Board index FlightGear Development Aircraft

Announcing NEW Boeing 777 'Seattle' - Pre-Release

Questions and discussion about creating aircraft. Flight dynamics, 3d models, cockpits, systems, animation, textures.

Re: Announcing NEW Boeing 777 'Seattle' - Pre-Release

Postby Isaak » Sat May 02, 2020 7:53 pm

Latest development takes place in here, but is ported multiple times per week to FGaddon.
Want to support medical research with your pc? Start Folding at Home and join team FlightGear!
Isaak
 
Posts: 561
Joined: Sat Jun 04, 2011 2:52 pm
Location: Leuven, Belgium
Callsign: OO-ISA
Version: 2019.1.1
OS: Windows 10

Re: Announcing NEW Boeing 777 'Seattle' - Pre-Release

Postby wkitty42 » Sun May 03, 2020 3:38 pm

Lapside006 wrote in Sat May 02, 2020 5:34 pm:where is the latest link ?

why not just update it from the launcher?
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 6444
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5

Re: Announcing NEW Boeing 777 'Seattle' - Pre-Release

Postby Johan G » Sun May 03, 2020 5:23 pm

Lapside006 wrote in Sat May 02, 2020 5:34 pm:where is the latest link ?

wkitty42 wrote in Sun May 03, 2020 3:38 pm:why not just update it from the launcher?

Probably due to that a lot of aircraft for one reason or another do not find their way to FGAddon. So in essence, because he simply did not know this: :wink:
Isaak wrote in Sat May 02, 2020 7:53 pm:Latest development [...] is ported multiple times per week to FGaddon.


A.k.a. "You don't know what you don't know". :wink:
Low-level flying — It's all fun and games till someone looses an engine. (Paraphrased from a YouTube video)
Improving the Dassault Mirage F1 (Wiki, Forum, GitLab. Work in slow progress)
Johan G
Moderator
 
Posts: 5733
Joined: Fri Aug 06, 2010 5:33 pm
Location: Sweden
Callsign: SE-JG
IRC name: Johan_G
Version: 3.0.0
OS: Windows 7, 32 bit

Re: Announcing NEW Boeing 777 'Seattle' - Pre-Release

Postby FirstOfficerDelta » Fri May 15, 2020 3:45 am

Is it just me or is it that whenever I reach the end of the Autopush route, the 777 would turn wildly?
FirstOfficerDelta
 
Posts: 41
Joined: Thu Mar 26, 2020 12:59 am
Callsign: CPA830

Re: Announcing NEW Boeing 777 'Seattle' - Pre-Release

Postby merspieler » Fri May 15, 2020 3:58 pm

Sorry, can't reproduce... I'd need more information to help you
Love at first flight A<380
Checkout Autopush. An improvment to the pushback to make your life easier.
Attempting an osm2city worldbuild... Coming soon to YOUR terrasync!
merspieler
 
Posts: 602
Joined: Thu Oct 26, 2017 10:43 am
Location: Wish to be in YBCS
Callsign: JST935. ORI1711
IRC name: merspieler
Version: next
OS: Debian Bullseye

Re: Announcing NEW Boeing 777 'Seattle' - Pre-Release

Postby FirstOfficerDelta » Sat May 16, 2020 1:49 am

Okay. Apparently I wish I could sent it to you through video because I recorded it. But here is what I did...

I started up as a B777-300ER, and then I would place my pushback nodes (all of which are sharp, with exception to the pushback node the aircraft is concurrently on once the pushback dialog comes up).

The first node (I will call it point A), is behind the aircraft, just where the taxi line of the parking position is about to make its turn to the main taxiway.

The second node (point B) is on the taxiway but still behind the aircraft.

The last node (Point C), is on the taxiway such that once the aircraft reaches Point C, the aircraft would be aligned with the taxiway.

For some reason, once the aircraft reaches point C, the aircraft would begin turning 360º without stopping. So far, it is the only aircraft where I experienced this (I have the A330 installed as well but it does not happen if I reproduce the same pushback route).

As for any other specifications, I am operating on a Mac, with FG Version 2019.1.1.
FirstOfficerDelta
 
Posts: 41
Joined: Thu Mar 26, 2020 12:59 am
Callsign: CPA830

Re: Announcing NEW Boeing 777 'Seattle' - Pre-Release

Postby Isaak » Sat May 16, 2020 5:19 am

Try not making node B sharp. The 777 has quite a wide turn radius so if you make all the nodes sharp it might miss a node because the angle is too sharp and the distance between 2 nodes is too short to make the turn possible. It tries to reach node C eventually by doing a 360.
Want to support medical research with your pc? Start Folding at Home and join team FlightGear!
Isaak
 
Posts: 561
Joined: Sat Jun 04, 2011 2:52 pm
Location: Leuven, Belgium
Callsign: OO-ISA
Version: 2019.1.1
OS: Windows 10

Re: Announcing NEW Boeing 777 'Seattle' - Pre-Release

Postby merspieler » Sat May 16, 2020 9:58 am

Isaak: There is that property in the autopush config that can be set to the minimum turning radius... if set to the correct value, to tight turns are prohibited.
Love at first flight A<380
Checkout Autopush. An improvment to the pushback to make your life easier.
Attempting an osm2city worldbuild... Coming soon to YOUR terrasync!
merspieler
 
Posts: 602
Joined: Thu Oct 26, 2017 10:43 am
Location: Wish to be in YBCS
Callsign: JST935. ORI1711
IRC name: merspieler
Version: next
OS: Debian Bullseye

Re: Announcing NEW Boeing 777 'Seattle' - Pre-Release

Postby Isaak » Sat May 16, 2020 10:10 am

I think I set that, but I 'll take another look
Want to support medical research with your pc? Start Folding at Home and join team FlightGear!
Isaak
 
Posts: 561
Joined: Sat Jun 04, 2011 2:52 pm
Location: Leuven, Belgium
Callsign: OO-ISA
Version: 2019.1.1
OS: Windows 10

Re: Announcing NEW Boeing 777 'Seattle' - Pre-Release

Postby Isaak » Fri May 22, 2020 9:41 am

The 777 received a mayor update that is now available in FGaddon: Legoboyvdlp did a complete Sounds overhaul and did an amazing job doing so! Go listen quickly and let us know what you think. Development takes place here, stable releases can be downloaded via FGaddon (add the development repository to the FlightGear launcher).

Want to support medical research with your pc? Start Folding at Home and join team FlightGear!
Isaak
 
Posts: 561
Joined: Sat Jun 04, 2011 2:52 pm
Location: Leuven, Belgium
Callsign: OO-ISA
Version: 2019.1.1
OS: Windows 10

Re: Announcing NEW Boeing 777 'Seattle' - Pre-Release

Postby AAL545 » Sat Jun 27, 2020 10:14 pm

Great job on the B-777.
Is it just me or did a code get changed because I no longer see MP traffic on both the map and the PHI map, the radar is okay!!!!
I'm a big fan of the PHI map and I use that on my second screen because it's very helpful when taxing, but I should see the traffic as well. (And yes I enabled other traffic)


AAL4955
AAL545
 
Posts: 216
Joined: Tue Aug 08, 2017 4:14 am

Re: Announcing NEW Boeing 777 'Seattle' - Pre-Release

Postby legoboyvdlp » Sat Jun 27, 2020 11:12 pm

this is fixed recently, it is a fgdata error in phi :)
User avatar
legoboyvdlp
 
Posts: 7647
Joined: Sat Jul 26, 2014 1:28 am
Location: Northern Ireland
Callsign: G-LEGO
Version: next
OS: Windows 10 HP

Re: Announcing NEW Boeing 777 'Seattle' - Pre-Release

Postby AAL545 » Sun Jun 28, 2020 2:08 am

this is fixed recently, it is a fgdata error in phi



I am on FG v2020.1.1, what release will this be fixed? Will it be fixed on the FG side or PHI since PHI is a separate install?



AAL4955
AAL545
 
Posts: 216
Joined: Tue Aug 08, 2017 4:14 am

Re: Announcing NEW Boeing 777 'Seattle' - Pre-Release

Postby legoboyvdlp » Sun Jun 28, 2020 8:41 am

It will be fixed in the upcoming 2020.2 release of flightgear, probably around September.
User avatar
legoboyvdlp
 
Posts: 7647
Joined: Sat Jul 26, 2014 1:28 am
Location: Northern Ireland
Callsign: G-LEGO
Version: next
OS: Windows 10 HP

Re: Announcing NEW Boeing 777 'Seattle' - Pre-Release

Postby NewsDude » Sun Jul 12, 2020 9:32 pm

Hey, idk if anyone has had this issue before or not. I just tried doing a keyword search in the topic using "autothrottle" as the keyword, and nothing came up that related to my issue.

Anyway, when I'm flying at cruising altitude (35,000ft) and I attempt to switch the autothrottle mode from IAS to Mach the autothrottle speed setting suddenly drops to 0kts from 290kts.

I'm running FlightGear 2020.1.3 on a 2014 Mac with Catalina software (specifically, 10.15.5).

Edit: If I keep the AT in IAS mode, then it works fine. The only time it glitches is when I attempt to switch from IAS to Mach.
User avatar
NewsDude
 
Posts: 61
Joined: Wed Aug 28, 2019 7:35 pm
Location: San Jose, CA
OS: MacOS X

PreviousNext

Return to Aircraft

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests