Board index FlightGear Development Aircraft

DHC8 300Q (New for Oct 2009)

Questions and discussion about creating aircraft. Flight dynamics, 3d models, cockpits, systems, animation, textures.

Re: DHC8 300Q (New for Oct 2009)

Postby pyromcr » Wed Dec 30, 2009 2:04 am

looks nice. wonder when it will be done?
DO A BARREL ROLL!!!
pyromcr
 
Posts: 21
Joined: Sat Dec 19, 2009 5:50 pm

Re: DHC8 300Q (New for Oct 2009)

Postby SkyWlf77 » Sat Jan 16, 2010 6:44 am

At MD-Terp's suggestion, here is the issue I am currently having with this aircraft:

MD-Terp wrote:
SkyWlf77 wrote:One, when I select it, results in a message in the console regarding trying to "scale" from one resolution to another, but never actually loads the plane in the launcher window.


Two different problems. The "scale" message is just a "warning" -- the plane's author created a texture that was not sized in powers of 2, and the program automatically adjusts it. If it never loads the plane into the launcher, something else is amiss. Which plane is this?


This would be the DHC8-300Q model. Here is exactly what happens:

Click on the model and get these messages (in this order):

osgdb ac3d reader: could not find texture "mainpanel.rgb"
osgdb ac3d reader: could not find texture "panel.rgb"
Scaling image 'C:\Program Files\FlightGear\data\Aircraft\dhc8\models\Instruments\dashpanel.rgb' from <1024,768> to <1024,1024> (this repeats 10 times)
***It did finally manage to load the picture in the launcher window after quite some delay and freezing my system during the delay time period

Not sure what's going on, but I haven't tried to fly this plane because of the message I'm getting in the console window. Any advice?

Thanks!
Jason
SkyWlf77
 
Posts: 624
Joined: Sun Jan 10, 2010 12:19 am
Location: Central Illinois
Callsign: SkyWlf77
Version: 2
OS: Windows 7 64-bit

Re: DHC8 300Q (New for Oct 2009)

Postby MaverickAlex » Sat Jan 16, 2010 11:16 pm

these are two of the missing textures for the dash 8 - 300Q

Image



Image

i am missing the 3rd texture as i had crashed HD when i moved houses.

download the here and put them in your /aircraft/dhc8/models folder.

http://www.mediafire.com/?njky4mirwmr
http://www.mediafire.com/?tm5njddytiy
http://www.atlasvirtualairlines.com
Modeller of: TNCM TBPB MDPP TFFF TJSJ FMEE TKPK TFFG TQPF KLAX KATL EGNJ EGGW APACHE, EUROFIGHTER, HP VICTOR, DHC8
FGcom 122.75
creator Terragear GUI
User avatar
MaverickAlex
 
Posts: 1206
Joined: Sun Mar 23, 2008 4:46 pm
Location: Kingston Upon Hull. UK

Re: DHC8 300Q (New for Oct 2009)

Postby Arthur Maiden » Sun Jan 17, 2010 1:53 am

when i click the link to download the plane (full plane) i keep getting an error, "wrong Key entered"
any ideas?
FGUK - A FlightGear community in the United Kingdom and Republic of Ireland
Callsign: G-PHEN
AVA Callsign: AVA0016 - RETIRED
The development of the S92 has infected my Avatar...
User avatar
Arthur Maiden
 
Posts: 681
Joined: Sat Oct 03, 2009 10:42 pm
Callsign: G-PHEN
Version: GIT
OS: Vista, Ubuntu 10.04

Re: DHC8 300Q (New for Oct 2009)

Postby SkyWlf77 » Sun Jan 17, 2010 4:40 am

MaverickAlex wrote:download the here and put them in your /aircraft/dhc8/models folder.

http://www.mediafire.com/?njky4mirwmr
http://www.mediafire.com/?tm5njddytiy


Ok, I did that, but I am still getting the same errors. Also, when I copied them into that folder, it overwrote two files of the same name and size (just with an earlier date). I am thinking this might be a computer issue on my end because I compared your panel.rgb with panel.rgb files for other planes that I know work and there is a discrepancy. Your panel files are shown to me as "SGI Images" whereas the panel files from working aircraft are shown to me as "PNG Images". I'm not sure why this is the case since they are all actually .rgb files, but my computer is picking them up as two different file types :? :evil:

Any suggestions?

Thanks!
Jason
SkyWlf77
 
Posts: 624
Joined: Sun Jan 10, 2010 12:19 am
Location: Central Illinois
Callsign: SkyWlf77
Version: 2
OS: Windows 7 64-bit

Re: DHC8 300Q (New for Oct 2009)

Postby Arthur Maiden » Sun Jan 17, 2010 4:52 am

could be a wrong naming in the .XML file?
FGUK - A FlightGear community in the United Kingdom and Republic of Ireland
Callsign: G-PHEN
AVA Callsign: AVA0016 - RETIRED
The development of the S92 has infected my Avatar...
User avatar
Arthur Maiden
 
Posts: 681
Joined: Sat Oct 03, 2009 10:42 pm
Callsign: G-PHEN
Version: GIT
OS: Vista, Ubuntu 10.04

Re: DHC8 300Q (New for Oct 2009)

Postby MaverickAlex » Sun Jan 17, 2010 8:24 am

SkyWlf77 wrote:
MaverickAlex wrote:download the here and put them in your /aircraft/dhc8/models folder.

http://www.mediafire.com/?njky4mirwmr
http://www.mediafire.com/?tm5njddytiy


Ok, I did that, but I am still getting the same errors. Also, when I copied them into that folder, it overwrote two files of the same name and size (just with an earlier date). I am thinking this might be a computer issue on my end because I compared your panel.rgb with panel.rgb files for other planes that I know work and there is a discrepancy. Your panel files are shown to me as "SGI Images" whereas the panel files from working aircraft are shown to me as "PNG Images". I'm not sure why this is the case since they are all actually .rgb files, but my computer is picking them up as two different file types :? :evil:

Any suggestions?

Thanks!
Jason



.rgb is a file extension name of the Silicon Graphics Image.(SGI) i have checked on my system which is also windoze and it appears fine.
i found the missing texture (borrowed from the Focker 50)

i have uploaded all three here they are scaled correctly.

http://www.mediafire.com/?lm5mnxmhmln



Thex xml file should be fine and needs no adjustment.
http://www.atlasvirtualairlines.com
Modeller of: TNCM TBPB MDPP TFFF TJSJ FMEE TKPK TFFG TQPF KLAX KATL EGNJ EGGW APACHE, EUROFIGHTER, HP VICTOR, DHC8
FGcom 122.75
creator Terragear GUI
User avatar
MaverickAlex
 
Posts: 1206
Joined: Sun Mar 23, 2008 4:46 pm
Location: Kingston Upon Hull. UK

Re: DHC8 300Q (New for Oct 2009)

Postby SkyWlf77 » Thu Jan 21, 2010 2:06 am

Thanks for the files and assistance, MaverickAlex. It still won't work for me, but I'll assume at this point that it's a problem with my computer somewhere and let it go at that :)

Thanks again,
Jason
SkyWlf77
 
Posts: 624
Joined: Sun Jan 10, 2010 12:19 am
Location: Central Illinois
Callsign: SkyWlf77
Version: 2
OS: Windows 7 64-bit

Re: DHC8 300Q (New for Oct 2009)

Postby openflight » Sun May 13, 2012 9:41 am

http://wiki.flightgear.org/Bombardier_D ... ion_Tested

I am using this version at the moment, as listed on Flight Gear 2.6 aircraft. Is there a newer version (esp instruments)

Tried this link but no folder found:

http://www.mediafire.com/?sharekey=7037 ... 7d5a03b0eb
openflight
 
Posts: 311
Joined: Fri Sep 16, 2011 11:14 am
Version: 1.0
OS: Lubuntu 12.04LTS

Re: DHC8 300Q (New for Oct 2009)

Postby Gijs » Sun May 13, 2012 10:54 am

"Last edited by MaverickAlex on 17 Feb 2009" so no, that link won't give you a newer version :-)
Alex left FlightGear, so anyone willing to give it an update is welcome!
Airports: EHAM, EHLE, KSFO
Aircraft: 747-400
User avatar
Gijs
Moderator
 
Posts: 9304
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:55 pm
Location: Amsterdam/Delft, the Netherlands
Callsign: PH-GYS
Version: Git
OS: Windows 10

Re: DHC8 300Q (New for Oct 2009)

Postby islandmonkey » Sun May 13, 2012 11:08 am

What would be nice is a new Q400 version.
User avatar
islandmonkey
 
Posts: 770
Joined: Mon Jan 30, 2012 8:51 pm
Location: EGHI
Callsign: G-MNKY
Version: git 3.5
OS: Ubuntu 14.10

Re: DHC8 300Q (New for Oct 2009)

Postby 439Tiger » Sun May 13, 2012 3:40 pm

I have the Q-400 for FlightGear.

A while ago it cause a huge flame-war here because it was exclusive to a virtual airline, AVA I think and someone did not agree. Since then Maverick Alex and the other party have both left the FlightGear forum.

If it is no longer considered an exclusive, someone let me know. I have absolutely no interest in anything to do with the VAs, I just don't have the time, so I don't follow any of those threads, sorry.

I can make a paint kit and an Air Canada livery for it and host it on FlightGear Canada for those interested.
Specializing in Canadian built aircraft and aircraft flown by the RCAF

http://www.flightgearcanada.ca/ or: https://sites.google.com/site/flightgearcanada/
User avatar
439Tiger
 
Posts: 1172
Joined: Sat Jan 01, 2011 2:39 am
Location: St-Georges-de-Beauce, Québec, Canada (CYSG)
Callsign: C-CYSG
Version: 2.10.03
OS: Windoze 7

Re: DHC8 300Q (New for Oct 2009)

Postby angeline » Mon May 14, 2012 6:22 pm

I am currently doing an overhaul on the DHC8 300Q. I'm a busy girl, but I have begun working on the complete series of DHC8's... Q100 thru Q400. Working on a Jbsim FDM for each, more cockpit developement on the existing, and will be starting the graphics end of things soon. Need to download and try the latest importing scripts for Blender. Last ones I tried would not import the existing plane .ac model at all, but would work on some instrument files. If someone else is working on this, cool. Been flying in FGFS for some time but I am new at the developement side of things, so I am doing this as much for myself to learn things, as well as contribute something back to the community. It'll be awhile as my time is limited, but will post once I have something put together.
angeline
 
Posts: 1
Joined: Wed Apr 11, 2012 6:09 pm

Re: DHC8 300Q (New for Oct 2009)

Postby Johan G » Mon May 14, 2012 8:03 pm

Welcome to the forum! I hope you will enjoy your time here! :D
Low-level flying — It's all fun and games till someone looses an engine. (Paraphrased from a YouTube video)
Improving the Dassault Mirage F1 (Wiki, Forum, GitLab. Work in slow progress)
Johan G
Moderator
 
Posts: 5294
Joined: Fri Aug 06, 2010 5:33 pm
Location: Sweden
Callsign: SE-JG
IRC name: Johan_G
Version: 3.0.0
OS: Windows 7, 32 bit

Re: DHC8 300Q (New for Oct 2009)

Postby gooneybird » Mon May 14, 2012 8:44 pm

Can anyone load this in Blender, I had a look at it a little while ago with the intention of remapping it but could not load it into any version of Blender I have, 2.49, 2.58 or 2.6*, so I gave up on the Idea.

To be honest It would better starting a completely new model as this one does not seem that accurate (I think Alex would even agree with that as It was one of his early models) I think the AI version looks better but that is low poly.
Currently running 2018.1 but if it doesn't stop crashing I'm taking up tiddlywinks!
User avatar
gooneybird
 
Posts: 2915
Joined: Sat May 31, 2008 1:57 pm
Location: Essex, UK
Callsign: G-OONY
Version: 2018.1
OS: win 7 64

PreviousNext

Return to Aircraft

Who is online

Users browsing this forum: Exabot [Bot] and 6 guests