Board index FlightGear Development Aircraft Autopilot and route manager

IFR change when contacting default ATC not the add-on ones.

Designing a stable autopilot is one of the hardest things. Need help?

IFR change when contacting default ATC not the add-on ones.

Postby KhalidHalimFG » Thu Aug 16, 2018 3:25 pm

Photo below.

Image

It shows to Cairo, so how to change?
My Flightgear channel, from Egypt to all around the world!

"Dealing with keyboard and mouse, what else?". :)

"EgyptAir 986, go ahead." Now celebrating over 100 replies and posts. Next is 150 or 200.
KhalidHalimFG
 
Posts: 101
Joined: Fri Mar 02, 2018 6:06 pm
Location: Egypt, El-Mansura City (Around 3hrs away from HECA aka CAI and Cairo Intl.)
Callsign: SU-ASZ
IRC name: Khalid
Version: 2018.2.2
OS: Windows 10 Home x64

Re: IFR change when contacting default ATC not the add-on on

Postby KhalidHalimFG » Thu Aug 16, 2018 3:35 pm

Press ' to do so like this.
My Flightgear channel, from Egypt to all around the world!

"Dealing with keyboard and mouse, what else?". :)

"EgyptAir 986, go ahead." Now celebrating over 100 replies and posts. Next is 150 or 200.
KhalidHalimFG
 
Posts: 101
Joined: Fri Mar 02, 2018 6:06 pm
Location: Egypt, El-Mansura City (Around 3hrs away from HECA aka CAI and Cairo Intl.)
Callsign: SU-ASZ
IRC name: Khalid
Version: 2018.2.2
OS: Windows 10 Home x64

Re: IFR change when contacting default ATC not the add-on on

Postby KhalidHalimFG » Thu Aug 16, 2018 7:54 pm

Waiting for your reply...

Thanks for reminding. If anything needed, tell me.
My Flightgear channel, from Egypt to all around the world!

"Dealing with keyboard and mouse, what else?". :)

"EgyptAir 986, go ahead." Now celebrating over 100 replies and posts. Next is 150 or 200.
KhalidHalimFG
 
Posts: 101
Joined: Fri Mar 02, 2018 6:06 pm
Location: Egypt, El-Mansura City (Around 3hrs away from HECA aka CAI and Cairo Intl.)
Callsign: SU-ASZ
IRC name: Khalid
Version: 2018.2.2
OS: Windows 10 Home x64

Re: IFR change when contacting default ATC not the add-on on

Postby wkitty42 » Fri Aug 17, 2018 6:09 pm

which craft?
how did you enter your flight plan? craft controls or via the F10 flight plan menu?
did you change your flight plan to your new destination?
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 5700
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5

Re: IFR change when contacting default ATC not the add-on on

Postby KhalidHalimFG » Fri Aug 17, 2018 7:57 pm

1. By using Route managers and sometimes onlineflightplanner.org. I use Flightgear files.
2. On all aircrafts, I mostly use big ones, starting from short range.
3. I am not sure.
Last edited by KhalidHalimFG on Fri Aug 17, 2018 10:51 pm, edited 2 times in total.
My Flightgear channel, from Egypt to all around the world!

"Dealing with keyboard and mouse, what else?". :)

"EgyptAir 986, go ahead." Now celebrating over 100 replies and posts. Next is 150 or 200.
KhalidHalimFG
 
Posts: 101
Joined: Fri Mar 02, 2018 6:06 pm
Location: Egypt, El-Mansura City (Around 3hrs away from HECA aka CAI and Cairo Intl.)
Callsign: SU-ASZ
IRC name: Khalid
Version: 2018.2.2
OS: Windows 10 Home x64

Re: IFR change when contacting default ATC not the add-on on

Postby KhalidHalimFG » Fri Aug 17, 2018 8:00 pm

But I use ICAO codes, and from 1 departure airport, Cairo, to many arrival airports. Like these aren't included in EgyptAir, KSFO for example.
My Flightgear channel, from Egypt to all around the world!

"Dealing with keyboard and mouse, what else?". :)

"EgyptAir 986, go ahead." Now celebrating over 100 replies and posts. Next is 150 or 200.
KhalidHalimFG
 
Posts: 101
Joined: Fri Mar 02, 2018 6:06 pm
Location: Egypt, El-Mansura City (Around 3hrs away from HECA aka CAI and Cairo Intl.)
Callsign: SU-ASZ
IRC name: Khalid
Version: 2018.2.2
OS: Windows 10 Home x64

Re: IFR change when contacting default ATC not the add-on on

Postby KhalidHalimFG » Fri Aug 17, 2018 10:52 pm

Reply please, not too late.
My Flightgear channel, from Egypt to all around the world!

"Dealing with keyboard and mouse, what else?". :)

"EgyptAir 986, go ahead." Now celebrating over 100 replies and posts. Next is 150 or 200.
KhalidHalimFG
 
Posts: 101
Joined: Fri Mar 02, 2018 6:06 pm
Location: Egypt, El-Mansura City (Around 3hrs away from HECA aka CAI and Cairo Intl.)
Callsign: SU-ASZ
IRC name: Khalid
Version: 2018.2.2
OS: Windows 10 Home x64

Re: IFR change when contacting default ATC not the add-on on

Postby KhalidHalimFG » Fri Aug 17, 2018 10:54 pm

Like Q400, 757, A380 for example of airplanes.
My Flightgear channel, from Egypt to all around the world!

"Dealing with keyboard and mouse, what else?". :)

"EgyptAir 986, go ahead." Now celebrating over 100 replies and posts. Next is 150 or 200.
KhalidHalimFG
 
Posts: 101
Joined: Fri Mar 02, 2018 6:06 pm
Location: Egypt, El-Mansura City (Around 3hrs away from HECA aka CAI and Cairo Intl.)
Callsign: SU-ASZ
IRC name: Khalid
Version: 2018.2.2
OS: Windows 10 Home x64

Re: IFR change when contacting default ATC not the add-on on

Postby KhalidHalimFG » Thu Aug 30, 2018 7:14 pm

wkitty42 wrote in Fri Aug 17, 2018 6:09 pm:which craft?
how did you enter your flight plan? craft controls or via the F10 flight plan menu?
did you change your flight plan to your new destination?


Like this:

Image
My Flightgear channel, from Egypt to all around the world!

"Dealing with keyboard and mouse, what else?". :)

"EgyptAir 986, go ahead." Now celebrating over 100 replies and posts. Next is 150 or 200.
KhalidHalimFG
 
Posts: 101
Joined: Fri Mar 02, 2018 6:06 pm
Location: Egypt, El-Mansura City (Around 3hrs away from HECA aka CAI and Cairo Intl.)
Callsign: SU-ASZ
IRC name: Khalid
Version: 2018.2.2
OS: Windows 10 Home x64


Return to Autopilot and route manager

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest