Board index FlightGear Development Aircraft

Airbus A320 [Family]

Questions and discussion about creating aircraft. Flight dynamics, 3d models, cockpits, systems, animation, textures.

Re: Airbus A320 Re-development Project

Postby simbabeat » Fri Aug 13, 2010 9:08 pm

Most A320's I've been on have had 4-6 monitors scattered throughout the cabin up high. They would play TV shows usually.
User avatar
simbabeat
 
Posts: 3435
Joined: Sat Sep 12, 2009 12:19 am

Re: Airbus A320 Re-development Project

Postby nickyivyca » Fri Aug 13, 2010 9:10 pm

How about you just have a property that goes with the livery somehow, that if they have video screens (like Virgin America), something is set, but if they don't have video screens (like United), something else is set. When the livery thingy sees true on screens, they show up, if it's set to false, they don't show up.

Simba has a good point as well, on United, the video screens fold down from the overhead area with the AC and lights.
Personal Fleet: 787-8, CRJ-200, 737-300, MD-81, DHC-3A, Beechcraft Starship
New hangar!
Curent projects: New 787, New CRJ-200, DC-9, New 777-200ER FDM
User avatar
nickyivyca
 
Posts: 1256
Joined: Tue Dec 29, 2009 5:42 am
Location: Near KSFO, closer to KPAO
Callsign: Nick, ---206
Version: 2
OS: Win 7 (64)

Re: Airbus A320 Re-development Project

Postby Gijs » Fri Aug 13, 2010 9:11 pm

skyop wrote:I'm hesitant to add in backseat monitors, as a lot of low-cost carriers use the A320 and obviously they don't have them. It should be possible to make them toggleable through the Airbus A320 menu, what do you think of that?

You could make the livery-selected. That way, livery painters can define in their livery's .xml file whether the monitors should be displayed or not. Something like:

Livery .xml
Code: Select all
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<PropertyList>
  <sim>
    <model>
      <livery>
        <name type="string">Lufthansa </name>
        <texture>Liveries/LH.png</texture>
      </livery>
      <A320>
        <monitors>false</monitors>
      </A320>
    </model>
  </sim>

</PropertyList>


Model.xml

Code: Select all
<animation>
      <type>select</type>
      <object-name>monitors</object-name>
      <condition>
         <property>sim/model/A320/monitors/property>
      </condition>
</animation>
Airports: EHAM, EHLE, KSFO
Aircraft: 747-400
User avatar
Gijs
Moderator
 
Posts: 9429
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:55 pm
Location: Amsterdam/Delft, the Netherlands
Callsign: PH-GYS
Version: Git
OS: Windows 10

Re: Airbus A320 Re-development Project

Postby skyop » Fri Aug 13, 2010 9:16 pm

I'll see. I'll try and implement it! :)
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 Re-development Project

Postby skyop » Fri Aug 13, 2010 9:25 pm

Here's a test render:

Image

What do you guys think? :D
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 Re-development Project

Postby nickyivyca » Fri Aug 13, 2010 9:59 pm

Cool! :)

Now is the little screen part a separate object?
Personal Fleet: 787-8, CRJ-200, 737-300, MD-81, DHC-3A, Beechcraft Starship
New hangar!
Curent projects: New 787, New CRJ-200, DC-9, New 777-200ER FDM
User avatar
nickyivyca
 
Posts: 1256
Joined: Tue Dec 29, 2009 5:42 am
Location: Near KSFO, closer to KPAO
Callsign: Nick, ---206
Version: 2
OS: Win 7 (64)

Re: Airbus A320 Re-development Project

Postby skyop » Fri Aug 13, 2010 10:11 pm

nickyivyca wrote:Now is the little screen part a separate object?


It'll have to be. ;)
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 Re-development Project

Postby Kiran » Fri Aug 13, 2010 10:37 pm

Is it possible so we could select an inflight movie to play? And can we have drop down screens as well please? :P

Joking aside, I think what you have done so far is fantastic! How's the cockpit going?
Kiran
 
Posts: 1
Joined: Mon Aug 09, 2010 5:44 pm

Re: Airbus A320 Re-development Project

Postby skyop » Fri Aug 13, 2010 10:42 pm

Kiran wrote:Joking aside, I think what you have done so far is fantastic! How's the cockpit going?


Currently, it is completely usable for IFR flying. I'll try and model an overhead panel later.
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 Re-development Project

Postby Oscar » Fri Aug 13, 2010 10:53 pm

That cabin is looking better and better all the time! :D
User avatar
Oscar
 
Posts: 425
Joined: Sat Sep 05, 2009 1:12 pm
Location: The Netherlands
OS: Mac OS X

Re: Airbus A320 Re-development Project

Postby teh warlock » Fri Aug 13, 2010 11:00 pm

can i see one of the templates to the seats? the png files i mean
remember this: when in doubt ask skyop.
User avatar
teh warlock
 
Posts: 1305
Joined: Tue Sep 29, 2009 1:20 am
IRC name: tehwarlock
Version: git
OS: Win/Mac/Lin

Re: Airbus A320 Re-development Project

Postby skyop » Fri Aug 13, 2010 11:04 pm

teh warlock wrote:can i see one of the templates to the seats? the png files i mean


It's REALLY, REALLY basic- just a single color.

Image

Are you making an interior for the 717? :)
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 Re-development Project

Postby simbabeat » Fri Aug 13, 2010 11:05 pm

Kiran wrote:Is it possible so we could select an inflight movie to play? And can we have drop down screens as well please? :P

Joking aside, I think what you have done so far is fantastic! How's the cockpit going?


Actually that was discussed alot in the 737-900ER thread.
User avatar
simbabeat
 
Posts: 3435
Joined: Sat Sep 12, 2009 12:19 am

Re: Airbus A320 Re-development Project

Postby teh warlock » Fri Aug 13, 2010 11:27 pm

yes and i need skyops permission to use his cabin seats in my model
remember this: when in doubt ask skyop.
User avatar
teh warlock
 
Posts: 1305
Joined: Tue Sep 29, 2009 1:20 am
IRC name: tehwarlock
Version: git
OS: Win/Mac/Lin

Re: Airbus A320 Re-development Project

Postby skyop » Fri Aug 13, 2010 11:28 pm

teh warlock wrote:yes and i need skyops permission to use his cabin seats in my model


They were ripped from the 733, which is GPL2, so no problemo! 8)
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

PreviousNext

Return to Aircraft

Who is online

Users browsing this forum: AhrefsBot [Bot], colin_geniet, cyyz_spotter and 4 guests