Board index FlightGear Support Multiplayer

Can't get on

Trouble getting online, setting up a server?
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- copy&paste your commandline.

Please, also see Requesting Technical Help.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

Can't get on

Postby ACJZA » Fri Feb 03, 2012 2:38 am

I can't get on to FlightGear online and offline. I tried to reinstall it and it didn't work.
ACJZA
 
Posts: 183
Joined: Sun Aug 12, 2012 12:29 am
Location: Saskatoon, Canada
Callsign: ACJZA, MIA0233
OS: Mac

Re: Can't get on

Postby Gijs » Fri Feb 03, 2012 8:20 am

Welcome!

Did you see http://wiki.flightgear.org/Howto:_Multiplayer
If that doesn't help, please look at the pink box up there ^ and try to provide some info.

Cheers,
Gijs
Airports: EHAM, EHLE, KSFO
Aircraft: 747-400
User avatar
Gijs
Moderator
 
Posts: 9363
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:55 pm
Location: Amsterdam/Delft, the Netherlands
Callsign: PH-GYS
Version: Git
OS: Windows 10

Re: Can't get on

Postby ACJZA » Fri Feb 03, 2012 2:33 pm

Yea I tried that still nothing worked. I can't fly online or offline.
Merlion's getting a new touch of paint on a few websites over the course of months, come check us out! http://flymerlion.org/
Merlion's new Hangar is going to be housing a few new projects in the future! http://hangar.flymerlion.org/
ACJZA
 
Posts: 183
Joined: Sun Aug 12, 2012 12:29 am
Location: Saskatoon, Canada
Callsign: ACJZA, MIA0233
OS: Mac

Re: Can't get on

Postby Gijs » Fri Feb 03, 2012 3:23 pm

Try the second part of my reply then ;-)
Airports: EHAM, EHLE, KSFO
Aircraft: 747-400
User avatar
Gijs
Moderator
 
Posts: 9363
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:55 pm
Location: Amsterdam/Delft, the Netherlands
Callsign: PH-GYS
Version: Git
OS: Windows 10

Re: Can't get on

Postby ACJZA » Sat Feb 04, 2012 3:39 am

What do you mean by commandline?
I try to enter the version 2.4.0 but it doesn't work.
Merlion's getting a new touch of paint on a few websites over the course of months, come check us out! http://flymerlion.org/
Merlion's new Hangar is going to be housing a few new projects in the future! http://hangar.flymerlion.org/
ACJZA
 
Posts: 183
Joined: Sun Aug 12, 2012 12:29 am
Location: Saskatoon, Canada
Callsign: ACJZA, MIA0233
OS: Mac

Re: Can't get on

Postby ACJZA » Sun Feb 05, 2012 4:23 pm

I can make a video of it if you want. I don't really know how to explain it.
Merlion's getting a new touch of paint on a few websites over the course of months, come check us out! http://flymerlion.org/
Merlion's new Hangar is going to be housing a few new projects in the future! http://hangar.flymerlion.org/
ACJZA
 
Posts: 183
Joined: Sun Aug 12, 2012 12:29 am
Location: Saskatoon, Canada
Callsign: ACJZA, MIA0233
OS: Mac

Re: Can't get on

Postby Gijs » Sun Feb 05, 2012 6:40 pm

I don't know Mac, but IIRC you can show the commandline in the "Other" section of the launcher....
That'll show us what setting you run FlightGear with. Most of.the MP issues are caused by mistakes in the settings.
Airports: EHAM, EHLE, KSFO
Aircraft: 747-400
User avatar
Gijs
Moderator
 
Posts: 9363
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:55 pm
Location: Amsterdam/Delft, the Netherlands
Callsign: PH-GYS
Version: Git
OS: Windows 10

Re: Can't get on

Postby ACJZA » Tue Feb 07, 2012 2:33 pm

Well I can't find that but i'll make a video for it.
Merlion's getting a new touch of paint on a few websites over the course of months, come check us out! http://flymerlion.org/
Merlion's new Hangar is going to be housing a few new projects in the future! http://hangar.flymerlion.org/
ACJZA
 
Posts: 183
Joined: Sun Aug 12, 2012 12:29 am
Location: Saskatoon, Canada
Callsign: ACJZA, MIA0233
OS: Mac

Re: Can't get on

Postby ACJZA » Sat Feb 11, 2012 3:44 pm

Here is the link to my problem
http://www.youtube.com/watch?v=8-KqLh_JBjU
Merlion's getting a new touch of paint on a few websites over the course of months, come check us out! http://flymerlion.org/
Merlion's new Hangar is going to be housing a few new projects in the future! http://hangar.flymerlion.org/
ACJZA
 
Posts: 183
Joined: Sun Aug 12, 2012 12:29 am
Location: Saskatoon, Canada
Callsign: ACJZA, MIA0233
OS: Mac

Re: Can't get on

Postby D-PH » Tue Feb 21, 2012 9:21 pm

Well. In that video you didn't address the multiplayer issue at all and it looks like you have all kinds of trouble.

Try to uninstall and do a fresh install of version 2.6.

Where possible try the "Standard" button to return to default values (the reinstall could very well still use old settings).

Use the c172p as plane and do not change settings.

Try to connect to at least these multiplayer server and post the settings and results:
mpserver10.flightgear.org
mpserver01.flightgear.org
You may try all server numbers from 01 to 10.
D-PH
 
Posts: 60
Joined: Wed Oct 05, 2011 7:07 pm
Callsign: D-PH
Version: 120105
OS: win 7 & linux


Return to Multiplayer

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest