again (turn 747 around and TO). The rules are LAND AND STOP on the runway using a 747 and that's it!?


OK so I did attempt to do it (747-8 Intercontinental), however, after numerous attempts, I have come to this conclusion:

YES! It is possible to land the 747 in a flight simulator at VNLK. HOWEVER, Not in FlightGear currently (not by normal landing/normal aircraft parameters anyway). The reason I say this is due to the runway IRL being sloped for most of its length with two plateaus at either end, in FlightGear this is not the case (at time of writing), in FG we have a mostly flat runway with a little angle change at the end (I do propose someone change this airport to be correct to RL), therefore you don't have gravity to help slow you down like in RL (even though its not a lot, it still helps).

I don't recommend anyone picking this up as a challenge really, unless you have an idea on how to get the 747 stopped (without changes to airport using arrestor wire somehow, as this is cheating I think), because I was able to land it, a few times landing it on the edge and rolling, however even with full reverse thrust and auto MAX, parking brake, holding B myself, it still would not stop in time. Also, remember that it is not just the runway now in FG, there is a tower and a few planes located there. Most the times I crashed was hitting the tower, not the back wall.

Many people have landed the 777 in FG and other sims at VNLK.
MP Callsign: G-EDIM
MP Server: mpserver01
MP Main Areas: Scotland + Slovenia
Common Aircraft: C172, C150, B707, B777
YT: https://www.youtube.com/channel/UCT5TfSumpeJjM5knowqGrww
User avatar
TheMightyPilot
 
Posts: 13
Joined: Wed Apr 11, 2018 5:53 pm
Location: Scotland
Callsign: G-EDIM
OS: Windows 10


Return to Challenges

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest