Board index FlightGear Support Tools FGRun

fgrun doesn't find any aircraft

FGRun is a graphical frontend to run FlightGear.

fgrun doesn't find any aircraft

Postby Christopher72 » Tue Nov 10, 2015 6:17 pm

I had installed 3.4 and after that fgrun will not find any aircraft in the path when I start flightgear.
It lets me select them in the aircraft page and shows every single one.
But when I click start it stops with an error the aircraft is not in any path.
I have tried removing all of flightgear and reinstalling.
I tried reinstalling fgrun but nothing.

Running on windows 7

Any suggestions?
Never try to set a postumous record for lowest level flight, it has already been set.....
Christopher72
 
Posts: 34
Joined: Mon Sep 29, 2014 4:40 am
Location: Hochheim Germany
Callsign: kegwasher
Version: 3.2
OS: Linux & Win7

Re: fgrun doesn't find any aircraft

Postby MIG29pilot » Tue Nov 10, 2015 6:32 pm

Are There any folder within the aircraft path called aircraft?
User avatar
MIG29pilot
 
Posts: 1456
Joined: Tue May 19, 2015 4:03 pm
Location: 6 feet under Snow
Callsign: MIG29pilot
Version: 3.7nightly
OS: Windows 10

Re: fgrun doesn't find any aircraft

Postby Christopher72 » Tue Nov 10, 2015 6:52 pm

I have two paths when I look at FGRun
C:/Users/.../Downloads/airplanes
C:/Users/.../Documente/FlightGearAircraft

It must see them as the 'select an aircraft' wizard shows all my aircraft.
Never try to set a postumous record for lowest level flight, it has already been set.....
Christopher72
 
Posts: 34
Joined: Mon Sep 29, 2014 4:40 am
Location: Hochheim Germany
Callsign: kegwasher
Version: 3.2
OS: Linux & Win7

Re: fgrun doesn't find any aircraft

Postby Christopher72 » Tue Nov 10, 2015 6:56 pm

quick update;
I went through each screen of the wizard and hit 'restore default settings' and now it starts the Cessna 172 but nothing else.
Strange.
Never try to set a postumous record for lowest level flight, it has already been set.....
Christopher72
 
Posts: 34
Joined: Mon Sep 29, 2014 4:40 am
Location: Hochheim Germany
Callsign: kegwasher
Version: 3.2
OS: Linux & Win7

Re: fgrun doesn't find any aircraft

Postby MIG29pilot » Tue Nov 10, 2015 7:45 pm

Try renaming those folders to Aircraft.
P.S. and make sure there aren't any folders in those called aircraft, or else fg by default will use those instead. I learned that the hard way. :|
User avatar
MIG29pilot
 
Posts: 1456
Joined: Tue May 19, 2015 4:03 pm
Location: 6 feet under Snow
Callsign: MIG29pilot
Version: 3.7nightly
OS: Windows 10

Re: fgrun doesn't find any aircraft

Postby MIG29pilot » Wed Nov 11, 2015 11:55 pm

Chris does that work for you?
User avatar
MIG29pilot
 
Posts: 1456
Joined: Tue May 19, 2015 4:03 pm
Location: 6 feet under Snow
Callsign: MIG29pilot
Version: 3.7nightly
OS: Windows 10

Re: fgrun doesn't find any aircraft

Postby Christopher72 » Thu Nov 19, 2015 7:44 pm

It does work after I made a new directory named Aircraft and moved the aircraft there. :-D

Thanks
Never try to set a postumous record for lowest level flight, it has already been set.....
Christopher72
 
Posts: 34
Joined: Mon Sep 29, 2014 4:40 am
Location: Hochheim Germany
Callsign: kegwasher
Version: 3.2
OS: Linux & Win7

Re: fgrun doesn't find any aircraft

Postby MIG29pilot » Thu Nov 19, 2015 9:45 pm

Great! FGRun can sometimes have some strange ideas when it comes to directories--if it finds a folder within your aircraft folder called "Aircraft" then it will automatically use that as the main directory--which is the reason I one time had the same problem as you, and reinstalled about twice. When I could have just deleted that one folder...
We live and learn.
User avatar
MIG29pilot
 
Posts: 1456
Joined: Tue May 19, 2015 4:03 pm
Location: 6 feet under Snow
Callsign: MIG29pilot
Version: 3.7nightly
OS: Windows 10


Return to FGRun

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests