Board index FlightGear Development Scenery

TerraMaster: a new scenery manager

Questions and discussion about enhancing and populating the FlightGear world.

Re: TerraMaster: a new scenery manager

Postby Johan G » Thu Dec 13, 2012 10:38 pm

santosdumont wrote in Wed Dec 12, 2012 9:28 pm:Yes, downloaded r_32 and it works!

Same here, though I too has this problem:
reeed wrote in Tue Dec 04, 2012 12:11 am:Does the Stop button work for you? (It aborts the current Sync operation and cancels the sync queue). It does nothing for me...


@santosdumont: You could probably make a shell script that starts it for you.
Low-level flying — It's all fun and games till someone looses an engine. (Paraphrased from a YouTube video)
Improving the Dassault Mirage F1 (Wiki, Forum, GitLab. Work in slow progress)
Johan G
Moderator
 
Posts: 5546
Joined: Fri Aug 06, 2010 5:33 pm
Location: Sweden
Callsign: SE-JG
IRC name: Johan_G
Version: 3.0.0
OS: Windows 7, 32 bit

Re: TerraMaster: a new scenery manager

Postby reeed » Thu Dec 13, 2012 11:37 pm

The same command works in Launcher :-) you must specify the full path to terramaster.jar

java -jar /the/full/path/to/terramaster.jar

and also the work path

/the/full/path/to
reeed
 
Posts: 179
Joined: Sat Dec 12, 2009 5:21 am
Location: Singapore
Callsign: SQC7294

Re: TerraMaster: a new scenery manager

Postby santosdumont » Fri Dec 14, 2012 12:04 am

Tried this:
java -jar /home/paul/Downloads/TerraMaster_r32/terramaster.jar

This:
/usr/bin/java -jar /home/paul/Downloads/TerraMaster_r32/terramaster.jar

This (works in terminal):
cd Downloads/TerraMaster_32 && java -jar terramaster.jar

This:
home/paul/Downloads/TerraMaster_32 && java -jar terramaster.jar

and several variations but no luck. I think the problem is that if I open the folder TerraMaster_r32 & click terramaster.jar it doesn't start the prog (as Read Me suggests it might do), it just opens & lists its files.

"You could probably make a shell script that starts it for you." I could if I knew how! Something else to learn...................
santosdumont
 
Posts: 168
Joined: Mon Nov 03, 2008 9:20 pm

Re: TerraMaster: a new scenery manager

Postby reeed » Fri Dec 14, 2012 12:13 am

do you know how to make a new launcher entry?

This will work:
Code: Select all
cd /home/paul/Downloads/TerraMaster_32 && java -jar terramaster.jar


If you copy n paste the above into a file, eg /home/paul/startTM, and then give it execute permissions, it turns into a shell script. :-) click to run.
reeed
 
Posts: 179
Joined: Sat Dec 12, 2009 5:21 am
Location: Singapore
Callsign: SQC7294

Re: TerraMaster: a new scenery manager

Postby santosdumont » Fri Dec 14, 2012 3:22 pm

Thanks, that works (or it would have done if you hadn't missed out the "r" in TerraMaster_r32)! Only problem now is, as noted by others, that sometimes the terminal fires up but the prog itself doesn't, only solution seems to be to delete & re-extract the folder.
santosdumont
 
Posts: 168
Joined: Mon Nov 03, 2008 9:20 pm

Re: TerraMaster: a new scenery manager

Postby Johan G » Sat Jan 05, 2013 9:20 pm

Found a bug report on the wiki page (page diff): :roll:

"It can happen that if you try to sync a tile with no airports TerraMaster will fail to run the next time you open it. Keep a copy of the terramaster.properties file and, when that happens, copy it over the one in the folder where you placed the TerraMaster files. You will have to click the "gear" icon again to specify the path to the Terrasync folder. You can go to TerraMaster Issues and check the Status of Issue 2 to see if it is fixed. "

It also seems like the poster sometimes has problems syncing.

However neither of this happens to me. :)

By the way, I have just updated the wiki page.
Low-level flying — It's all fun and games till someone looses an engine. (Paraphrased from a YouTube video)
Improving the Dassault Mirage F1 (Wiki, Forum, GitLab. Work in slow progress)
Johan G
Moderator
 
Posts: 5546
Joined: Fri Aug 06, 2010 5:33 pm
Location: Sweden
Callsign: SE-JG
IRC name: Johan_G
Version: 3.0.0
OS: Windows 7, 32 bit

Re: TerraMaster: a new scenery manager

Postby reeed » Sat Jan 05, 2013 11:36 pm

oh dear. i will have to edit the wiki again -- TerraMaster is NOT a front-end for TerraSync.

That bug is interesting -- will try and reproduce it here.
reeed
 
Posts: 179
Joined: Sat Dec 12, 2009 5:21 am
Location: Singapore
Callsign: SQC7294

Re: TerraMaster: a new scenery manager

Postby Johan G » Sun Jan 06, 2013 12:57 pm

reeed wrote in Sat Jan 05, 2013 11:36 pm:oh dear. i will have to edit the wiki again -- TerraMaster is NOT a front-end for TerraSync.

No worries. I'll fix that ASAP. I was not aware that TerraMaster wasn't a front-end when I wrote the article.

EDIT: Fixed.


While I'm at it, the the editor who wrote about the bug also wrote:
Don't forget that this is just a front-end for Terrasync, and the contents of /terrasyn/Models will have to be coped to $FG_ROOT/Models for them to be visible.

That can't be true, can it? How would then TerraSync get new models?
Low-level flying — It's all fun and games till someone looses an engine. (Paraphrased from a YouTube video)
Improving the Dassault Mirage F1 (Wiki, Forum, GitLab. Work in slow progress)
Johan G
Moderator
 
Posts: 5546
Joined: Fri Aug 06, 2010 5:33 pm
Location: Sweden
Callsign: SE-JG
IRC name: Johan_G
Version: 3.0.0
OS: Windows 7, 32 bit

Re: TerraMaster: a new scenery manager

Postby f-ojac » Sun Jan 06, 2013 2:22 pm

Terrasync syncs Airports/ Models/ Objects/ and Terrain/ directories (cf /code.google.com/p/terrascenery/source/browse/#svn%2Ftrunk%2Fdata%2FScenery ).
Of course, for instance the Models directory is distinct from the Models/ shipped with every FG version. We'll say the TS one is the latest version, it nearly gets one (or more) shared models each day, while the one shipped with every FG version is synced, but then it's only every 6 months.
If you want to support my server, hosting Terrasync + World Scenery + TGWeb + osm2city data mirror, hosted on a private server, you can donate here: http://ns334561.ip-5-196-65.eu/WS2.0/WS ... 2.0.1.html
f-ojac
 
Posts: 1282
Joined: Fri Mar 07, 2008 9:50 am
Version: GIT
OS: GNU/Linux

Re: TerraMaster: a new scenery manager

Postby Soitanen » Sun Mar 03, 2013 9:03 am

i have feature request:
is it possible to made (configurable of course), that at close zoom values grid will switch from 1x1 degree to 1x1 tile and show number of tile?
Boeing 737-300. Reworked cockpit, FDM, autopilot and much more. WIP.
Boeing 737-800. WIP. Canvas PFD and ND.
Antonov An-24B. Made from scratch. Very good FDM. 3D model by Adrian. WIP.
Project Russia (some cities, based on OSM with custom objects).
Soitanen
 
Posts: 489
Joined: Sat Jun 16, 2012 6:50 am
Location: Saint-Petersburg, Russia
Version: git
OS: Linux Mint 17

Re: TerraMaster: a new scenery manager

Postby Johan G » Fri May 03, 2013 12:09 pm

A bug has recently been found. If the TerraSync directory has been deleted, TerraMaster will not create a ../TerraSync/Models directory and no models will be downloaded until TerraSync has been used once so that the directory has been created. Before that only objects (the position of the models) and terrain will be downloaded.

Post with excerpt of the posts describing both bug and workaround: Re: Maintain your local Scenery via TerraSync.
Bug report: Issue 3: No models added if there is no ../TerraSync/Models directory.
Low-level flying — It's all fun and games till someone looses an engine. (Paraphrased from a YouTube video)
Improving the Dassault Mirage F1 (Wiki, Forum, GitLab. Work in slow progress)
Johan G
Moderator
 
Posts: 5546
Joined: Fri Aug 06, 2010 5:33 pm
Location: Sweden
Callsign: SE-JG
IRC name: Johan_G
Version: 3.0.0
OS: Windows 7, 32 bit

Re: TerraMaster: a new scenery manager

Postby legoboyvdlp » Tue Nov 04, 2014 6:39 pm

Can't run it?? openradar works on click, terramaster doesn't.
User avatar
legoboyvdlp
 
Posts: 7330
Joined: Sat Jul 26, 2014 1:28 am
Callsign: YV-LEGO
Version: next
OS: Windows 10 HP

Re: TerraMaster: a new scenery manager

Postby elgaton » Tue Nov 04, 2014 10:05 pm

Maybe you encountered this bug (solution in the quote)?
Johan G wrote in Sat Jan 05, 2013 9:20 pm:"It can happen that if you try to sync a tile with no airports TerraMaster will fail to run the next time you open it. Keep a copy of the terramaster.properties file and, when that happens, copy it over the one in the folder where you placed the TerraMaster files. You will have to click the "gear" icon again to specify the path to the Terrasync folder. You can go to TerraMaster Issues and check the Status of Issue 2 to see if it is fixed. "
NIATCA 2nd admin, regular ATC at LIPX and creator of the LIPX custom scenery
elgaton
 
Posts: 1107
Joined: Tue Mar 19, 2013 4:58 pm
Callsign: I-ELGA/LIPX_TW
Version: Git
OS: Windows + Arch Linux

Re: TerraMaster: a new scenery manager

Postby legoboyvdlp » Tue Nov 04, 2014 10:29 pm

Well, will re-install. maybe I did...
User avatar
legoboyvdlp
 
Posts: 7330
Joined: Sat Jul 26, 2014 1:28 am
Callsign: YV-LEGO
Version: next
OS: Windows 10 HP

Re: TerraMaster: a new scenery manager

Postby MountainFlyerN22 » Thu Nov 06, 2014 10:00 pm

Just downloaded java and terramaster.Got it working but the airport search or show airport button don't work?
User avatar
MountainFlyerN22
 
Posts: 505
Joined: Tue Sep 16, 2014 7:17 pm
Callsign: N22
Version: 3.0.0
OS: Windows 7 Pro.

PreviousNext

Return to Scenery

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest