Board index FlightGear Development Aircraft

787-9 Project

Questions and discussion about creating aircraft. Flight dynamics, 3d models, cockpits, systems, animation, textures.

Re: 787-9 Project

Postby PavlinS » Sun Apr 02, 2017 11:07 pm

Any updates on thiese aircraft? Trying to fly with it. A/p was making trobles. also start with speedbrake and flaps error 100%.
User avatar
PavlinS
Retired
 
Posts: 508
Joined: Sat Nov 28, 2015 8:46 am
Location: Bulgaria, Sofia
Callsign: PavlinS
Version: 2016.4.4
OS: Windows

Re: 787-9 Project

Postby Octal450 » Sun Apr 02, 2017 11:27 pm

@PalvinS
The reason the Ap has troubles is because the trim is broken.

The 787-8 and 787-9 are badly badly broken sadly.

:(
Octal450

Lead Programmer, IDG (Join our Discord!)
Download High Quality Aircraft from Octal450 Hangar
User avatar
Octal450
 
Posts: 4282
Joined: Tue Oct 06, 2015 12:51 pm

Re: 787-9 Project

Postby PavlinS » Mon Apr 03, 2017 12:14 am

Well,hope has another soon. I amdisappointed,actually -747-8 was normalbefore one year. Now it is freezes into the air, during the cruise. A380 is terrible even for VFR landings. A320Neo was good. Now it is not. I asume that only 777 and A330 are comfortable for flying. Witch is verry bad. 777 is too much lagging my system.
User avatar
PavlinS
Retired
 
Posts: 508
Joined: Sat Nov 28, 2015 8:46 am
Location: Bulgaria, Sofia
Callsign: PavlinS
Version: 2016.4.4
OS: Windows

Re: 787-9 Project

Postby Octal450 » Mon Apr 03, 2017 12:33 am

A330 is buggy, wait for release.

There are tons of stable planes:
MD-11
MD-10
MD-88
MD-90
707
717
737-800
747-8i
757-200
767-300
777
A320Family
A340s (mostly)

They may not be complete, but they are STABLE. and flight can be completed in them.
Octal450

Lead Programmer, IDG (Join our Discord!)
Download High Quality Aircraft from Octal450 Hangar
User avatar
Octal450
 
Posts: 4282
Joined: Tue Oct 06, 2015 12:51 pm

Re: 787-9 Project

Postby PavlinS » Mon Apr 03, 2017 12:38 am

Jelous. Only 777 from them is working on mine machine.
User avatar
PavlinS
Retired
 
Posts: 508
Joined: Sat Nov 28, 2015 8:46 am
Location: Bulgaria, Sofia
Callsign: PavlinS
Version: 2016.4.4
OS: Windows

Re: 787-9 Project

Postby Octal450 » Mon Apr 03, 2017 12:41 am

Are you sure that?
Tons of planes are very frame efficient, otherwise, it's an issue with your PC? If you open a new thread, maybe we can help you?
Octal450

Lead Programmer, IDG (Join our Discord!)
Download High Quality Aircraft from Octal450 Hangar
User avatar
Octal450
 
Posts: 4282
Joined: Tue Oct 06, 2015 12:51 pm

Re: 787-9 Project

Postby PavlinS » Mon Apr 03, 2017 5:39 am

Dude, see the perimeters of my PC. They are written in right. Now I am changing the FG Vertions every day- because everytime I do some flight or recorded a video the simulator gave bugs then the usual for me " Flightgear has stopped working" appears and that's it. Unfortuanately this is my own issue. And you cannot help. Because I am installing windows 10 64 bit on maschine, witch is from 2003. And the last moded driver of Intel- Incredible graphics 3000. The simulator always was gave me a bugs. I have 2.50 Ghz processor. I is aVERRY SLOW computer for this.
I will be glad of eny help. But you cannot change this hardware. See for example my last video - This fraimrate was reached hen I boost the clip on 1800 spd faster. And even still lagging:
User avatar
PavlinS
Retired
 
Posts: 508
Joined: Sat Nov 28, 2015 8:46 am
Location: Bulgaria, Sofia
Callsign: PavlinS
Version: 2016.4.4
OS: Windows

Re: 787-9 Project

Postby CaptB » Mon Apr 03, 2017 8:08 am

@PavlinS

Performance and stablility might not be all aircraft related, from what I see you are using a builtin Intel GPU which will likely underperform.Set all shaders, vegetation and other resource consuming settings to minimum and try again. Then Increase those settings you find essencial gradually to hit a performance sweet spot.

The only unflyable resource hog on my system is the beautiful F15 (looks like NASAL bottlenecks more than anything else with this aircraft, unconfirmed though)
CaptB
 
Posts: 520
Joined: Thu May 23, 2013 6:36 pm
Callsign: EKCH_AP
IRC name: CAPTB
Version: 2018.1
OS: Xubuntu, Win7 64

Re: 787-9 Project

Postby PavlinS » Mon Apr 03, 2017 11:34 am

I am doing that. I know that is slow, so I am flew with minum visability. The clips are different- then I put a lot more settings. Also the most of them are on FG 3.4. I am doing comfortable 777 only. Every other plane on my system is bad. That will be changed when I get enough money to buy another one. So, thanks for the advice.
Last edited by PavlinS on Mon Apr 03, 2017 3:12 pm, edited 1 time in total.
User avatar
PavlinS
Retired
 
Posts: 508
Joined: Sat Nov 28, 2015 8:46 am
Location: Bulgaria, Sofia
Callsign: PavlinS
Version: 2016.4.4
OS: Windows

Re: 787-9 Project

Postby Octal450 » Mon Apr 03, 2017 12:04 pm

I find it odd that the 777 works and others don't... The 777 is a very complex aircraft....

Something isn't right.
Octal450

Lead Programmer, IDG (Join our Discord!)
Download High Quality Aircraft from Octal450 Hangar
User avatar
Octal450
 
Posts: 4282
Joined: Tue Oct 06, 2015 12:51 pm

Re: 787-9 Project

Postby CaptB » Mon Apr 03, 2017 2:09 pm

it0uchpods wrote in Mon Apr 03, 2017 12:04 pm:I find it odd that the 777 works and others don't... The 777 is a very complex aircraft....


If by "not working" he means poor performance then I am surprised the A380 has any issues, it's polygon count is so low and the textures are low res that it would barely qualify as an AI aircraft in my view, the systems do not seem to be at a state anywhere close to the 777, if however he means plain broken then yes, it seem broken in the latest FG relases. The rest of the aircraft seem to work just fine.
CaptB
 
Posts: 520
Joined: Thu May 23, 2013 6:36 pm
Callsign: EKCH_AP
IRC name: CAPTB
Version: 2018.1
OS: Xubuntu, Win7 64

Re: 787-9 Project

Postby PavlinS » Mon Apr 03, 2017 3:30 pm

Dear CaptB, I mean not just bad performance- i mean that most of the subsystems does not work at all. Also I mean that most of the aricraft are verry uncomfortable when it comes to any other procedure than cruising- Rudders does not make fast enought taxing on the routes, Unstopable crosswind even when I am trying a lot more with the rudder to resist it, Engaging Autopilot , different settings on the subsystem menu of the A/p than the place on the cockpit. I tryit the normal vertion and the Omega ones of A380. The only so-so landing it ever produced was on LBSF Airport and it was immidately going into the air after touchdown of the back weels, note that was ILS full landing, on FG 3.0. Okay, perhops the vertion was not good. But on the newest ones / 2017 1.2 / I was trying to fly the same plane - even more mistakes. I am completely resisting a huge number of bugs, not effectivly. My computer is old, I know that. But I am verry dissapointed of all thiese commercial aircrafts. if you see my page in FGTracker / I am PavinS there also!/ you will be amused how much experience I has with FG for two years long. It is even more, because I start to learn in 2012. The first plane I ever start was Boeing 777. The only minus I found on it it is that is verry heavy and makes a lot of lag on the system. itis the only plane on the FG that can do a full startup without using any submenusto do it. Every button in it works perfectly and knows how to act during flight. So When it comes to using other Aircraft I make the " changing" - i Record a flight, make it with 777 and use it for another aircraft, like the 787 or 747 even. my last video, witch will be in my channel at Youtube in a 3 hours aproximately from thiese post was make it on this way. I wannaknow to fly other aircrafts- like a320Neo. Or A380. For me 777 is already verry boaring. but how, when they always do some mesh????
User avatar
PavlinS
Retired
 
Posts: 508
Joined: Sat Nov 28, 2015 8:46 am
Location: Bulgaria, Sofia
Callsign: PavlinS
Version: 2016.4.4
OS: Windows

Re: 787-9 Project

Postby PavlinS » Thu Apr 06, 2017 8:53 am

Kinda ruin this topic, excuse me, all of you............
User avatar
PavlinS
Retired
 
Posts: 508
Joined: Sat Nov 28, 2015 8:46 am
Location: Bulgaria, Sofia
Callsign: PavlinS
Version: 2016.4.4
OS: Windows

Re: 787-9 Project

Postby KIWI34 » Wed Apr 12, 2017 7:29 am

the 787 works fine for me, no problems at all doing 15hr+ flights
Callsigns : KIWI34 , CHT0054 ( seasonal )
Aircraft : 787-9 ( ANZ serving Asia, LAN serving South America )
Want to know where I'm flying ? i always file a flight plan for every flight on :
http://flightgear-atc.alwaysdata.net/index.php5
KIWI34
 
Posts: 402
Joined: Sun Oct 19, 2014 7:17 am
Location: Auckland, New Zealand
Callsign: KIWI34
Version: 3.4
OS: Mac OSX 10.11.12

Re: 787-9 Project

Postby PavlinS » Wed Apr 12, 2017 10:42 am

KIWI34 wrote in Wed Apr 12, 2017 7:29 am:the 787 works fine for me, no problems at all doing 15hr+ flights


I am jelouse............
User avatar
PavlinS
Retired
 
Posts: 508
Joined: Sat Nov 28, 2015 8:46 am
Location: Bulgaria, Sofia
Callsign: PavlinS
Version: 2016.4.4
OS: Windows

PreviousNext

Return to Aircraft

Who is online

Users browsing this forum: AhrefsBot [Bot] and 1 guest