Board index FlightGear The FlightGear project

Can FlightGear run on Intel Celeron J1900 processor?

Questions about the FlightGear organisation, website, wiki etc.

Can FlightGear run on Intel Celeron J1900 processor?

Postby itzHazel » Wed Jul 26, 2017 3:11 am

If not, that's okay. im just wanting to know. :P
itzHazel
 
Posts: 1
Joined: Mon May 29, 2017 6:59 am

Re: Can FlightGear run on Intel Celeron J1900 processor?

Postby zakalawe » Wed Jul 26, 2017 8:14 am

Probably yes, the question is what graphics card you will use with it. Celeron + a mid-range (150€) GPU should be fine, eg an nVidia 760, 970, 1060 or similar.
zakalawe
 
Posts: 1137
Joined: Sat Jul 19, 2008 4:48 pm
Location: Edinburgh, Scotland
Callsign: G-ZKLW
Version: next
OS: Mac

Re: Can FlightGear run on Intel Celeron J1900 processor?

Postby wkitty42 » Fri Jul 28, 2017 8:46 pm

midrange graphics card @150$? i'm using a "cheap" $60US NVIDIA GeForce GT 730 card... the one i had before that was a $30US card... the main problem with that one was simply GPU cores so the frame rate was low... once i switched, my frame rate easily ran 30 to 40 FPS at that time... now, with the new features and shaders, 25 to 30 FPS is common but it doesn't take much to drop to 10 FPS or less... especially with the new waving grasses shader but there's also some craft that just eat frames for dinner anyway... i think that has to do with how they're coded to draw and update all the various instruments in them...
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 3124
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.4


Return to The FlightGear project

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest