Board index FlightGear Development Scenery

osm2city available scenery

Questions and discussion about enhancing and populating the FlightGear world.

Re: osm2city available scenery

Postby legoboyvdlp » Mon Mar 04, 2019 1:18 pm

Nice work!
As for the artifacts, I've seen the same with buildings on steep slopes - I wonder would taking the average slope if the terrain is steep help?
User avatar
legoboyvdlp
 
Posts: 7674
Joined: Sat Jul 26, 2014 1:28 am
Location: Northern Ireland
Callsign: G-LEGO
Version: next
OS: Windows 10 HP

Re: osm2city available scenery

Postby merspieler » Wed Mar 06, 2019 5:31 am

Latest work: Australia...
Due to the massive size, testing was not really possible. Feedback is appreceated
Download: https://www.dropbox.com/s/46uz0w7pfa2ps ... a.zip?dl=1
NOTE: download size: 1.4GB, unziped size: >7GB
Love at first flight A<380
Attempting an osm2city worldbuild... Coming to YOUR terrasync....... when ever they start pulling it in, so go nag them on the mailing list (I totally didn't say that)!
Take the August 2020 Flightgear Community Survey
merspieler
 
Posts: 633
Joined: Thu Oct 26, 2017 10:43 am
Location: Wish to be in YBCS
Callsign: JST935. ORI1711
IRC name: merspieler
Version: next
OS: Debian Bullseye

Re: osm2city available scenery

Postby merspieler » Thu Apr 04, 2019 9:25 am

As some of you might already know... I'm preparing a worldbuild of osm2city.

For more information please see the dedicated forum thread.
Love at first flight A<380
Attempting an osm2city worldbuild... Coming to YOUR terrasync....... when ever they start pulling it in, so go nag them on the mailing list (I totally didn't say that)!
Take the August 2020 Flightgear Community Survey
merspieler
 
Posts: 633
Joined: Thu Oct 26, 2017 10:43 am
Location: Wish to be in YBCS
Callsign: JST935. ORI1711
IRC name: merspieler
Version: next
OS: Debian Bullseye

Re: osm2city available scenery

Postby legoboyvdlp » Fri Apr 12, 2019 5:18 pm

User avatar
legoboyvdlp
 
Posts: 7674
Joined: Sat Jul 26, 2014 1:28 am
Location: Northern Ireland
Callsign: G-LEGO
Version: next
OS: Windows 10 HP

Re: osm2city available scenery

Postby vanosten » Tue Dec 24, 2019 7:42 am

A new scenery for Kansas has been made available at http://wiki.flightgear.org/Areas_popula ... ty_scenery. It includes files for both traditional buildings and shader based buildings for the development version of FG.
Maintaining osm2city. Contributing with ground attack stuff to the OPRF FlightGear military-simulation community.
vanosten
 
Posts: 463
Joined: Sat Sep 25, 2010 5:38 pm
Location: Denmark - but I am Swiss
Callsign: HB-VANO
Version: latest
OS: Win 10 and Ubuntu

Re: osm2city available scenery

Postby vanosten » Thu Dec 26, 2019 8:07 am

And a new scenery for the Falkland islands now available at http://wiki.flightgear.org/Areas_popula ... able_areas. Not really interesting, but small enough to do testing e.g. shader for compositor.
Maintaining osm2city. Contributing with ground attack stuff to the OPRF FlightGear military-simulation community.
vanosten
 
Posts: 463
Joined: Sat Sep 25, 2010 5:38 pm
Location: Denmark - but I am Swiss
Callsign: HB-VANO
Version: latest
OS: Win 10 and Ubuntu

Re: osm2city available scenery

Postby wlbragg » Thu Dec 26, 2019 5:42 pm

For those of you that haven't been watching the years of development happening with osm2city, or havent used it in awhile, it might be a good time to check it out either for the first time or reacquainting yourself with it. Mad respect for the dedication of those working on it, it's come such a long way. It is really helping to enhance the scenery in FG. Thank you to those developers for your dedication and sticking with this project.
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
Intel i5 3570K AMDRX480
User avatar
wlbragg
 
Posts: 5596
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Linux/AMDRX480

Re: osm2city available scenery

Postby RobAndrew » Thu Dec 26, 2019 10:33 pm

This does look very cool indeed! Hope it doesn't slow my laptop down...(Probably will)

Is there much being done through Europe at all? I hear Spain is well covered and the Netherlands, but that's it? And obviously London. Just wondering if there was any progress on the gaps between them. I know there are a lot of buildings to generate though So I can understand that this may be a difficult area to produce
RobAndrew
 
Posts: 134
Joined: Thu Jul 12, 2018 4:59 pm
Version: 2017.3.1
OS: Mac OSX 10.11.6

Re: osm2city available scenery

Postby legoboyvdlp » Thu Dec 26, 2019 11:38 pm

It all needs updated to the new method but yeah it took about a week to do London itself. So it takes a while to do all the cities ;)
User avatar
legoboyvdlp
 
Posts: 7674
Joined: Sat Jul 26, 2014 1:28 am
Location: Northern Ireland
Callsign: G-LEGO
Version: next
OS: Windows 10 HP

Re: osm2city available scenery

Postby merspieler » Fri Dec 27, 2019 8:18 am

Be patient.... I'll get to europe eventually ;-)
Love at first flight A<380
Attempting an osm2city worldbuild... Coming to YOUR terrasync....... when ever they start pulling it in, so go nag them on the mailing list (I totally didn't say that)!
Take the August 2020 Flightgear Community Survey
merspieler
 
Posts: 633
Joined: Thu Oct 26, 2017 10:43 am
Location: Wish to be in YBCS
Callsign: JST935. ORI1711
IRC name: merspieler
Version: next
OS: Debian Bullseye

Re: osm2city available scenery

Postby RobAndrew » Fri Dec 27, 2019 1:38 pm

How accurate exactly is this procedural generation? Are all the buildings that are shown, the same dimensions of the buildings that are there irl? Or is it just a rough estimate on how many buildings are in the area then randomly generated around roads? How exactly is it done?

Also how much effect on performance does it have on FPS?
RobAndrew
 
Posts: 134
Joined: Thu Jul 12, 2018 4:59 pm
Version: 2017.3.1
OS: Mac OSX 10.11.6

Re: osm2city available scenery

Postby merspieler » Fri Dec 27, 2019 3:25 pm

It depends... the base data comes from open streetmap (hance the name). If osm has building dimensions available, these are used (note that often the actual height is missing even when other dimensions are present). If there are no information available, by default the buildings will be missing in the scenery too. There is an option to turn guessing on. Then ofc. is the result not 100% accurate.

On my intel integrated GPU the performance it is almost none...
Love at first flight A<380
Attempting an osm2city worldbuild... Coming to YOUR terrasync....... when ever they start pulling it in, so go nag them on the mailing list (I totally didn't say that)!
Take the August 2020 Flightgear Community Survey
merspieler
 
Posts: 633
Joined: Thu Oct 26, 2017 10:43 am
Location: Wish to be in YBCS
Callsign: JST935. ORI1711
IRC name: merspieler
Version: next
OS: Debian Bullseye

Re: osm2city available scenery

Postby vanosten » Mon May 11, 2020 4:09 pm

Iceland is now available with building data compatible with older FG versions (or if you prefer the look of buildings in mesh) and compatible with the newest FG version 2020.1.

The airport of Reykjavik happens to be the new default airport for 2020.1.
Maintaining osm2city. Contributing with ground attack stuff to the OPRF FlightGear military-simulation community.
vanosten
 
Posts: 463
Joined: Sat Sep 25, 2010 5:38 pm
Location: Denmark - but I am Swiss
Callsign: HB-VANO
Version: latest
OS: Win 10 and Ubuntu

Previous

Return to Scenery

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest