Board index FlightGear Support Multiplayer

Multiplayer Is Not Working For Macs

Trouble getting online, setting up a server?
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- copy&paste your commandline.

Please, also see Requesting Technical Help.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

Multiplayer Is Not Working For Macs

Postby ACE 007 » Thu Jun 24, 2010 3:30 pm

As some of you may have noticed, I have seemed to have been on a two (maybe three?) month long hiatus from FlightGear. That is not true. I may seem to be inactive but really I've been trying to get FlightGear 1.9.1's multiplayer to work on my Mac. So far, not a single MP Server works for me. That's why I haven't been flying with any virtual airline. Any suggestions? Can somebody make a fix to the servers?
Name: Alfred Aung Myin Ko
Nation: Union of Myanmar
Callsign: ACE007
Favorite Aircraft: Concorde, Boeing 777-200ER, CRJ-200
Trainee for: Atlas Virtual Airlines
ACE 007
 
Posts: 145
Joined: Sun Sep 13, 2009 10:41 pm
Location: San Francisco, California
Callsign: ACE007

Re: Multiplayer Is Not Working For Macs

Postby Gijs » Thu Jun 24, 2010 4:11 pm

Nothing is wrong with the servers (atleast with most of them), so it must be something on your system.

- Made sure you firewall isn't blocking a connection?
- Tried both leaving the IP in the command empty or using yours?
- Enabled AI models?
- Any errors output in the console?
- Did it work before, with 1.9 on your system? Nothing changed in between? No new firewall?

Also, I heard rumours that Mac defaults to serv02, which does not accept US-IP addresses. Did you check that?

Cheers,
Gijs
Airports: EHAM, EHLE, KSFO
Aircraft: 747-400
User avatar
Gijs
Moderator
 
Posts: 9401
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:55 pm
Location: Amsterdam/Delft, the Netherlands
Callsign: PH-GYS
Version: Git
OS: Windows 10

Re: Multiplayer Is Not Working For Macs

Postby simbabeat » Thu Jun 24, 2010 8:36 pm

The default is 02 until you change it.
User avatar
simbabeat
 
Posts: 3435
Joined: Sat Sep 12, 2009 12:19 am


Return to Multiplayer

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest