Board index FlightGear Support Multiplayer

MP Problems on Mac, FG 2.0 - Fixed

Trouble getting online, setting up a server?
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- copy&paste your commandline.

Please, also see Requesting Technical Help.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

MP Problems on Mac, FG 2.0 - Fixed

Postby Oscar » Sat Aug 14, 2010 11:52 pm

Hey,

As the title says, I'm having multiplayer problems on my Mac, running FlightGear 2.0. The problem actually started when I went from 1.9.1 to 2.0.

This is what I do: I keep all setting the same as I did in 1.9.1:
Image

That still works when I'm running my FG 1.9.1 (which runs off an external harddrive). I already tried out all servers, 1 to 13, different aircraft, airport, callsign. But it doesn't work.
My aircraft doesn't show up on the MP map and I can't see any other aircraft.

Could it maybe the "Your Mac" or something? Which would be weird because it's the same in 1.9.1 and there it works...

If someone could help me out on this, it would be awesome!

Thanks!
Last edited by Oscar on Sun Aug 15, 2010 10:11 am, edited 1 time in total.
User avatar
Oscar
 
Posts: 425
Joined: Sat Sep 05, 2009 1:12 pm
Location: The Netherlands
OS: Mac OS X

Re: MP Problems on Mac, FG 2.0

Postby skyop » Sat Aug 14, 2010 11:56 pm

Does the Mac launcher show the command line options it starts FG with like FGRun?
Aircraft: [ CRJ700-family | DC-10-30 ] Scenery: [ KBFL ]
skyop
 
Posts: 3047
Joined: Mon Jun 14, 2010 12:40 am
Location: Austin, Texas, USA
IRC name: skyop
Version: next
OS: Fedora 23/Windows 10

Re: MP Problems on Mac, FG 2.0

Postby simbabeat » Sun Aug 15, 2010 1:35 am

Leave the IP address box empty. That should fix it.
User avatar
simbabeat
 
Posts: 3435
Joined: Sat Sep 12, 2009 12:19 am

Re: MP Problems on Mac, FG 2.0

Postby someguy » Sun Aug 15, 2010 4:58 am

I agree. Every time my Mac wakes from sleep, it gets a new IP address from the router. 1.9.1 ignores the Launcher and finds the IP correctly on its own, but 2.0 uses whatever is in the box, unless it's empty. You may need to clear the box every time, btw.
User avatar
someguy
 
Posts: 1653
Joined: Tue Nov 25, 2008 5:54 am
Location: USA
Version: 2016.2.1
OS: Mac OS X 10.11

Re: MP Problems on Mac, FG 2.0

Postby Oscar » Sun Aug 15, 2010 10:11 am

simbabeat wrote:Leave the IP address box empty. That should fix it.

Thank you so much! That fixed it :)
User avatar
Oscar
 
Posts: 425
Joined: Sat Sep 05, 2009 1:12 pm
Location: The Netherlands
OS: Mac OS X

Re: MP Problems on Mac, FG 2.0 - Fixed

Postby simbabeat » Sun Aug 15, 2010 4:37 pm

Anytime man :D
User avatar
simbabeat
 
Posts: 3435
Joined: Sat Sep 12, 2009 12:19 am


Return to Multiplayer

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest