Board index FlightGear Support Multiplayer

MP Map Navaid Lookup Non-Functional

Trouble getting online, setting up a server?
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- copy&paste your commandline.

Please, also see Requesting Technical Help.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

MP Map Navaid Lookup Non-Functional

Postby SkyWlf77 » Tue Mar 29, 2011 3:16 am

Hi all...

I didn't see this covered anywhere else, so here it is. I use the NAV tab on the MP Map to plan flights, check on airport locations (to make sure where I am flying has been accurately placed), etc. Unfortunately, it seems that this tab is no longer functional - at least for me. After keying in an airport ICAO (such as PHNL), it states "Please wait" like it always has, but never generates a list of airports or navaids.

I have tried switching servers on the Server tab, but that doesn't fix the problem. No matter what I try or which options I use, I cannot get a list of navaids (or even a single airport) to show up.

Is this a problem on my end or a server-side problem?

I have attempted this using Firefox 3.5.18, Internet Explorer 8 and Safari for Windows. None work. I am using Windows 7 Home Premium 64-bit and FG 2.0.0.

Thanks!
Jason
SkyWlf77
 
Posts: 624
Joined: Sun Jan 10, 2010 12:19 am
Location: Central Illinois
Callsign: SkyWlf77
Version: 2
OS: Windows 7 64-bit

Re: MP Map Navaid Lookup Non-Functional

Postby Gijs » Tue Mar 29, 2011 11:53 am

Works fine in IE9 and Firefox 3.5.17.

- Does the "Please wait" text remain forever, or does it dissapear after a while?
- Did you tick the checkboxes underneath the search field? Those define what type of Navaids the map should look for.
Airports: EHAM, EHLE, KSFO
Aircraft: 747-400
User avatar
Gijs
Moderator
 
Posts: 9458
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:55 pm
Location: Delft, the Netherlands
Callsign: PH-GYS
Version: Git
OS: Windows 10

Re: MP Map Navaid Lookup Non-Functional

Postby SkyWlf77 » Tue Mar 29, 2011 4:17 pm

Hi, Gijs...

1) The "Please wait" remains forever - or at least for 20 minutes, which is how long I gave it until I gave up each time I tried.

2) I had the checkboxes for "Airport" and "Airport Name" checked as well as the "Airport" box on the bottom right (for what gets displayed). I attempted to check every box as well the last time and still no change.

I appreciate the help in trying to locate the problem.

-Jason
SkyWlf77
 
Posts: 624
Joined: Sun Jan 10, 2010 12:19 am
Location: Central Illinois
Callsign: SkyWlf77
Version: 2
OS: Windows 7 64-bit

Re: MP Map Navaid Lookup Non-Functional

Postby ot-666 » Tue Mar 29, 2011 5:21 pm

I have the same problem. :cry:
Was busy working the last weeks and just noticed this weekend.
Oliver
Callsign: ot-666
Working on LOWI and other stuff - Custom Scenery Overlay Repo: http://gitorious.org/fgfs-custom-scenery/custom-scenery-overlay/
VMX22 - Osprey... sometimes in 2014
ot-666
 
Posts: 746
Joined: Sun Nov 08, 2009 5:14 pm
Location: Germany, Konstanz
Callsign: ot-666
IRC name: ot666
Version: GIT
OS: win7 64bit

Re: MP Map Navaid Lookup Non-Functional

Postby redneck » Tue Mar 29, 2011 5:24 pm

I've had the problem before. Usually, refreshing will fix it. I'm not having a problem with this right now.
Call Signs: redneck, ATCredn (unspecified freq atc)
FGFSCopilot
FGFSCopilotATCEdition
System Specs
Model: Alienware M15x, OS: Windows 7 Professional 64-bit, RAM: 3 GB, CPU: Intel i3 quad core at 2.4 GHz, GPU: Nvidea GeForce GTX 460M 1.5 GB GDDR5
redneck
 
Posts: 3630
Joined: Mon Feb 02, 2009 2:17 am
Location: Pennsylvania, USA
Version: 240

Re: MP Map Navaid Lookup Non-Functional

Postby Basher1 » Tue Mar 29, 2011 5:25 pm

Were you using http://mpmap02.flightgear.org/? If so I experienced the same problem, however it appeared to work fine in 01. 02 was down these last few days, but it appears to be working fine this morning.
~ Basher1
Aircraft: F-4D
Site: http://basher1.wordpress.com/
User avatar
Basher1
 
Posts: 42
Joined: Thu Mar 10, 2011 8:50 pm
Location: US
Callsign: Basher1
Version: 2
OS: Windows XP

Re: MP Map Navaid Lookup Non-Functional

Postby SkyWlf77 » Tue Mar 29, 2011 5:29 pm

redneck wrote in Tue Mar 29, 2011 5:24 pm:I've had the problem before. Usually, refreshing will fix it. I'm not having a problem with this right now.


I've tried refreshing multiple times on all 3 browsers, but it seems to have no effect on the operation.

Thanks for the continued support here and I'm open to any suggestions at all that anyone might have.

-Jason
SkyWlf77
 
Posts: 624
Joined: Sun Jan 10, 2010 12:19 am
Location: Central Illinois
Callsign: SkyWlf77
Version: 2
OS: Windows 7 64-bit

Re: MP Map Navaid Lookup Non-Functional

Postby Basher1 » Tue Mar 29, 2011 6:18 pm

Have you tried using http://mpmap01.flightgear.org/ instead of 02?
~ Basher1
Aircraft: F-4D
Site: http://basher1.wordpress.com/
User avatar
Basher1
 
Posts: 42
Joined: Thu Mar 10, 2011 8:50 pm
Location: US
Callsign: Basher1
Version: 2
OS: Windows XP

Re: MP Map Navaid Lookup Non-Functional

Postby SkyWlf77 » Tue Mar 29, 2011 6:40 pm

Hi, Basher...

Yes, I attempted to use both. MPMap 02 failed to even show pilots or aircraft on the map, much less any navigation aids. MPMap 01 showed pilots and aircraft, but still no NavAids.

Thanks!
Jason
SkyWlf77
 
Posts: 624
Joined: Sun Jan 10, 2010 12:19 am
Location: Central Illinois
Callsign: SkyWlf77
Version: 2
OS: Windows 7 64-bit

Re: MP Map Navaid Lookup Non-Functional

Postby Chrison » Tue Mar 29, 2011 8:57 pm

SkyWlf77 wrote in Tue Mar 29, 2011 6:40 pm:Hi, Basher...

Yes, I attempted to use both. MPMap 02 failed to even show pilots or aircraft on the map, much less any navigation aids. MPMap 01 showed pilots and aircraft, but still no NavAids.

Thanks!
Jason


I did notice last weekend that it was really slow... one lookup too almost 10 minutes but did finally appear... but it seems to be working for mpserver01 using Firefox 3.6.16 at least at the moment (Tuesday 29/03/2011 @ 5PM Eastern).

Regards,

Chris
"Even if you win the rat race, you're still a rat!" (Jackie Gleason)
My final approach announcement: "Seats up... Trays locked... Articles stowed... Seat belts on... And may God have mercy on your souls!"
Chrison
 
Posts: 434
Joined: Tue Mar 16, 2010 6:33 pm
Location: North America (Full-time RV'er)
Callsign: Chrison, AVA0066


Return to Multiplayer

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest