Board index FlightGear Support Graphics

Black Dots/Tiles/Squares on screen

Graphics issues like: bad framerates, weird colors, OpenGL errors etc. Bad graphics ar usually the result of bad graphics cards or drivers.
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- what graphics card do you have?
- does the problem occur with any aircraft, at any airport?
- is there any output printed to the console (black window)?
- copy&paste your commandline (tick the "Show commandline box on the last page of FGRun or the "Others" section on the Mac launcher).
- please upload a screenshot of the problem.

If you experience FlightGear crashes, please report a bug using the issue tracker (can be also used for feature requests).
To run FlightGear on old computers with bad OpenGL support, please take a look at this wiki article. If you are seeing corrupted/broken textures, please see this article.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

Black Dots/Tiles/Squares on screen

Postby Ger272 » Sun May 06, 2018 7:37 pm

Hello everybody,
I updated flightgear to FG 2018.1.1. Now I have black dots/tiles/squard in my screen. They disappear when I have a open window on the screen (e.g. Map, MP-Pilots) or by disabling anti-aliasing. Any Idea how to fix without graphic loss? No problem with FG2017.3.1 with same setup.
Thanks

Screenshots:
Image
With open window:
Image
Download-Links to all available Ger272 liveries:

A320/A319 - A350XWB - A<380 - A310MRTT - C-160 Transall

--- DUE TO THE A320 RE-DESIGN ALL MY A320 TEXTURE AND LIVERY DEVELOPMENTS ARE ON A HOLD ---

For "How to download" check topic: Ger272 HQ Liveries.
Ger272
 
Posts: 222
Joined: Tue Nov 24, 2015 1:13 pm
Location: Germany (EDDT, EDDH, EDDC, EDDP, EDDF)
Callsign: LH390/ BER4EVR
Version: 2017.3.1
OS: Mac OS X 10.12.6

Re: Black Dots/Tiles/Squares on screen

Postby wkitty42 » Mon May 07, 2018 10:50 am

do you see this if you close the window and only have the F10 menu bar shown?
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 5634
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5

Re: Black Dots/Tiles/Squares on screen

Postby Ger272 » Mon May 07, 2018 5:40 pm

It is gone if I run FG in a window
Download-Links to all available Ger272 liveries:

A320/A319 - A350XWB - A<380 - A310MRTT - C-160 Transall

--- DUE TO THE A320 RE-DESIGN ALL MY A320 TEXTURE AND LIVERY DEVELOPMENTS ARE ON A HOLD ---

For "How to download" check topic: Ger272 HQ Liveries.
Ger272
 
Posts: 222
Joined: Tue Nov 24, 2015 1:13 pm
Location: Germany (EDDT, EDDH, EDDC, EDDP, EDDF)
Callsign: LH390/ BER4EVR
Version: 2017.3.1
OS: Mac OS X 10.12.6

Re: Black Dots/Tiles/Squares on screen

Postby wkitty42 » Tue May 08, 2018 4:52 pm

so you only see it full screen?

do you see it when full screen and only have the F10 menu open and no other in-sim dialogs?
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 5634
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5


Return to Graphics

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests