Board index FlightGear Development Aircraft

JSBSim Piper J-3 Cub  Topic is solved

Questions and discussion about creating aircraft. Flight dynamics, 3d models, cockpits, systems, animation, textures.

Re: JSBSim Piper J-3 Cub

Postby wlbragg » Sun Jun 14, 2020 9:30 pm

Thanks Josh, I was just getting ready to put a BIG THANK YOU to you for the autopilot work but you beat me to the punch.
It is really nice. Thanks again!
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
Intel i5 3570K AMDRX480
User avatar
wlbragg
 
Posts: 5539
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Linux/AMDRX480

Re: JSBSim Piper J-3 Cub

Postby Octal450 » Mon Jun 15, 2020 12:06 am

My pleasure! I'll be getting to the KAP140 soon too ;)

Josh
What I do: Flight Dynamics, Systems, Canvas Displays, Autoflight, FlyByWire, Cockpit Animations
Aircraft I currently develop: MD-11 (Mainly), A320-family, Secret (Quality over Quantity)

My GitHub|MD-11 and ITAF Dev Discord|Airbus Dev Discord
User avatar
Octal450
 
Posts: 4635
Joined: Tue Oct 06, 2015 12:51 pm
Callsign: WTF411/Octal
Version: next
OS: Windows 10 x64

Re: JSBSim Piper J-3 Cub

Postby wlbragg » Tue Jun 16, 2020 11:55 pm

FYI:
Cleaned up the FG1000 panel version for both the J3Cub and PA-18 in SVN (fgaddon) as well as the git master branch.
Fixed the IT-STEC55x HDG Bug issue, thanks again Josh.
Misc cleanup.
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
Intel i5 3570K AMDRX480
User avatar
wlbragg
 
Posts: 5539
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Linux/AMDRX480

Re: JSBSim Piper J-3 Cub

Postby wlbragg » Thu Jun 18, 2020 8:37 pm

More changes and cleanup. There were a few bugs related to effects and the autopilot electrical plus other misc minor bugs.
Note, the Cub was never intended to have autopilot. But a byproduct of adding it to the SuperCub removes the "default" autopilot and adds the STEC55X to the GUI. It can be used with the Cub if you control key properties using the property tree. Properties needed for control would include Autopilot pwr (on/off) switch, heading bug, electric trim. So don't expect an out of the box autopilot for the Cub. They typically don't have autopilots installed. Not so with the SuperCub.
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
Intel i5 3570K AMDRX480
User avatar
wlbragg
 
Posts: 5539
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Linux/AMDRX480

Re: JSBSim Piper J-3 Cub

Postby Octal450 » Thu Jun 18, 2020 9:06 pm

Wayne, I've been considering adding that stuff to the dialog anyways. What do you think?

Kind Regards,
Josh
What I do: Flight Dynamics, Systems, Canvas Displays, Autoflight, FlyByWire, Cockpit Animations
Aircraft I currently develop: MD-11 (Mainly), A320-family, Secret (Quality over Quantity)

My GitHub|MD-11 and ITAF Dev Discord|Airbus Dev Discord
User avatar
Octal450
 
Posts: 4635
Joined: Tue Oct 06, 2015 12:51 pm
Callsign: WTF411/Octal
Version: next
OS: Windows 10 x64

Re: JSBSim Piper J-3 Cub

Postby wlbragg » Thu Jun 18, 2020 9:57 pm

Yeah, I'd say go for it. The GUI can only be used if you have the PWR and other, so I'm for it especially in my case where it is to take place of the default.
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
Intel i5 3570K AMDRX480
User avatar
wlbragg
 
Posts: 5539
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Linux/AMDRX480

Re: JSBSim Piper J-3 Cub

Postby wlbragg » Fri Jun 19, 2020 4:36 am

Here is how the FG1000 in the SuperCub turned out.
Image
As you can see, it is larger than before due to moving the switches to the same line as the breakers.
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
Intel i5 3570K AMDRX480
User avatar
wlbragg
 
Posts: 5539
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Linux/AMDRX480

Re: JSBSim Piper J-3 Cub

Postby massima » Fri Jun 19, 2020 2:51 pm

i'm used to updating from sourgeforge this plane but:


svn: E155009: Failed to run the WC DB work queue associated with '/media/attila/back_up/flightgear/J3Cub/Models/Interior/stec-55x', work item 11 (file-install Models/Interior/stec-55x/aux.jpg 1 0 1 1)
svn: E000022: Impossibile spostare '/media/attila/back_up/flightgear/J3Cub/.svn/tmp/svn-FI6chf' in '/media/attila/back_up/flightgear/J3Cub/Models/Interior/stec-55x/aux.jpg': Argomento non valido


A "snv cleanup" doesn't solve:

svn: E155009: Failed to run the WC DB work queue associated with '/media/attila/back_up/flightgear/J3Cub', work item 11 (file-install Models/Interior/stec-55x/aux.jpg 1 0 1 1)
svn: E000022: Impossibile spostare '/media/attila/back_up/flightgear/J3Cub/.svn/tmp/svn-wjbBkp' in '/media/attila/back_up/flightgear/J3Cub/Models/Interior/stec-55x/aux.jpg': Argomento non valido


Tried to redownload from scratch but nothing.
User avatar
massima
 
Posts: 245
Joined: Sat Jan 03, 2015 6:48 pm
Location: Italy
Callsign: M-AXX
Version: 2020.1.2
OS: debian testing

Re: JSBSim Piper J-3 Cub

Postby wlbragg » Fri Jun 19, 2020 3:58 pm

Unfortunately SVN is not my friend and I know only enough to push changes. I really can't help diagnose your trouble. I do recognize the file, it is a newer texture file that it appears to be causing the issue.

After reading about your error, it does suggest just pulling a new copy. I tried it just now and had no issue pulling a new copy.
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
Intel i5 3570K AMDRX480
User avatar
wlbragg
 
Posts: 5539
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Linux/AMDRX480

Re: JSBSim Piper J-3 Cub

Postby wlbragg » Fri Jun 19, 2020 4:35 pm

FYI: This issue was brought up on the dev mailing list, hopefully they can help sort it out.
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
Intel i5 3570K AMDRX480
User avatar
wlbragg
 
Posts: 5539
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Linux/AMDRX480

Re: JSBSim Piper J-3 Cub

Postby wlbragg » Sat Jun 20, 2020 7:09 am

One more addition. I inadvertently removed the FG1000 autopilot module (by commenting it out) awhile back, so I added it back in. The FG1000 autopilot is functional now. I still need to activate the engine section by writing a custom GenericEISPublisher but need Stuart's help for that.
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
Intel i5 3570K AMDRX480
User avatar
wlbragg
 
Posts: 5539
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Linux/AMDRX480

Re: JSBSim Piper J-3 Cub

Postby massima » Sun Jun 21, 2020 10:55 am

Thank you @wlbragg, i'm able to update all my planes except the Cub :(
User avatar
massima
 
Posts: 245
Joined: Sat Jan 03, 2015 6:48 pm
Location: Italy
Callsign: M-AXX
Version: 2020.1.2
OS: debian testing

Re: JSBSim Piper J-3 Cub

Postby wlbragg » Sun Jun 21, 2020 3:29 pm

I think all you need to do is pull a new copy. I am able to push/pull and I just verified I can pull a new copy using the following without issue.

Code: Select all
svn checkout --username=YOURUSERNAME https://svn.code.sf.net/p/flightgear/fgaddon/trunk/Aircraft/J3Cub J3Cub


Please try to pull a new copy and let me know if that works .
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
Intel i5 3570K AMDRX480
User avatar
wlbragg
 
Posts: 5539
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Linux/AMDRX480

Re: JSBSim Piper J-3 Cub

Postby massima » Sun Jun 21, 2020 4:07 pm

Nope i get the same error.

I'm downloading the zip but when i extract it i get an error. The zip passes the integrity control, this is the error:

Archive: /media/attila/back_up/flightgear-fgaddon-r4975-trunk-Aircraft-J3Cub.zip
error: cannot create /media/attila/back_up/flightgear/flightgear-fgaddon-r4975-trunk-Aircraft-J3Cub/Models/Interior/stec-55x/aux.jpg
Invalid argument
User avatar
massima
 
Posts: 245
Joined: Sat Jan 03, 2015 6:48 pm
Location: Italy
Callsign: M-AXX
Version: 2020.1.2
OS: debian testing

Re: JSBSim Piper J-3 Cub

Postby wkitty42 » Sun Jun 21, 2020 4:19 pm

what tool are you using to test and unarchive that zip?

what is the link you're using to pull that zip? i ask because i just pulled the snapshot from SF and got r3717... possibly i need to switch branches and then pull? i went back and found r4975 which i'm downloading now...

[time passes]

extracted using Ark with no problem... could you have leftovers in your directory that are causing problems? have you tried getting a new copy of the zip? i'd delete the old zip you have and the directories you extracted from it and try extracting it to a clean tree...
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 6444
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5

PreviousNext

Return to Aircraft

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] and 3 guests