Board index FlightGear Development Aircraft

Airbus A320 [Family]

Questions and discussion about creating aircraft. Flight dynamics, 3d models, cockpits, systems, animation, textures.

Re: Airbus A320 [Family]

Postby boeing 787-8 » Wed Jan 26, 2011 6:29 pm

Good work! But.. you are working in 5, o 6 aircraft now, and... you're not stressed? :lol:
I Don´t know where we will take all of this, but I assure you it will be fun. (Orville Wright, 1903).

Welcome to my blog! http://fgfsliveries.blogspot.com
User avatar
boeing 787-8
 
Posts: 252
Joined: Tue Aug 17, 2010 10:06 am
Location: Granada (LEGR) (Spain)
Callsign: EC-BOE
Version: 2
OS: Windows XP PRO SP3

Re: Airbus A320 [Family]

Postby skyop » Thu Jan 27, 2011 12:08 am

boeing 787-8 wrote in Wed Jan 26, 2011 6:29 pm:Good work! But.. you are working in 5, o 6 aircraft now, and... you're not stressed? :lol:


Well, the A320 and the 757 are really the only ones I'm occupied with at the moment. The ATR is on hold and the A333/A343 is dependent on Ampere right now.

Anyway:

Image
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 [Family]

Postby Ampere » Thu Jan 27, 2011 1:00 am

skyop wrote in Thu Jan 27, 2011 12:08 am:A333/A343 is dependent on Ampere right now.

What do you mean by that?
Ampere
 
Posts: 271
Joined: Sun Jan 14, 2007 9:09 pm
Location: Toronto

Re: Airbus A320 [Family]

Postby skyop » Thu Jan 27, 2011 1:02 am

Ampere wrote in Thu Jan 27, 2011 1:00 am:What do you mean by that?


Well, after all, you're doing the FDM and the planning for the FBW and the 3d. I'm merely the code/model monkey.
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 [Family]

Postby Ampere » Thu Jan 27, 2011 1:10 am

I thought you are adding instruments?

For the overhead, you may want to look at the A380 cockpit and see if there is anything you need.
Ampere
 
Posts: 271
Joined: Sun Jan 14, 2007 9:09 pm
Location: Toronto

Re: Airbus A320 [Family]

Postby skyop » Thu Jan 27, 2011 1:14 am

A320's occupying me at the moment. Instruments will be contributed to the A343 repository soon, hopefully.
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 [Family]

Postby skyop » Thu Jan 27, 2011 1:30 am

Added more detail to the engine control area on the pedestal:

Image

...and added the autopilot switching/ECAM panel:

Image

Another release should be right around the corner... soon as I make the A318 and A319. :mrgreen:
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 [Family]

Postby skyop » Thu Jan 27, 2011 5:44 am

Beginning work on the A319; I'll map it to a new NWA texture and reconfigure the animations and FDM tomorrow. Oh, and shrink the interior too.

Image
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 [Family]

Postby Sweetgrapes » Thu Jan 27, 2011 2:58 pm

Skyop, are you good at modeling interiors?
I`m asking because since you are making the A320 family, could you make the A318 Elite or the ACJ?
"A bird can`t damage an engine, but an engine can damage a bird."
User avatar
Sweetgrapes
 
Posts: 567
Joined: Mon Dec 13, 2010 8:27 pm
Location: Tallinn, Estonia
Callsign: Wingtip or MIA0049
OS: Windows 7 64-bit

Re: Airbus A320 [Family]

Postby skyop » Thu Jan 27, 2011 11:40 pm

Wingtipped wrote in Thu Jan 27, 2011 2:58 pm:Skyop, are you good at modeling interiors?


Goodness no- did you see how I failed at the cockpit seats!?

Not too sure if anyone's interested in my interior work anyway. :(
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 [Family]

Postby Ampere » Thu Jan 27, 2011 11:57 pm

The planes we have are already heavy in terms of vertex-count. Why do we need to double the amount of vertices for something that is unnecessary?
Ampere
 
Posts: 271
Joined: Sun Jan 14, 2007 9:09 pm
Location: Toronto

Re: Airbus A320 [Family]

Postby skyop » Fri Jan 28, 2011 1:33 am

Let's see- GPL2 seats from the 737, mesh done by Ampere, and textures from the CRJ200. Okay, the fabric, carpet, and wall textures were mine, but other than that...
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 [Family]

Postby skyop » Fri Jan 28, 2011 2:42 am

Image
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: Airbus A320 [Family]

Postby Flightgear_captain » Fri Jan 28, 2011 5:37 am

Looking good! You make some of the THE BEST aircraft for Flightgear, period. BTW Don't mean to go O/T, but why is the terrain in the background transparent? :? Is this a bug? I have just downloaded the dev snapshots, just want to know if it will affect 2.2.0.
Life's only understandable backwards, but you have to live it forwards. (found in a youtube video)

Check out some of my cool video goodies here
User avatar
Flightgear_captain
 
Posts: 168
Joined: Tue Oct 26, 2010 7:41 am
Location: QLD Australia
Callsign: VH-FGS, G-STIG, STIG
Version: Git
OS: Winbloze 7

Re: Airbus A320 [Family]

Postby skyop » Fri Jan 28, 2011 6:12 am

Flightgear_captain wrote in Fri Jan 28, 2011 5:37 am:Looking good! You make some of the THE BEST aircraft for Flightgear, period.


Thanks; I needed that.

Flightgear_captain wrote in Fri Jan 28, 2011 5:37 am:BTW Don't mean to go O/T, but why is the terrain in the background transparent? :? Is this a bug? I have just downloaded the dev snapshots, just want to know if it will affect 2.2.0.


It's a bug in the urban shader caused by looking at the ground at an almost level angle. It's not that bad of a bug, just turn off the shader, and the problem goes away.
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

PreviousNext

Return to Aircraft

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests