Board index FlightGear Support Multiplayer

cant reach any multiplayer servers

Trouble getting online, setting up a server?
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- copy&paste your commandline.

Please, also see Requesting Technical Help.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

Re: cant reach any multiplayer servers

Postby Vodoun da Vinci » Mon Jul 05, 2010 12:09 pm

I just tested tracking on 02 and 05...neither is tracking my flights. :? :(

The last time this happened back in May I found that the MP servers had to be "reset" in order to begin tracking again. Does anyone know how to contact the MP Server Admins and request a look-see?

VooDoo
FGFS version 2.4.0 on Windows 7
Primarily Flying Warbirds, Jet and Prop - Visit: http://www.fguk.eu
VooDoo's FGFS/FGUK Movies!: http://www.youtube.com/user/VooDoodaVinci?feature=mhee
"Imagination is more important than knowledge"
A. Einstein
User avatar
Vodoun da Vinci
Retired
 
Posts: 405
Joined: Thu Mar 25, 2010 3:29 pm

Re: cant reach any multiplayer servers

Postby redneck » Mon Jul 05, 2010 2:11 pm

bnex10 (I think that's his username) is the admin of mpserver05. I think pigeond is the admin of mpserver01. I suppose an email or forum pm would be good enough.
EDIT: I just sent a PM to bnex10. If I don't hear back from him before tomorrow, I'll send an email. I'm sure he's already gotten a message from the tracker admin, however.
Call Signs: redneck, ATCredn (unspecified freq atc)
FGFSCopilot
FGFSCopilotATCEdition
System Specs
Model: Alienware M15x, OS: Windows 7 Professional 64-bit, RAM: 3 GB, CPU: Intel i3 quad core at 2.4 GHz, GPU: Nvidea GeForce GTX 460M 1.5 GB GDDR5
redneck
 
Posts: 3630
Joined: Mon Feb 02, 2009 2:17 am
Location: Pennsylvania, USA
Version: 240

Re: cant reach any multiplayer servers

Postby Rick Ace » Mon Jul 05, 2010 7:09 pm

Where is this "Flightgear Tracker"? The only thing, I know of is the MP Map, and that's live...doesn't record?
Rick Ace
 
Posts: 1023
Joined: Fri May 14, 2010 6:02 pm
Location: New York City
Callsign: rickace
Version: 2.6.0
OS: Vista

Re: cant reach any multiplayer servers

Postby redneck » Mon Jul 05, 2010 7:14 pm

In my sig where it says "check out my flights", click "flights", and replace "redneck" with "rickace". If you have flown on a tracked server, you will see a log of hours accumulated in each aircraft you have flown, as well as all kinds of data on your flights.
Call Signs: redneck, ATCredn (unspecified freq atc)
FGFSCopilot
FGFSCopilotATCEdition
System Specs
Model: Alienware M15x, OS: Windows 7 Professional 64-bit, RAM: 3 GB, CPU: Intel i3 quad core at 2.4 GHz, GPU: Nvidea GeForce GTX 460M 1.5 GB GDDR5
redneck
 
Posts: 3630
Joined: Mon Feb 02, 2009 2:17 am
Location: Pennsylvania, USA
Version: 240

Re: cant reach any multiplayer servers

Postby Rick Ace » Mon Jul 05, 2010 7:24 pm

Awesome thanks :D But is this information correct? Max altitude: 61 feet? I flew from San Jose to LA below 100ft??? That kinda sounds inaccurate. 61k (61,000) is not plausible either.
Rick Ace
 
Posts: 1023
Joined: Fri May 14, 2010 6:02 pm
Location: New York City
Callsign: rickace
Version: 2.6.0
OS: Vista

Re: cant reach any multiplayer servers

Postby redneck » Mon Jul 05, 2010 8:10 pm

Perhaps you teleported. The tracker does not discriminate between normal flight, resets, teleports, replays, etc.
Call Signs: redneck, ATCredn (unspecified freq atc)
FGFSCopilot
FGFSCopilotATCEdition
System Specs
Model: Alienware M15x, OS: Windows 7 Professional 64-bit, RAM: 3 GB, CPU: Intel i3 quad core at 2.4 GHz, GPU: Nvidea GeForce GTX 460M 1.5 GB GDDR5
redneck
 
Posts: 3630
Joined: Mon Feb 02, 2009 2:17 am
Location: Pennsylvania, USA
Version: 240

Re: cant reach any multiplayer servers

Postby Gijs » Wed Jul 07, 2010 12:54 pm

redneck wrote:think pigeond is the admin of mpserver01.

All server providers are listed at the wiki: http://wiki.flightgear.org/index.php/Howto:_Multiplayer
mpserver12 has been restarted by its maintainer.
Airports: EHAM, EHLE, KSFO
Aircraft: 747-400
User avatar
Gijs
Moderator
 
Posts: 9458
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:55 pm
Location: Delft, the Netherlands
Callsign: PH-GYS
Version: Git
OS: Windows 10

Re: cant reach any multiplayer servers

Postby redneck » Wed Jul 07, 2010 3:03 pm

Gijs wrote:mpserver12 has been restarted by its maintainer.

Awesome. That means the world race can go on.
mpserver05 has been reset as well.
Call Signs: redneck, ATCredn (unspecified freq atc)
FGFSCopilot
FGFSCopilotATCEdition
System Specs
Model: Alienware M15x, OS: Windows 7 Professional 64-bit, RAM: 3 GB, CPU: Intel i3 quad core at 2.4 GHz, GPU: Nvidea GeForce GTX 460M 1.5 GB GDDR5
redneck
 
Posts: 3630
Joined: Mon Feb 02, 2009 2:17 am
Location: Pennsylvania, USA
Version: 240

Re: cant reach any multiplayer servers

Postby Vodoun da Vinci » Thu Jul 08, 2010 2:22 am

Cool...it's back online! :D :shock:

I'm really confused...somehow a bunch of my lost flight time ended up being added but boy does this look weird. :lol:

http://fgfs.i-net.hu/modules/fgtracker/ ... ID=2065580

"I just got back from a 6 day flight in the FW 190 and *BoY* are my arms tired..." :lol:

Edit: Cool it got fixed! Thanks! :D

VooDoo
FGFS version 2.4.0 on Windows 7
Primarily Flying Warbirds, Jet and Prop - Visit: http://www.fguk.eu
VooDoo's FGFS/FGUK Movies!: http://www.youtube.com/user/VooDoodaVinci?feature=mhee
"Imagination is more important than knowledge"
A. Einstein
User avatar
Vodoun da Vinci
Retired
 
Posts: 405
Joined: Thu Mar 25, 2010 3:29 pm

Re: cant reach any multiplayer servers

Postby Algernon » Thu Jul 08, 2010 8:45 pm

As far as I can tell, I'm not being tracked any more - a search of my callsign shows I've only used the Harrier and Citroen 2CV, when in fact I've logged a lot more time on SR-71s and 777s. I'm using V2 under Windows, any other information gladly given for a suggestion. Thanks in advance.
Algernon
FGUK - A FlightGear community in the United Kingdom and Republic of Ireland
Developer: Eurofighter EF2000 - English Electric Lightning - Handley Page Victor
User avatar
Algernon
 
Posts: 507
Joined: Sun Jun 27, 2010 3:55 pm
Callsign: G-ALGY
Version: 2019.1.1
OS: Win10

Re: cant reach any multiplayer servers

Postby AndersG » Thu Jul 08, 2010 9:55 pm

Algernon wrote:As far as I can tell, I'm not being tracked any more - a search of my callsign shows I've only used the Harrier and Citroen 2CV, when in fact I've logged a lot more time on SR-71s and 777s. I'm using V2 under Windows, any other information gladly given for a suggestion. Thanks in advance.


The mpserver you used either wasn't tracked or had lost contact with the tracker. When the latter happens the server needs to be restarted (and that might not happen right away).

/Anders
Callsign: SE-AG
Aircraft (uhm...): Submarine Scout, Zeppelin NT, ZF Navy free balloon, Nordstern, Hindenburg, Short Empire flying-boat, ZNP-K, North Sea class, MTB T21 class, U.S.S. Monitor, MFI-9B, Type UB I submarine, Gokstad ship, Renault FT.
AndersG
 
Posts: 2477
Joined: Wed Nov 29, 2006 9:20 am
Location: Göteborg, Sweden
Callsign: SE-AG
OS: Debian GNU Linux

Re: cant reach any multiplayer servers

Postby Algernon » Thu Jul 08, 2010 11:27 pm

Thanks, Anders. I've moved to a MP server in France (instead of UK, mpserver04) and my latest flights are showing up.
Algernon
FGUK - A FlightGear community in the United Kingdom and Republic of Ireland
Developer: Eurofighter EF2000 - English Electric Lightning - Handley Page Victor
User avatar
Algernon
 
Posts: 507
Joined: Sun Jun 27, 2010 3:55 pm
Callsign: G-ALGY
Version: 2019.1.1
OS: Win10

Re: cant reach any multiplayer servers

Postby Vodoun da Vinci » Sun Aug 15, 2010 11:42 pm

Once again, MP02 and MP05 are not tracking flights.

I'm not sure how to report this or who to contact. Additionally, a bunch of us had an impromptu event today and some flyers couldn't see others, some servers would not see other servers, and none of it was tracked. :oops: :cry:

Is there a way to officially notify someone that flights are not being tracked or that there are server issues?

Thanks in advance!

VooDoo
FGFS version 2.4.0 on Windows 7
Primarily Flying Warbirds, Jet and Prop - Visit: http://www.fguk.eu
VooDoo's FGFS/FGUK Movies!: http://www.youtube.com/user/VooDoodaVinci?feature=mhee
"Imagination is more important than knowledge"
A. Einstein
User avatar
Vodoun da Vinci
Retired
 
Posts: 405
Joined: Thu Mar 25, 2010 3:29 pm

Re: cant reach any multiplayer servers

Postby KeKeKumba » Mon Aug 16, 2010 3:12 am

Just echoing what was said above me. I had been using MP05 for a few months now and noticed just tonight that it hadn't tracked any of my flights since August 9th. Even switching to some other servers didn't make a difference.
KeKeKumba
 
Posts: 11
Joined: Mon Aug 16, 2010 3:07 am
Location: Canada
Callsign: KeKeKum
Version: 2

Previous

Return to Multiplayer

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest