Board index FlightGear Development Aircraft

A380

Questions and discussion about creating aircraft. Flight dynamics, 3d models, cockpits, systems, animation, textures.

Re: A380

Postby Octal450 » Wed Aug 31, 2016 12:53 am

Have you tried CTRL+B or the J key?

Josh
Waste of time. Goodbye forever.
Octal450
 
Posts: 4398
Joined: Tue Oct 06, 2015 12:51 pm

Re: A380

Postby PavlinS » Tue Dec 27, 2016 1:52 pm

Trying to takeoff. Nose up. back weels of the gear- does not lift off from the ground......... Someone can help me with fix?
User avatar
PavlinS
 
Posts: 508
Joined: Sat Nov 28, 2015 8:46 am
Location: Bulgaria, Sofia
Callsign: PavlinS
Version: 2016.4.4
OS: Windows

Re: A380

Postby Lydiot » Tue Dec 27, 2016 4:07 pm

weight...speed....flaps...???

...version?...
Lydiot
 
Posts: 987
Joined: Tue Oct 22, 2013 10:50 pm

Re: A380

Postby PavlinS » Sat Feb 18, 2017 10:28 am

I succeseeded to takeoff. But now the plane is automatically turn off after takeoff. And starts to fall. Anyideas how to fix it?
Windows 10. Flightgear 2016 4.4.
User avatar
PavlinS
 
Posts: 508
Joined: Sat Nov 28, 2015 8:46 am
Location: Bulgaria, Sofia
Callsign: PavlinS
Version: 2016.4.4
OS: Windows

Re: A380

Postby Octal450 » Sat Feb 18, 2017 3:37 pm

Weight... Speed... Flaps???
Waste of time. Goodbye forever.
Octal450
 
Posts: 4398
Joined: Tue Oct 06, 2015 12:51 pm

Re: A380

Postby PavlinS » Sat Feb 18, 2017 8:19 pm

The weight is reduced to 1200lb. Spd of 230 kts........ flasp 3. I know how much flaps to do. Also - I noticed that he is turn off when I apply trootle.
User avatar
PavlinS
 
Posts: 508
Joined: Sat Nov 28, 2015 8:46 am
Location: Bulgaria, Sofia
Callsign: PavlinS
Version: 2016.4.4
OS: Windows

Re: A380

Postby Octal450 » Sat Feb 18, 2017 8:46 pm

230kts flaps 3??? Which A380 are you flying?
Waste of time. Goodbye forever.
Octal450
 
Posts: 4398
Joined: Tue Oct 06, 2015 12:51 pm

Re: A380

Postby PavlinS » Sat Feb 18, 2017 8:50 pm

Omega Vertion.
User avatar
PavlinS
 
Posts: 508
Joined: Sat Nov 28, 2015 8:46 am
Location: Bulgaria, Sofia
Callsign: PavlinS
Version: 2016.4.4
OS: Windows

Re: A380

Postby Lydiot » Sun Feb 19, 2017 6:23 am

PavlinS wrote in Sat Feb 18, 2017 8:19 pm:The weight is reduced to 1200lb. Spd of 230 kts........ flasp 3. I know how much flaps to do. Also - I noticed that he is turn off when I apply trootle.


Weird. It flies fine for me.
Lydiot
 
Posts: 987
Joined: Tue Oct 22, 2013 10:50 pm

Re: A380

Postby PavlinS » Sun Feb 19, 2017 5:24 pm

I think that the problem comes from the main BUS tie. Four of them has turning off when it's applying trootle. Perhops I am doing the startup incorrectly. I am watching the tutorial of the download page in github. I proceed the that is shown there. Any fotes?
Here's a video of the problem:
https://drive.google.com/file/d/0B_G159ZIbxkwa0o2am1CaGQ2WTA/view?usp=sharing
User avatar
PavlinS
 
Posts: 508
Joined: Sat Nov 28, 2015 8:46 am
Location: Bulgaria, Sofia
Callsign: PavlinS
Version: 2016.4.4
OS: Windows

Re: A380

Postby Lydiot » Sun Feb 19, 2017 7:50 pm

I typically also turn on APU GEN A/B before engine start and leave them on. I'm not sure if that's correct, but that's one difference I see between your startup and mine. Also my sequence is different.
Lydiot
 
Posts: 987
Joined: Tue Oct 22, 2013 10:50 pm

Re: A380

Postby PavlinS » Sun Feb 19, 2017 8:08 pm

could you tell me yours ????
User avatar
PavlinS
 
Posts: 508
Joined: Sat Nov 28, 2015 8:46 am
Location: Bulgaria, Sofia
Callsign: PavlinS
Version: 2016.4.4
OS: Windows

Re: A380

Postby Lydiot » Sun Feb 19, 2017 8:26 pm

Sure.

1. I turn on the "master sw" under "engine start"
2. I turn on "start" below that, and wait for it to turn green ("avail")
3. I turn on both APU generators
4. I turn "ENG START" to "IGN START"
5. I turn on two of the engines, after they're full up I turn on the other two
6. Reset "ENG START" to "NORM"

I realize now (today) that I never turn the APUs off and switch to the available other electrical systems. But I've never had a problem with this so.....

7. Flaps 2.
8. Takeoff.
Lydiot
 
Posts: 987
Joined: Tue Oct 22, 2013 10:50 pm

Re: A380

Postby Lydiot » Sun Feb 19, 2017 8:31 pm

I actually just tried to turn off the APUs and switch on the other available feeds instead and the displays went dark right away...
Lydiot
 
Posts: 987
Joined: Tue Oct 22, 2013 10:50 pm

Re: A380

Postby PavlinS » Mon Feb 20, 2017 3:24 am

No, did not help.The APU GEN are on in the moment I get into the cockpit. Also- the only way to start properly includes the BUS TIE GEN. There is no such ting as to turn it on without external power. And if I turn it off immidiately the plane is turn off.
User avatar
PavlinS
 
Posts: 508
Joined: Sat Nov 28, 2015 8:46 am
Location: Bulgaria, Sofia
Callsign: PavlinS
Version: 2016.4.4
OS: Windows

PreviousNext

Return to Aircraft

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests