Board index FlightGear Support Graphics

3D Cockpit Problem

Graphics issues like: bad framerates, weird colors, OpenGL errors etc. Bad graphics ar usually the result of bad graphics cards or drivers.
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- what graphics card do you have?
- does the problem occur with any aircraft, at any airport?
- is there any output printed to the console (black window)?
- copy&paste your commandline (tick the "Show commandline box on the last page of FGRun or the "Others" section on the Mac launcher).
- please upload a screenshot of the problem.

If you experience FlightGear crashes, please report a bug using the issue tracker (can be also used for feature requests).
To run FlightGear on old computers with bad OpenGL support, please take a look at this wiki article. If you are seeing corrupted/broken textures, please see this article.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

3D Cockpit Problem

Postby DazzyB » Mon Jun 15, 2015 10:35 am

Hi Guys,

I've downloaded both the 747 and 757 which state that they have 3D cockpits but for some reason the cockpits are not loading. I just sit there on the runway with the ability of looking around using the mouse but I just see scenery and nothing else. The default aircraft including the 777 3D cockpits are working fantastic. I've placed the aircraft inside my home/Documents folder which is stored on a 2nd hard drive.

Does anyone else have this problem, or does anyone know how to resolve it?

Many thanks!

Dazzy.
DazzyB
 
Posts: 2
Joined: Mon Jun 15, 2015 10:30 am

Re: 3D Cockpit Problem

Postby tikibar » Mon Jun 15, 2015 10:39 am

Where did you download the 747 (also, -200, -400, or -8i?) and the 757 from? Can you see the exterior of the aircraft from outside views?

[Edit] Couldn't hurt to tell which version of FG you're using too.
Boeing 747-8 (rename folder to 747-8i)
Boeing 757-200/300 (rename folder to 757-200)
Boeing 767-300/ER (rename folder to 767-300)
McDonnell Douglas MD-11 (rename folder to MD-11)
User avatar
tikibar
 
Posts: 514
Joined: Mon Mar 05, 2012 6:05 am
Location: Los Angeles
Callsign: CHT0009
OS: Ubuntu 14.04

Re: 3D Cockpit Problem

Postby DazzyB » Mon Jun 15, 2015 11:30 am

Sorry, yes... I'm using FG 3.4 and the aircraft that I downloaded were from this site... The 2 that show when you adjust the 3D cockpit slider towards the end. There's no other info on the downloads page other tan that from what I can see! Sorry, I'm new to FG and the website :)
DazzyB
 
Posts: 2
Joined: Mon Jun 15, 2015 10:30 am

Re: 3D Cockpit Problem

Postby legoboyvdlp » Mon Jun 15, 2015 4:06 pm

Try pressing c, to see if that works. Also, they are like 747-400 and not 747-400-master or 747-40013747429?
User avatar
legoboyvdlp
 
Posts: 6939
Joined: Sat Jul 26, 2014 1:28 am
Callsign: YV-LEGO
Version: 2018.3.1
OS: Windows 10 HP


Return to Graphics

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest