Board index FlightGear Development Aircraft Systems

C172P T&P gauge at zero

Modeling aircraft systems, like electrical stuff, hydraulics, pneumatics? Feel free to ask support.

C172P T&P gauge at zero

Postby aplund » Fri Mar 31, 2017 1:25 am

I'm using the ArchLinux packaged version of FGFS 2017.1.1 which lists the C172P Version as 2017.1. So I'm not sure if this is changed in the 2017.1.2 release. But I've had the T&P gauge at zero for quite a while. Is this a known problem? Could I have some odd setting which is doing this?
aplund
 
Posts: 45
Joined: Sun Mar 01, 2015 12:17 pm

Re: C172P T&P gauge at zero

Postby wlbragg » Fri Mar 31, 2017 3:00 am

What is the T&P gauge?

All the gauges should be working. If one isn't working then I would guess it is a local issue.
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
User avatar
wlbragg
 
Posts: 4909
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Debain/nVGT640

Re: C172P T&P gauge at zero

Postby aplund » Fri Mar 31, 2017 4:35 am

Oil temperature and pressure.

Any suggestions as to where to look? Should I change something from the ~/.fsfg directory?
aplund
 
Posts: 45
Joined: Sun Mar 01, 2015 12:17 pm

Re: C172P T&P gauge at zero

Postby Parnikkapore » Fri Mar 31, 2017 6:24 pm

Your should change something in /usr/share/games/flightgear (or the like) then.
There are free alternatives to every program you encounter. You just have to find them.
Parnikkapore
 
Posts: 818
Joined: Thu Oct 29, 2015 10:16 am
Callsign: HS-FGS
Version: next [PPA]
OS: Mint 18

Re: C172P T&P gauge at zero

Postby wlbragg » Fri Mar 31, 2017 6:27 pm

Sorry for not replying sooner, it seem to me these gauges were broke a version or two back. You should try to upgrade to the most current version if you can and see if that correct it. There is currently no known issue with the oil temp or pressure gauges.
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
User avatar
wlbragg
 
Posts: 4909
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Debain/nVGT640

Re: C172P T&P gauge at zero

Postby aplund » Sun Apr 09, 2017 9:09 am

Hmm.. just tried 2017.1.3 with archlinux packages. Still reading zero. Would TerraSync have anything to do with it?
Last edited by Johan G on Mon Apr 17, 2017 2:18 pm, edited 1 time in total.
Reason: No need to quote the entire preceding post
aplund
 
Posts: 45
Joined: Sun Mar 01, 2015 12:17 pm

Re: C172P T&P gauge at zero

Postby wlbragg » Mon Apr 10, 2017 2:13 am

@aplund
Sorry for the slow response on this. It is a bug and we have a fix for it already. It will be corrected in the next release. It only happens when you choose "not" to use "complex engine procedures and failures".
If you want the fix now you can replace engine.nas with the fix at
https://github.com/c172p-team/c172p-detailed/blob/6f07e6facb6a88a01236cde5a70ee2599ab8d91b/Nasal/engine.nas

Thank you for reporting this and again sorry for the slow response.
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
User avatar
wlbragg
 
Posts: 4909
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Debain/nVGT640


Return to Systems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest