Board index FlightGear Support Tools FGRun

Problem with FG 3.4 and 3.6 nightly

FGRun is a graphical frontend to run FlightGear.

Problem with FG 3.4 and 3.6 nightly

Postby berkut » Fri Aug 28, 2015 12:17 pm

This thing is showing up and I can't run FG...at all


Sqlite error: Attempt to write a readonly database.

Received from DELETE FROM groundnet_edge

Also,the 3.6 nightly doesn't work on my pc at all.

What the hell is this?
Last edited by berkut on Fri Aug 28, 2015 5:01 pm, edited 1 time in total.
A winner is a dreamer who never gives up...
berkut
 
Posts: 540
Joined: Tue Aug 19, 2014 8:58 pm
Location: Banja Luka,Republic of Srpska.
Callsign: Berkut
Version: 2017 3 1
OS: Windows 7

Re: Problem with FG 3.4

Postby Thorsten » Fri Aug 28, 2015 3:00 pm

A veiled request to wipe the config directory... I suppose the navcache (or something similar) is stuck.
Thorsten
 
Posts: 10231
Joined: Mon Nov 02, 2009 8:33 am

Re: Problem with FG 3.4 and 3.6 nightly

Postby Johan G » Fri Aug 28, 2015 5:46 pm

berkut wrote in Fri Aug 28, 2015 12:17 pm:Sqlite error: Attempt to write a readonly database.

If it is not mentioned there already, we should mention it somewhere in the navdata cache FlightGear wiki article (and in verbatim) so it will show up in Google and wiki searches. :wink:

Currently the wiki is down though... :(

Edit: Added to the wiki, as well as the the common tip to delete the navcache. See Navdata cache#Known issues (perm, diff).
Low-level flying — It's all fun and games till someone looses an engine. (Paraphrased from a YouTube video)
Improving the Dassault Mirage F1 (Wiki, Forum, GitLab. Work in slow progress)
Johan G
Moderator
 
Posts: 5296
Joined: Fri Aug 06, 2010 5:33 pm
Location: Sweden
Callsign: SE-JG
IRC name: Johan_G
Version: 3.0.0
OS: Windows 7, 32 bit

Re: Problem with FG 3.4 and 3.6 nightly

Postby legoboyvdlp » Sat Aug 29, 2015 10:35 pm

You need to go to C:/Users/berkut/AppData/Roaming/flightgear.org and delete the navdata cache
User avatar
legoboyvdlp
 
Posts: 6252
Joined: Sat Jul 26, 2014 1:28 am
Callsign: YV-LEGO
Version: 2018.3.1
OS: Windows 10 HP

Re: Problem with FG 3.4 and 3.6 nightly

Postby berkut » Sun Aug 30, 2015 3:33 pm

Right now,the 3.4 is gone from my PC, 3.6 sort of works.

When i want to set the folders for the scenery and aircraft,click on OK ,the launcher crashes... Despite that,FG remembers all the settings.


Regards
A winner is a dreamer who never gives up...
berkut
 
Posts: 540
Joined: Tue Aug 19, 2014 8:58 pm
Location: Banja Luka,Republic of Srpska.
Callsign: Berkut
Version: 2017 3 1
OS: Windows 7

Re: Problem with FG 3.4 and 3.6 nightly

Postby wlbragg » Fri Sep 04, 2015 5:11 pm

If you attempt to run FG 3.4 and 3.6 nightly using the same user config, chances are this will continue to cause issues for you even if you clear it out once..

What I do to get around this, is rename the user config folder that I am currently not using (on Windows it is C:\Users\%USERNAME%\AppData\Roaming\flightgear.org) to keep the two versions separate.

For example

I install FG 3.4 and run it. When finished I rename .....\flightgear.org to .....\flightgear.org34.

Then I can install 3.6 and run it. When I want to switch back to 3.4, I will rename the newly created .....\flightgear.org (which is now setup for FG ver 3.6) to ....\flightgear.org36 and then copy or rename the original \flightgear.org34 to \flightgear.org. Then I can run FG 3.4 based on the 3.4 user config.

It can be automated if you want to take the time to write a script.

Even with this, less than optimal, way of keeping your FG user configs separate, I still find myself having to wipe parts of the config from time to time to clean something up that went awry.
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
User avatar
wlbragg
 
Posts: 4413
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Debain/nVGT640

Re: Problem with FG 3.4 and 3.6 nightly

Postby legoboyvdlp » Fri Sep 04, 2015 8:03 pm

The easiest way would be to make a new user on your computer, and put 3.6 on it!
User avatar
legoboyvdlp
 
Posts: 6252
Joined: Sat Jul 26, 2014 1:28 am
Callsign: YV-LEGO
Version: 2018.3.1
OS: Windows 10 HP

Re: Problem with FG 3.4 and 3.6 nightly

Postby wlbragg » Fri Sep 04, 2015 8:05 pm

Good idea!
Kansas(2-27-15)/Ohio/Midwest scenery development.
KEQA (2-27-15), 3AU, KRCP Airport Layout
User avatar
wlbragg
 
Posts: 4413
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:31 pm
Location: Kansas (Tornado Alley), USA
Callsign: WC2020
Version: next
OS: Win10/Debain/nVGT640

Re: Problem with FG 3.4 and 3.6 nightly

Postby berkut » Sat Sep 05, 2015 1:39 pm

New PC and back to FG 3.4 So far ,so good.


Thanks everyone.

Regards
A winner is a dreamer who never gives up...
berkut
 
Posts: 540
Joined: Tue Aug 19, 2014 8:58 pm
Location: Banja Luka,Republic of Srpska.
Callsign: Berkut
Version: 2017 3 1
OS: Windows 7


Return to FGRun

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron