Board index FlightGear Support Graphics

Terrasync not loading scenery

Graphics issues like: bad framerates, weird colors, OpenGL errors etc. Bad graphics ar usually the result of bad graphics cards or drivers.
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- what graphics card do you have?
- does the problem occur with any aircraft, at any airport?
- is there any output printed to the console (black window)?
- copy&paste your commandline (tick the "Show commandline box on the last page of FGRun or the "Others" section on the Mac launcher).
- please upload a screenshot of the problem.

If you experience FlightGear crashes, please report a bug using the issue tracker (can be also used for feature requests).
To run FlightGear on old computers with bad OpenGL support, please take a look at this wiki article. If you are seeing corrupted/broken textures, please see this article.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

Terrasync not loading scenery

Postby Turnit » Thu Aug 27, 2015 12:03 am

Terrasync inst loading scenery past the preloaded stuff. I'm on version 3.2 and have Intel integrated graphics on Windows 8.1
Air Comet Chile Virtual - http://aircc.gq/
Mac125: http://mac125.ga/
Turnit
 
Posts: 518
Joined: Sun Aug 24, 2014 9:21 pm
Location: Washington State, USA
Callsign: Turnit
Version: 2017.2.1
OS: Windows 8.1

Re: Terrasync not loading scenery

Postby elgaton » Thu Aug 27, 2015 7:03 am

A small hiccup in your Internet connection might have corrupted the TerraSync folder. I'd suggest:
  1. getting a SVN client (on Windows, use TortoiseSVN);
  2. "cleaning up" the TerraSync scenery folder (with TortoiseSVN: open Explorer, go to C:\Users\<your user name>\Documents\FlightGear, right-click on the TerraSync folder and choose TortoiseSVN -> Cleanup).
This should make TerraSync happy again.

I'd also suggest using TerraMaster to download scenery - it downloads TerraSync scenery before you fly in the area (so it removes the need to have a very fast Internet connection active while flying).
NIATCA 2nd admin, regular ATC at LIPX and creator of the LIPX custom scenery
elgaton
 
Posts: 1107
Joined: Tue Mar 19, 2013 4:58 pm
Callsign: I-ELGA/LIPX_TW
Version: Git
OS: Windows + Arch Linux

Re: Terrasync not loading scenery

Postby Turnit » Thu Aug 27, 2015 1:44 pm

Okay, ill try that.
Air Comet Chile Virtual - http://aircc.gq/
Mac125: http://mac125.ga/
Turnit
 
Posts: 518
Joined: Sun Aug 24, 2014 9:21 pm
Location: Washington State, USA
Callsign: Turnit
Version: 2017.2.1
OS: Windows 8.1

Re: Terrasync not loading scenery

Postby Turnit » Thu Aug 27, 2015 2:35 pm

There's no cleanup there, it has is repo-browser, export, create repository here, import, settings, help, and about.
Air Comet Chile Virtual - http://aircc.gq/
Mac125: http://mac125.ga/
Turnit
 
Posts: 518
Joined: Sun Aug 24, 2014 9:21 pm
Location: Washington State, USA
Callsign: Turnit
Version: 2017.2.1
OS: Windows 8.1

Re: Terrasync not loading scenery

Postby Johan G » Thu Aug 27, 2015 5:28 pm

Ah. No need to go into a menu. Just go back to the main interface, mark up the tile(s) with the airport and hit the sync button. That will download/sync those tiles with the latest TerraSync scenery and objects and will hopefully correct your problems. ;) :)
Low-level flying — It's all fun and games till someone looses an engine. (Paraphrased from a YouTube video)
Improving the Dassault Mirage F1 (Wiki, Forum, GitLab. Work in slow progress)
Johan G
Moderator
 
Posts: 5527
Joined: Fri Aug 06, 2010 5:33 pm
Location: Sweden
Callsign: SE-JG
IRC name: Johan_G
Version: 3.0.0
OS: Windows 7, 32 bit

Re: Terrasync not loading scenery

Postby Turnit » Thu Aug 27, 2015 6:02 pm

Im reading this just as I started re-installing FlightGear... Groan.
Air Comet Chile Virtual - http://aircc.gq/
Mac125: http://mac125.ga/
Turnit
 
Posts: 518
Joined: Sun Aug 24, 2014 9:21 pm
Location: Washington State, USA
Callsign: Turnit
Version: 2017.2.1
OS: Windows 8.1

Re: Terrasync not loading scenery

Postby Turnit » Thu Aug 27, 2015 6:22 pm

So what tiles on what main screen and what sync button? I found none of those...
Air Comet Chile Virtual - http://aircc.gq/
Mac125: http://mac125.ga/
Turnit
 
Posts: 518
Joined: Sun Aug 24, 2014 9:21 pm
Location: Washington State, USA
Callsign: Turnit
Version: 2017.2.1
OS: Windows 8.1

Re: Terrasync not loading scenery

Postby elgaton » Thu Aug 27, 2015 9:20 pm

Johan was making a reference to the TerraMaster interface - however, I think you need to clean up the TerraSync folder first (with TortoiseSVN) as I don't know if TerraMaster has such a functionality.

I'll check the details and reply first thing in the morning.
NIATCA 2nd admin, regular ATC at LIPX and creator of the LIPX custom scenery
elgaton
 
Posts: 1107
Joined: Tue Mar 19, 2013 4:58 pm
Callsign: I-ELGA/LIPX_TW
Version: Git
OS: Windows + Arch Linux

Re: Terrasync not loading scenery

Postby Turnit » Thu Aug 27, 2015 10:39 pm

Okay, but I found no cleaning function in TortoiseSVN...
Air Comet Chile Virtual - http://aircc.gq/
Mac125: http://mac125.ga/
Turnit
 
Posts: 518
Joined: Sun Aug 24, 2014 9:21 pm
Location: Washington State, USA
Callsign: Turnit
Version: 2017.2.1
OS: Windows 8.1

Re: Terrasync not loading scenery

Postby elgaton » Fri Aug 28, 2015 9:51 am

I checked on my laptop. This should be the correct procedure:
  1. go to C:\Users\<your user name>\Documents\FlightGear;
  2. right-click on the TerraSync folder;
  3. if an item named SVN Upgrade working copy appears, do not continue;
  4. if it does not, choose TortoiseSVN -> Clean up:
    Image
  5. click OK in the dialog that appears.
NIATCA 2nd admin, regular ATC at LIPX and creator of the LIPX custom scenery
elgaton
 
Posts: 1107
Joined: Tue Mar 19, 2013 4:58 pm
Callsign: I-ELGA/LIPX_TW
Version: Git
OS: Windows + Arch Linux

Re: Terrasync not loading scenery

Postby Turnit » Fri Aug 28, 2015 11:13 pm

I cant see your image, but it doesnt say SVN Upgrade working copy though.
Air Comet Chile Virtual - http://aircc.gq/
Mac125: http://mac125.ga/
Turnit
 
Posts: 518
Joined: Sun Aug 24, 2014 9:21 pm
Location: Washington State, USA
Callsign: Turnit
Version: 2017.2.1
OS: Windows 8.1

Re: Terrasync not loading scenery

Postby elgaton » Sat Aug 29, 2015 7:51 am

What happens if you try to perform the cleanup on the subdirectories of:
  • C:\Users\<your user name>\Documents\FlightGear\TerraSync,
  • C:\Users\<your user name>\Documents\FlightGear\TerraSync\Terrain,
  • C:\Users\<your user name>\Documents\FlightGear\TerraSync\Models and
  • C:\Users\<your user name>\Documents\FlightGear\TerraSync\Airports
instead? (I had a quick look at the source code and it seems that TerraSync, unlike TerraMaster, checks out each tile separately - hence why you don't see the "Cleanup" context menu item on the top directory).
NIATCA 2nd admin, regular ATC at LIPX and creator of the LIPX custom scenery
elgaton
 
Posts: 1107
Joined: Tue Mar 19, 2013 4:58 pm
Callsign: I-ELGA/LIPX_TW
Version: Git
OS: Windows + Arch Linux

Re: Terrasync not loading scenery

Postby Martien van der P. » Sat Aug 29, 2015 8:26 am

I think there is also a problem here: http://terrascenery.googlecode.com/svn/ ... a/Scenery/
I've uploaded a new model with this site: http://scenemodels.flightgear.org/app.p ... ew&id=4789 And recieved a message it would be placed the other day, but after 3 days it's still not in terrasync.
User avatar
Martien van der P.
 
Posts: 323
Joined: Fri Dec 14, 2012 4:09 pm
Location: The Netherlands
Callsign: MV-DP
Version: 2018.3.2
OS: Windows 7

Re: Terrasync not loading scenery

Postby pommesschranke » Sat Aug 29, 2015 8:52 am

Martien van der P. wrote in Sat Aug 29, 2015 8:26 am:I think there is also a problem here: http://terrascenery.googlecode.com/svn/ ... a/Scenery/


yes. we can't update googlecode.com anymore and in a few months it will totally go offline.
but we have a new svn server and some mirrors.
have a look at

http://scenery.flightgear.org/svn-server

to see which mirror-server is best for you.
In the log window of "scenery download" inside Flightgear
you can see which server is used:
Code: Select all
Quering closest terrasync server
Closest TerraSync Server:http://foxtrott...




see also:
viewtopic.php?f=5&t=12050&p=255289#p255263
pommesschranke
 
Posts: 1104
Joined: Sat Apr 27, 2013 7:58 pm
Location: EDLM & LJCE
Callsign: d-laser
IRC name: laserman
Version: git
OS: Linux Lubuntu 18.04

Re: Terrasync not loading scenery

Postby Turnit » Sat Aug 29, 2015 4:09 pm

I cant clean up sub directory's of the terrasync folder. Ill try pommesschranke's way and see if that works.
Air Comet Chile Virtual - http://aircc.gq/
Mac125: http://mac125.ga/
Turnit
 
Posts: 518
Joined: Sun Aug 24, 2014 9:21 pm
Location: Washington State, USA
Callsign: Turnit
Version: 2017.2.1
OS: Windows 8.1

Next

Return to Graphics

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests