Board index FlightGear Support Graphics

Tree haven't the transparency in 3.3 version

Graphics issues like: bad framerates, weird colors, OpenGL errors etc. Bad graphics ar usually the result of bad graphics cards or drivers.
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- what graphics card do you have?
- does the problem occur with any aircraft, at any airport?
- is there any output printed to the console (black window)?
- copy&paste your commandline (tick the "Show commandline box on the last page of FGRun or the "Others" section on the Mac launcher).
- please upload a screenshot of the problem.

If you experience FlightGear crashes, please report a bug using the issue tracker (can be also used for feature requests).
To run FlightGear on old computers with bad OpenGL support, please take a look at this wiki article. If you are seeing corrupted/broken textures, please see this article.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

Tree haven't the transparency in 3.3 version

Postby abassign » Tue Dec 30, 2014 5:15 pm

Yesterday (2014-12-29) I compiled the 3.3 version end the tree haven't the transparency... this is the new bad "forest look" :(
Image
abassign
 
Posts: 804
Joined: Mon Feb 27, 2012 5:09 pm
Location: Italy (living 5 Km from airport LIME)
Callsign: I-BASSY
Version: 2018.3
OS: Linux Mint 19. x

Re: Tree haven't the transparency in 3.3 version

Postby Johan G » Wed Dec 31, 2014 3:41 am

I can not see the image. :(
Low-level flying — It's all fun and games till someone looses an engine. (Paraphrased from a YouTube video)
Improving the Dassault Mirage F1 (Wiki, Forum, GitLab. Work in slow progress)
Johan G
Moderator
 
Posts: 5509
Joined: Fri Aug 06, 2010 5:33 pm
Location: Sweden
Callsign: SE-JG
IRC name: Johan_G
Version: 3.0.0
OS: Windows 7, 32 bit

Re: Tree haven't the transparency in 3.3 version

Postby chriscalef » Wed Dec 31, 2014 4:00 am

Ew, I can see it, and it looks like the alpha channel on the tree images is not working, all the area besides the tree itself which should be invisible shows up as solid gray.
chriscalef
 
Posts: 236
Joined: Wed Feb 20, 2013 9:28 pm

Re: Tree haven't the transparency in 3.3 version

Postby Milo » Thu Jan 08, 2015 9:13 pm

Do you have the "anti-aliasing" option of your launcher turned on? If so, try to turn it of and control the anti-aliasing via your graphic card control panel.
Regards.
GVX0250 _ FGFS v.Git _ Win10_ Asus N76V, RAM8GB, CPU: i7 2.4
Milo
 
Posts: 47
Joined: Sun Feb 06, 2011 11:11 pm
Location: Luxembourg
Callsign: GAX0250
Version: Git
OS: Win8.1


Return to Graphics

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests