Board index FlightGear Development Aircraft

Introducing the update of the Cessna 337 Skymaster

Questions and discussion about creating aircraft. Flight dynamics, 3d models, cockpits, systems, animation, textures.

Re: Introducing the update of the Cessna 337 Skymaster

Postby Gijs » Fri Feb 03, 2012 6:03 pm

Done :D Thanks!

Found one issue though: the thumbnail is used in some of the launchers and on the download page. Resolution should be 171*128 px. So I've resized/cropped it slightly before commiting.
Airports: EHAM, EHLE, KSFO
Aircraft: 747-400
User avatar
Gijs
Moderator
 
Posts: 9357
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:55 pm
Location: Amsterdam/Delft, the Netherlands
Callsign: PH-GYS
Version: Git
OS: Windows 10

Re: Introducing the update of the Cessna 337 Skymaster

Postby i4dnf » Fri Feb 03, 2012 10:24 pm

This looks great, but...
The same old problem has cropped up again. In the .ac file the path to the textures is textures/ while the folder is named Textures/. Please check case consistency, for those of us that use other OS'es than Win*.
Thanks for your hard and beautiful work :).
i4dnf
Retired
 
Posts: 745
Joined: Wed Sep 09, 2009 7:17 am
Location: LRBS
Callsign: YR-I4D
Version: GIT
OS: Gentoo Linux ~amd64

Re: Introducing the update of the Cessna 337 Skymaster

Postby El Flauta » Sat Feb 04, 2012 12:29 am

OK: I fixed 3 bugs

1.- Thumbnail size, reported by Gijs
2.- Model capitalization issues, reported by i4dnf
3.- A missed property for frontal engine, in Vacuum indicator, self-reported

And no more bugs for today. I'm going to a party to get drunk :)
Vive FlightGear! Have you a Ñ on your keyboard? Spain-LatinAmerica FlightGear community!
--
PZL M18B Dromader
CASA C-101 Aviojet
Cessna 337G Skymaster
User avatar
El Flauta
 
Posts: 429
Joined: Fri Mar 14, 2008 12:09 am
Location: SCVM, Chile
Callsign: CC-FLT
Version: 3
OS: Windows 7 SP1

Re: Introducing the update of the Cessna 337 Skymaster

Postby El Flauta » Sat Feb 04, 2012 8:35 am

The Cessna 337 is the first aircraft in FlightGear with a working ELT (Emergency Location Transmitter). The ELT -if armed- will take the coordinates of the crashed plane, and show them in a standard chat message, requesting for Search-And-Rescue air services.

However, the plane still without being capable to crash... a JSBsim FDM issue :lol:
(i made the pic using the property tree)

So ironic... isn't?

Image
Vive FlightGear! Have you a Ñ on your keyboard? Spain-LatinAmerica FlightGear community!
--
PZL M18B Dromader
CASA C-101 Aviojet
Cessna 337G Skymaster
User avatar
El Flauta
 
Posts: 429
Joined: Fri Mar 14, 2008 12:09 am
Location: SCVM, Chile
Callsign: CC-FLT
Version: 3
OS: Windows 7 SP1

Re: Introducing the update of the Cessna 337 Skymaster

Postby Gijs » Sat Feb 04, 2012 9:14 am

i4dnf wrote in Fri Feb 03, 2012 10:24 pm:Please check case consistency, for those of us that use other OS'es than Win*.

Would be nice if FlightGear actually reported such issues... if possible...

Anyway, pushed the new version to Git. i4dnf, you know what to do next (won't ask :P).
Airports: EHAM, EHLE, KSFO
Aircraft: 747-400
User avatar
Gijs
Moderator
 
Posts: 9357
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:55 pm
Location: Amsterdam/Delft, the Netherlands
Callsign: PH-GYS
Version: Git
OS: Windows 10

Re: Introducing the update of the Cessna 337 Skymaster

Postby penta » Sat Feb 04, 2012 10:01 am

Gijs wrote in Sat Feb 04, 2012 9:14 am:
i4dnf wrote in Fri Feb 03, 2012 10:24 pm:Please check case consistency, for those of us that use other OS'es than Win*.

Would be nice if FlightGear actually reported such issues... if possible...

Anyway, pushed the new version to Git. i4dnf, you know what to do next (won't ask :P).


I've just pulled the latest fgdata and I've found another problem with capitalization:
in Cessna337/Models/Instruments/Clock/clock.xml the reference to clock.ac should be Clock.ac
penta
 
Posts: 238
Joined: Mon Dec 29, 2008 11:05 am
Location: Parma-Italy
Version: Git
OS: Ubuntu Linux

Re: Introducing the update of the Cessna 337 Skymaster

Postby penta » Sat Feb 04, 2012 10:09 am

I've just used the aircraft and I have noticed another small problem. When I enable landing lights, they turn on but in the log window I see the message "Nasal runtime error: nil used in numeric context at /sim/bindings/gui/binding[4], line 2". BTW I don't know if it's related to the aircraft.

The aircraft looks really good and detailed. Thanks for your work! Can I reuse some parts as static dischargers and interior lamps on ceiling?
penta
 
Posts: 238
Joined: Mon Dec 29, 2008 11:05 am
Location: Parma-Italy
Version: Git
OS: Ubuntu Linux

Re: Introducing the update of the Cessna 337 Skymaster

Postby El Flauta » Sat Feb 04, 2012 4:51 pm

Aircraft updated

1.- Thumbnail size, reported by Gijs. New thumbnail 171x128, old thumbnail still with a new name.
2.- Model capitalization issues, reported by i4dnf
3.- Clock capitalization issues, changed at Cessna337-instruments.xml, Clock.ac, Clock.xml, reported by penta
3.- A missed property for frontal engine, in Vacuum indicator, self-reported
4.- Little message correction on ELT message ("testing ELT" text changed for "crashed" in the Nasal file), self-reported

---
penta wrote in Sat Feb 04, 2012 10:09 am:I've just used the aircraft and I have noticed another small problem. When I enable landing lights, they turn on but in the log window I see the message "Nasal runtime error: nil used in numeric context at /sim/bindings/gui/binding[4], line 2". BTW I don't know if it's related to the aircraft.

Mmm... I don't get any nasal log on my computer. Maybe it was a temporal error, and will not appear anymore? Maybe isn't related to aircraft... :?

penta wrote in Sat Feb 04, 2012 10:09 am:The aircraft looks really good and detailed. Thanks for your work! Can I reuse some parts as static dischargers and interior lamps on ceiling?

Thanks!Use anything freely, it's GPL. But they are air conditioner, not lights.

In fact, i'm thinking about do some little adaptations to instruments, to release a free pack. All instruments are based on real models, and in some xml you may find even the links to the factories websites: Edo-Aire, RC Allen, Alcor, Mid-Continent and Bendix/King. The avionics are all based on Bendix King models, really a re-model of generic ones; but the KMA24 Audio Panel, the KN62A DME and the KT76A Transponder still needing some more development.
Last edited by El Flauta on Sun Feb 05, 2012 3:56 am, edited 1 time in total.
Vive FlightGear! Have you a Ñ on your keyboard? Spain-LatinAmerica FlightGear community!
--
PZL M18B Dromader
CASA C-101 Aviojet
Cessna 337G Skymaster
User avatar
El Flauta
 
Posts: 429
Joined: Fri Mar 14, 2008 12:09 am
Location: SCVM, Chile
Callsign: CC-FLT
Version: 3
OS: Windows 7 SP1

Re: Introducing the update of the Cessna 337 Skymaster

Postby someguy » Sun Feb 05, 2012 1:50 am

Very nice, guys. Looks good, flies well.
User avatar
someguy
 
Posts: 1653
Joined: Tue Nov 25, 2008 5:54 am
Location: USA
Version: 2016.2.1
OS: Mac OS X 10.11

Re: Introducing the update of the Cessna 337 Skymaster

Postby El Flauta » Mon Feb 06, 2012 1:15 am

Well, i just wrote Wiki articles with detailed information about aircraft and the ELT. I hope pilots will take advantage of them.

Cessna 337G Wiki article (english)
Artículo Wiki de la Cessna 337G (en español)
ELT Wiki article
Vive FlightGear! Have you a Ñ on your keyboard? Spain-LatinAmerica FlightGear community!
--
PZL M18B Dromader
CASA C-101 Aviojet
Cessna 337G Skymaster
User avatar
El Flauta
 
Posts: 429
Joined: Fri Mar 14, 2008 12:09 am
Location: SCVM, Chile
Callsign: CC-FLT
Version: 3
OS: Windows 7 SP1

Re: Introducing the update of the Cessna 337 Skymaster

Postby LesterBoffo » Mon Feb 06, 2012 6:07 pm

El Flauta wrote in Sat Feb 04, 2012 8:35 am:The Cessna 337 is the first aircraft in FlightGear with a working ELT (Emergency Location Transmitter). The ELT -if armed- will take the coordinates of the crashed plane, and show them in a standard chat message, requesting for Search-And-Rescue air services.

However, the plane still without being capable to crash... a JSBsim FDM issue :lol:
(i made the pic using the property tree)

So ironic... isn't?

Image


Hopefully something will be done via the FG simulation engine to model things like damages and landing surfaces in the next releases, not sure it's going to be in 2.6.. :?:
User avatar
LesterBoffo
 
Posts: 2101
Joined: Sun Oct 02, 2011 4:02 pm
Location: Western USA
Callsign: LesBof
Version: 2016.1
OS: WinXP 32 bit

Re: Introducing the update of the Cessna 337 Skymaster

Postby Hooray » Tue Feb 07, 2012 12:35 pm

Gijs wrote in Fri Feb 03, 2012 6:03 pm:resolution should be 171*128 px. So I've resized/cropped it slightly before commiting.


that's correct - but we need to better document this. The only place where I could this is: http://wiki.flightgear.org/Standard_aircraft_structure

Maybe we need to come up with something like "Best practices" or "conventions" for aircraft developers?
Please don't send support requests by PM, instead post your questions on the forum so that all users can contribute and benefit
Thanks & all the best,
Hooray
Help write next month's newsletter !
pui2canvas | MapStructure | Canvas Development | Programming resources
Hooray
 
Posts: 11312
Joined: Tue Mar 25, 2008 8:40 am

Re: Introducing the update of the Cessna 337 Skymaster

Postby D-ABBA » Wed Feb 08, 2012 6:40 pm

Hi....maintainers of the Cessna 337...

you spend the right time for an nice aircraft. I can only said Wow and yehaah.
The Cessna 337 Skymaster is an uncritical instrument for all newbees and expert users. I prefere small airplanes before I flight
with great passenger machines.
It´s fly smothy by the rudders. Landing per hand very easy. I had an takeoff in 2 minutes, so simple is the start of the engines. ILS no problems
but the APP has an bug. Instead landing per hand und you will finished the all your flights.

Thanks to the maintainer of this wonderful aircraft.

by the way, you see further the Cessna337 on mpmap :D
D-ABBA
 
Posts: 125
Joined: Fri Jun 11, 2010 7:22 pm
Location: W.-Germany Bad Nauheim near Frankfurt Main
Callsign: D-ABBA
Version: 2018.3.1
OS: Windows 10 64bit

Re: Introducing the update of the Cessna 337 Skymaster

Postby Gijs » Sun Feb 12, 2012 1:58 pm

El Flauta wrote in Sat Feb 04, 2012 4:51 pm:Clock capitalization issues, changed at Cessna337-instruments.xml, Clock.ac, Clock.xml

Downloaded the latest version from viveFG, but there's still an issue with the clock. I think you forgot to rename clock.xml to Clock.xml (note, in Windows you need to rename it to something different first, eg. Clocck.xml. Just changing a character to a capital doesn't work; Windows will fallback to the old filename after a refresh ;) )
Airports: EHAM, EHLE, KSFO
Aircraft: 747-400
User avatar
Gijs
Moderator
 
Posts: 9357
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:55 pm
Location: Amsterdam/Delft, the Netherlands
Callsign: PH-GYS
Version: Git
OS: Windows 10

Re: Introducing the update of the Cessna 337 Skymaster

Postby El Flauta » Sun Feb 12, 2012 2:53 pm

Curious :? I fixed it before upload the new version; now I downloaded it, I checked it, and it's ok:

* Models/Cessna337-instruments.xml calls "Models/Instruments/Clock/Clock.xml"
* Models/Instruments/Clock/Clock.xml calls "Clock.ac"
* Clock.ac calls "Clock-base.png" and "Clock-tex.png"
* All the Clock's names are ok
Vive FlightGear! Have you a Ñ on your keyboard? Spain-LatinAmerica FlightGear community!
--
PZL M18B Dromader
CASA C-101 Aviojet
Cessna 337G Skymaster
User avatar
El Flauta
 
Posts: 429
Joined: Fri Mar 14, 2008 12:09 am
Location: SCVM, Chile
Callsign: CC-FLT
Version: 3
OS: Windows 7 SP1

PreviousNext

Return to Aircraft

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests