Board index FlightGear Development Aircraft

F-16 upgraded to 'production' status

Questions and discussion about creating aircraft. Flight dynamics, 3d models, cockpits, systems, animation, textures.

F-16 upgraded to 'production' status

Postby erik » Fri Aug 15, 2008 8:52 am

Hi,

I have been busy updating the F-16 flight computer lately which turned out the have quite some problems. After extensive (and many, many hours of) work I'm pleased to announce it is finished now. I know others have been using this FDM to model other aircraft, so I've added a bit of documentation in the file itself to explain what everything does.

This might be a good time to upgrade the old F-16 based FDMs. The changes are mainly in the flight_control section, except for the addition of the CmDh table to the Pitch axis.

Erik
erik
 
Posts: 1504
Joined: Thu Nov 01, 2007 1:41 pm

Re: F-16 upgraded to 'production' status

Postby Natovr » Fri Aug 15, 2008 8:58 am

Thanks! :D

One thing I encountered was, when I co past Mach, the F16 starts shaking like mad o.O I'll see if this is updated, or I can solve it with new knowledge...
Callsign: ZS-NVR (mil/priv)IVA-003 (com)
Part of Island Virtual Airways, one of Flightgear's
Natovr
 
Posts: 958
Joined: Fri Feb 22, 2008 11:11 am
Location: United Queendom

Re: F-16 upgraded to 'production' status

Postby erik » Fri Aug 15, 2008 9:12 am

ah yes, now that you mention it. I want to take a look at it some time, but... this is already past the limits of the real aircraft anyhow. If you see that happen you ar flying too fast :)

Erik
erik
 
Posts: 1504
Joined: Thu Nov 01, 2007 1:41 pm

Re: F-16 upgraded to 'production' status

Postby Natovr » Fri Aug 15, 2008 9:20 am

ooh... i see :) thanks!
Callsign: ZS-NVR (mil/priv)IVA-003 (com)
Part of Island Virtual Airways, one of Flightgear's
Natovr
 
Posts: 958
Joined: Fri Feb 22, 2008 11:11 am
Location: United Queendom

Re: F-16 upgraded to 'production' status

Postby DELTA » Fri Aug 15, 2008 9:31 am

have you got a downloadable copy please
Tower: "Delta , you have traffic at 10 o'clock, 6 miles!"
Delta : "Give us another hint! I have a digital watch!"
DELTA
 
Posts: 227
Joined: Mon May 19, 2008 6:54 am
Location: United Queendom

Re: F-16 upgraded to 'production' status

Postby erik » Fri Aug 15, 2008 12:17 pm

ok, you can find it here
I think it will also work for FlightGear 1.0

Erik
erik
 
Posts: 1504
Joined: Thu Nov 01, 2007 1:41 pm

Re: F-16 upgraded to 'production' status

Postby DAWUSS » Fri Aug 15, 2008 2:08 pm

erik wrote:ok, you can find it here
I think it will also work for FlightGear 1.0

Erik


"Unknown exception in the main loop. Aborting..."
Planes: Cessna 550B Citation Bravo, Boeing 787, Boeing F-15, Fairchild A-10
Airports: KSFO, KLAX, TNCM, KATL, KIND, KLAF, EGLL, EDDM
DAWUSS
 
Posts: 30
Joined: Fri Jun 27, 2008 2:54 pm

Re: F-16 upgraded to 'production' status

Postby erik » Fri Aug 15, 2008 6:50 pm

hmm, maybe ot works if you remove the following section from f16-set.xml

<instrumentation>
<path>Aircraft/Lightning/Systems/lightning-instrumentation.xml</path>
</instrumentation>

Erik
erik
 
Posts: 1504
Joined: Thu Nov 01, 2007 1:41 pm

Re: F-16 upgraded to 'production' status

Postby Hello » Mon Aug 18, 2008 2:17 pm

erik wrote:hmm, maybe ot works if you remove the following section from f16-set.xml

<instrumentation>
<path>Aircraft/Lightning/Systems/lightning-instrumentation.xml</path>
</instrumentation>


Doesn't work. I'm getiing a missing texture error ("Models/../Panels/Textures/Instruments.rgb").
User avatar
Hello
 
Posts: 340
Joined: Sat May 10, 2008 8:22 am
Location: Poland
Version: 240
OS: Win Vista

Re: F-16 upgraded to 'production' status

Postby Gijs » Mon Aug 18, 2008 2:29 pm

Is it correct that the texture is missing?
Always check an error.
Airports: EHAM, EHLE, KSFO
Aircraft: 747-400
User avatar
Gijs
Moderator
 
Posts: 9304
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:55 pm
Location: Amsterdam/Delft, the Netherlands
Callsign: PH-GYS
Version: Git
OS: Windows 10

Re: F-16 upgraded to 'production' status

Postby erik » Mon Aug 18, 2008 4:52 pm

Allright, I've uploaded a new version here.
This one is tested locally so I'm reasonably sure this will work for others too.

Erik
erik
 
Posts: 1504
Joined: Thu Nov 01, 2007 1:41 pm

Re: F-16 upgraded to 'production' status

Postby erik » Wed Aug 27, 2008 2:29 pm

I'm so pleased with the progress that I had to place a picture:

Image

Next step would be to make it more interactive.

Erik
Last edited by erik on Thu Sep 04, 2008 12:17 pm, edited 1 time in total.
erik
 
Posts: 1504
Joined: Thu Nov 01, 2007 1:41 pm

Re: F-16 upgraded to 'production' status

Postby Gijs » Wed Aug 27, 2008 2:35 pm

Wonderfully looking cockpit!
Would be very nice with all those lights on and working screens!

GOod luck!
Gijs
Airports: EHAM, EHLE, KSFO
Aircraft: 747-400
User avatar
Gijs
Moderator
 
Posts: 9304
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:55 pm
Location: Amsterdam/Delft, the Netherlands
Callsign: PH-GYS
Version: Git
OS: Windows 10

Re: F-16 upgraded to 'production' status

Postby flyer5 » Thu Aug 28, 2008 5:31 pm

There's a problem with this aircraft. The only version that works is the very last one. I keep getting a message that says acces in violation of #######. Is this one meant for CVS, or what?
flyer5
 
Posts: 77
Joined: Mon Aug 18, 2008 5:09 pm

Re: F-16 upgraded to 'production' status

Postby erik » Fri Aug 29, 2008 4:51 pm

I'm not aware of any such limitations but it might be.. I do intend to introduce the pick animation in the future which I think is an osg only animation.

Erik
erik
 
Posts: 1504
Joined: Thu Nov 01, 2007 1:41 pm

Next

Return to Aircraft

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests