Board index FlightGear Development Aircraft

Erickson S-64 Aircrance anyone?

Questions and discussion about creating aircraft. Flight dynamics, 3d models, cockpits, systems, animation, textures.

Re: Erickson S-64 Aircrance anyone?

Postby frozen » Sat Feb 14, 2009 6:38 pm

helijah wrote:We must begin a days lol


This is very true.. ;)

BTW: Did anyone create this instrument yet? I couldn't find it...
http://www.edmo.com/modules/products/xa ... 700_14.jpg
It's a "Vertical Card Magnetic Compass" used in the cockpit pictures I found...

Kind regards,

frozen

Edit: Nice cockpit in the Super-Frelon. :mrgreen:
Image
frozen
 
Posts: 33
Joined: Fri Jan 30, 2009 1:43 pm

Re: Erickson S-64 Aircrance anyone?

Postby helijah » Sat Feb 14, 2009 8:20 pm

frozen wrote:Nice cockpit in the Super-Frelon. :mrgreen:
Image


Isn't it ;)
Some planes (and other) for FlightGear
http://helijah.free.fr
and
http://embaranger.free.fr
User avatar
helijah
 
Posts: 1001
Joined: Wed Dec 27, 2006 12:35 pm
Location: Chartres (France)
Callsign: helijah
IRC name: helijah
Version: GIT
OS: GNU/Linux

Re: Erickson S-64 Aircrance anyone?

Postby frozen » Sat Feb 14, 2009 8:30 pm

helijah wrote:Isn't it ;)


Absolutely! Very clearly arranged! Nothing that would irritate the pilot.. :mrgreen:

Regarding "our" modern cockpit: Is it true, that most things have to be done from scratch? If things have to be done from scratch: Is there any kind of tutorial or something, how these things could be done?
The ch53-panel has errors in my installation, the "flat panels" are white...

Kind regards,

frozen
frozen
 
Posts: 33
Joined: Fri Jan 30, 2009 1:43 pm

Re: Erickson S-64 Aircrance anyone?

Postby HHS » Sun Feb 15, 2009 6:47 am

helijah wrote:Hi Frozen,

As far as rotors, yet you can not do much of anything. It's just a slightly modified copy of the rotors SuperFrelon, yet.


the texture is the same. UV Map is not yet done so. So it is impossible to prepare a texture now. With regard to the panel, there is certainly the CH53E which is superb, but requires a great deal of work to be usable.

And I must admit that I would prefer a more modern panel like this one :
Image

So of course, if you feel the courage to make some of the instruments, you're welcome;)

Best regards. Emmanuel


Hmmm...glas cockpit. O.k.- So much as I can see the most instruments we have already (somewhere in all the CVS-folders ;-) ) Unfortunately this image is too small to see all instruments. But when we make this cockpit- please don't forget the ventilators on the floor between the pedals make working! ;-)

Here the aft cockpit:
http://farm4.static.flickr.com/3123/2300753708_50f7fbbfe4.jpg?v=0

By the way: even in Germany there were two of them working for a short time: http://www.bayerische-flugzeug-historik ... d9511.html.

Regards
HHS
Up, up and away
User avatar
HHS
Retired
 
Posts: 3624
Joined: Thu Jul 19, 2007 8:09 am
Version: GIT

Re: Erickson S-64 Aircrance anyone?

Postby HHS » Sun Feb 15, 2009 7:09 am

Until now only a S-64F has this glas cockpit, not the S-64-E....
Up, up and away
User avatar
HHS
Retired
 
Posts: 3624
Joined: Thu Jul 19, 2007 8:09 am
Version: GIT

Re: Erickson S-64 Aircrance anyone?

Postby helijah » Sun Feb 15, 2009 8:23 am

HHS wrote:Until now only a S-64F has this glas cockpit, not the S-64-E....

Oh ! You right ! Sorry. Also this picture comes from an F also
Image
Of course, it is always possible to keep the details of the chair, for example ;) Only the glass bubble change. Round (left) on the F and flat on E.

Here is the post back of the S64 E :)
Image
Some planes (and other) for FlightGear
http://helijah.free.fr
and
http://embaranger.free.fr
User avatar
helijah
 
Posts: 1001
Joined: Wed Dec 27, 2006 12:35 pm
Location: Chartres (France)
Callsign: helijah
IRC name: helijah
Version: GIT
OS: GNU/Linux

Re: Erickson S-64 Aircrance anyone?

Postby frozen » Sun Feb 15, 2009 12:27 pm

So we don't need the modern cockpit? ;)

Placing existing instruments from the data/Aircraft/Instruments-3d folder is something I already figured out. Making them show the data is documented somewhere and I guess I can find out how to do it. There are just some instruments that I couldn't find in this (or other) folders. Like this PAI-700..

A lot to learn, I guess... ;)

Kind regards,

frozen
frozen
 
Posts: 33
Joined: Fri Jan 30, 2009 1:43 pm

Re: Erickson S-64 Aircrance anyone?

Postby helijah » Sun Feb 15, 2009 3:03 pm

Attention many aircraft use their own folder of instruments.

data/Aircraft/Instruments-3d folder is designed for generic instruments. Those who find a little bit everywhere. I prefer (and this is expected as at present) data/Aircraft/AirCrane/Models/Interior/Panel/Instruments floder.

Best regards. Emmanuel
Some planes (and other) for FlightGear
http://helijah.free.fr
and
http://embaranger.free.fr
User avatar
helijah
 
Posts: 1001
Joined: Wed Dec 27, 2006 12:35 pm
Location: Chartres (France)
Callsign: helijah
IRC name: helijah
Version: GIT
OS: GNU/Linux

Re: Erickson S-64 Aircrance anyone?

Postby frozen » Sun Feb 15, 2009 3:09 pm

Thanks! I had planned to do it this way, though.. ;)
Quite a few problems arise. I will try to find solutions.

Kind regards,

frozen
frozen
 
Posts: 33
Joined: Fri Jan 30, 2009 1:43 pm

Re: Erickson S-64 Aircrance anyone?

Postby HHS » Sun Feb 15, 2009 6:24 pm

I began to model the tank hopefully helijah didn't began yet which I try to make it pickuable like in reality.
Up, up and away
User avatar
HHS
Retired
 
Posts: 3624
Joined: Thu Jul 19, 2007 8:09 am
Version: GIT

Re: Erickson S-64 Aircrance anyone?

Postby helijah » Mon Feb 16, 2009 12:53 am

Hi HHS,

No I have not started ;). And as would seem great, I let this piece;)

Best regards. Emmanuel

P.S. AirCrane is in CVS.
Some planes (and other) for FlightGear
http://helijah.free.fr
and
http://embaranger.free.fr
User avatar
helijah
 
Posts: 1001
Joined: Wed Dec 27, 2006 12:35 pm
Location: Chartres (France)
Callsign: helijah
IRC name: helijah
Version: GIT
OS: GNU/Linux

Re: Erickson S-64 Aircrance anyone?

Postby HHS » Wed Feb 18, 2009 12:45 am

Hi,

after some fixes to the fdm (I'm not quite happy with, but at least it seems to be reasonable and somewhat realistic), I went on with the firetank.
I try to make it pickupable, which means, there will be a scenario where the firetanks and additional containers are placed, and you can fly to them and pick them up, fly your misson and after that release it or pick another one.

A preview:
S-64E-dev1.jpg


I have still some problems to solve.
Up, up and away
User avatar
HHS
Retired
 
Posts: 3624
Joined: Thu Jul 19, 2007 8:09 am
Version: GIT

Re: Erickson S-64 Aircrance anyone?

Postby MaverickAlex » Wed Feb 18, 2009 12:51 am

Fantastic.

Well modelled and a good collaboration of two great minds.

a BIG "THUMBS UP" from me. :D
http://www.atlasvirtualairlines.com
Modeller of: TNCM TBPB MDPP TFFF TJSJ FMEE TKPK TFFG TQPF KLAX KATL EGNJ EGGW APACHE, EUROFIGHTER, HP VICTOR, DHC8
FGcom 122.75
creator Terragear GUI
User avatar
MaverickAlex
 
Posts: 1206
Joined: Sun Mar 23, 2008 4:46 pm
Location: Kingston Upon Hull. UK

Re: Erickson S-64 Aircrance anyone?

Postby Fahim Dalvi » Wed Feb 18, 2009 2:13 pm

Beautiful models! Looks Better in Orange!
Fahim Imaduddin Dalvi
Tracker, Flight Gallery
User avatar
Fahim Dalvi
 
Posts: 1286
Joined: Sun Oct 14, 2007 1:08 pm
Location: Qatar
Callsign: Fahim
Version: 2018.2.2
OS: MacOS

Re: Erickson S-64 Aircrance anyone?

Postby HHS » Thu Feb 19, 2009 2:37 pm

Unfortunately it don't seem that I can make the load really 100% pickupable due to a bug in the code. Myself can't fix it. So I have to wait. So in the moment it seems that it don't will be possible to start empty and pickup the tank at the next airport . If someone has another solution for that, I would be happy.

I will finish the firetank though and try to make it ususable ( load water, dump water....)
Up, up and away
User avatar
HHS
Retired
 
Posts: 3624
Joined: Thu Jul 19, 2007 8:09 am
Version: GIT

PreviousNext

Return to Aircraft

Who is online

Users browsing this forum: YandexBot [Bot] and 6 guests