Board index FlightGear Development Aircraft

Airbus A320 [Family]

Questions and discussion about creating aircraft. Flight dynamics, 3d models, cockpits, systems, animation, textures.

Re: Airbus A320 [Family]

Postby skyop » Mon Feb 28, 2011 11:22 pm

Bravo123 wrote in Mon Feb 28, 2011 8:35 pm:Maybe you could make an alternate model w/ those.


No, that would be pointless, and would only cause confusion. Some of the veterans here know what I mean...
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 [Family]

Postby teh warlock » Tue Mar 01, 2011 2:24 am

narendran changing numbers dont really change the concept of -A321- whether its a321-231 or a321-232 or even a321-XXX its still an A321 and looks like a A321 and will be easy for people to confuse models
remember this: when in doubt ask skyop.
User avatar
teh warlock
 
Posts: 1305
Joined: Tue Sep 29, 2009 1:20 am
IRC name: tehwarlock
Version: git
OS: Win/Mac/Lin

Re: Airbus A320 [Family]

Postby teh warlock » Tue Mar 01, 2011 4:23 am

teh warlock wrote in Tue Mar 01, 2011 2:24 am:whether its a321-231 or a321-232 or even a321-XXX its still an A321 and looks like a A321

thats why
remember this: when in doubt ask skyop.
User avatar
teh warlock
 
Posts: 1305
Joined: Tue Sep 29, 2009 1:20 am
IRC name: tehwarlock
Version: git
OS: Win/Mac/Lin

Re: Airbus A320 [Family]

Postby Quix0r » Tue Mar 01, 2011 7:11 am

I'm using the A320 211 from fgdata GIT (hope this is latest?) and I have a major auto-pilot problem:
- I Start with CEB "design" in RPLL (Manila) and entered RPVM (Cebu) as destination in route manager
- I clicked RPVM in the waypoint list (required step for next one)
- I hit "Route" and then "Activate" button
- I started (or auto-started) the engines and took off
- I hit F11 key to get up auto-pilot settings
- I checked all three checkboxes
- The auto-pilot headed the airplane to 360 heading and not to the first waypoint. :(

Any ideas?
Admin of mpserver08: mpserver08.flightgear.org:5000 running latest GIT version: v0.13.3 - User:Quix0r
Quix0r
 
Posts: 110
Joined: Tue Sep 22, 2009 8:49 pm
Location: Krefeld
Callsign: D-Quix0r
Version: next
OS: Debian

Re: Airbus A320 [Family]

Postby skyop » Tue Mar 01, 2011 10:15 pm

Quix0r wrote in Tue Mar 01, 2011 7:11 am:I'm using the A320 211 from fgdata GIT (hope this is latest?) and I have a major auto-pilot problem:


In the autopilot dialog, click the "LNAV" button to switch to Route Manager hold.
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 [Family]

Postby Quix0r » Tue Mar 01, 2011 10:26 pm

So LNAV is for following FMS settings (Route Manager) and LOC follows the NAV1 beacon. If I find some time I note this down in the Wiki page.
Admin of mpserver08: mpserver08.flightgear.org:5000 running latest GIT version: v0.13.3 - User:Quix0r
Quix0r
 
Posts: 110
Joined: Tue Sep 22, 2009 8:49 pm
Location: Krefeld
Callsign: D-Quix0r
Version: next
OS: Debian

Re: Airbus A320 [Family]

Postby skyop » Tue Mar 01, 2011 10:28 pm

I really should write an autopilot guide for the CRJ900/717/A320 autopilots, as I'm sure they confuse the heck out of anyone used to the "generic" autopilot.
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 [Family]

Postby Quix0r » Wed Mar 02, 2011 3:01 am

Some features for playing around with them and some bugs:
- Operateable tablets and seats
- The windows in passenger cabin are not look-through, they are grayed (alpha blending)

While taxing/take-off and landing and while the seat-belt sign is turned on, you should move your chair in upright position and secure the tablet in front of you for you own safety. It would be nice to have that (just for playing around with it :mrgreen: ).
Admin of mpserver08: mpserver08.flightgear.org:5000 running latest GIT version: v0.13.3 - User:Quix0r
Quix0r
 
Posts: 110
Joined: Tue Sep 22, 2009 8:49 pm
Location: Krefeld
Callsign: D-Quix0r
Version: next
OS: Debian

Re: Airbus A320 [Family]

Postby abc45 » Wed Mar 02, 2011 8:27 pm

Hi skyop, hi everyone!

I followed your development for the last weeks. Great work!

Some minutes ago I downloaded the latest version from your git including changes from 1. March 01:46.
Maybe there is a bug, because fg won’t start.
To describe this:
I start fgrun, select one of your aircrafts (regardless which), select the airport (tested with LOWI, LOWW, KSFO) and click on the start button.
FG window opens with the splash picture, after some seconds the window closes and this text is in the cmd window:
Code: Select all
Processing command line arguments
Unknown top level section: tcas
Fatal error: Detected an internal inconsistency in the instrumentation
system specification file. See earlier errors for details.


Does anybody have the same problem?
Every version of a320 family worked for me before.

Kind regards
Thomas
User avatar
abc45
 
Posts: 20
Joined: Wed Dec 08, 2010 9:02 pm
Callsign: abc45
Version: GIT
OS: WIN7 64

Re: Airbus A320 [Family]

Postby Gijs » Wed Mar 02, 2011 9:33 pm

Thomas, please use the search functionality of this forum.
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=tcas would bring you up with viewtopic.php?p=115991#p115991 (which is about the same "problem" in a different aircraft).
Airports: EHAM, EHLE, KSFO
Aircraft: 747-400
User avatar
Gijs
Moderator
 
Posts: 9363
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:55 pm
Location: Amsterdam/Delft, the Netherlands
Callsign: PH-GYS
Version: Git
OS: Windows 10

Re: Airbus A320 [Family]

Postby teh warlock » Mon Mar 07, 2011 11:03 am

a320 neo
Click here
remember this: when in doubt ask skyop.
User avatar
teh warlock
 
Posts: 1305
Joined: Tue Sep 29, 2009 1:20 am
IRC name: tehwarlock
Version: git
OS: Win/Mac/Lin

Re: Airbus A320 [Family]

Postby skyop » Mon Mar 07, 2011 11:24 pm

If any of you are using the 1.9.1/2.0.0 version of the A320-family and are unable to start up the plane, please post any Nasal errors in your command line log (the black window for Windows users).

I have gotten reports that systems.nas is broken on 1.9.1/2.0.0. If so, this is a major bug, and must be squashed ASAP. Please, tell me if the plane works or not...
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 [Family]

Postby skyop » Tue Mar 08, 2011 11:25 pm

Based on your output, my guess is that the A320 is not compatible with FG 1.9.1. Of course, maybe there is someone more knowledgeable than me that can chime in...

Here is line 110 in systems.nas:
Code: Select all
 if (props.globals.getNode("sim/failure-manager/engines/engine[" ~ engine_no ~ "]/serviceable").getBoolValue())

FG not being able to read an engine failure property sounds quite strange to me...
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 [Family]

Postby teh warlock » Wed Mar 09, 2011 12:48 am

i have git and it still doesn't work
remember this: when in doubt ask skyop.
User avatar
teh warlock
 
Posts: 1305
Joined: Tue Sep 29, 2009 1:20 am
IRC name: tehwarlock
Version: git
OS: Win/Mac/Lin

Re: Airbus A320 [Family]

Postby skyop » Wed Mar 09, 2011 12:50 am

Now that makes things even stranger. Every Git user has reported a positive experience with A320-family.

Please, try to start up the engines again, and post any command-line output.

And use the A320-family version in Git, not the latest release.
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

PreviousNext

Return to Aircraft

Who is online

Users browsing this forum: charlie_x249, Octal450, Robertfm and 4 guests