Board index FlightGear Support Multiplayer

Major mpserver glitch?  Topic is solved

Trouble getting online, setting up a server?
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- copy&paste your commandline.

Please, also see Requesting Technical Help.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

Major mpserver glitch?

Postby Johan G » Thu Mar 10, 2011 12:04 pm

I found very few pilots online today, there usually are 20 to 40 pilots visible on mpmap01 this time of day. It looks like several mpservers are down. :(

About 12:00 UTC/GMT/Zulu time I checked the number of pilots visible on mpmap01.

mpserver01 : 0 pilots
mpserver02 : 2 pilots
mpserver03 : 0 pilots
mpserver04 : 0 pilots
mpserver05 : 2 pilots
mpserver06 : 6 pilots
mpserver07 : 0 pilots
mpserver08 : 0 pilots
mpserver09 : 0 pilots
mpserver10 : 0 pilots
mpserver11 : 1 pilots
mpserver12 : 1 pilots
mpserver13 : N/A
Low-level flying — It's all fun and games till someone looses an engine. (Paraphrased from a YouTube video)
Improving the Dassault Mirage F1 (Wiki, Forum, GitLab. Work in slow progress)
Johan G
Moderator
 
Posts: 5546
Joined: Fri Aug 06, 2010 5:33 pm
Location: Sweden
Callsign: SE-JG
IRC name: Johan_G
Version: 3.0.0
OS: Windows 7, 32 bit

Re: Major mpserver glitch?

Postby redneck » Thu Mar 10, 2011 3:44 pm

Indeed there seems to be a problem. I'm seeing similar results right now.
Call Signs: redneck, ATCredn (unspecified freq atc)
FGFSCopilot
FGFSCopilotATCEdition
System Specs
Model: Alienware M15x, OS: Windows 7 Professional 64-bit, RAM: 3 GB, CPU: Intel i3 quad core at 2.4 GHz, GPU: Nvidea GeForce GTX 460M 1.5 GB GDDR5
redneck
 
Posts: 3630
Joined: Mon Feb 02, 2009 2:17 am
Location: Pennsylvania, USA
Version: 240

Re: Major mpserver glitch?

Postby 439Tiger » Thu Mar 10, 2011 3:48 pm

Me too, I had to change map servers a couple of times before it would show pilots. :?
Specializing in Canadian built aircraft and aircraft flown by the RCAF

http://www.flightgearcanada.ca/ or: https://sites.google.com/site/flightgearcanada/
User avatar
439Tiger
 
Posts: 1172
Joined: Sat Jan 01, 2011 2:39 am
Location: St-Georges-de-Beauce, Québec, Canada (CYSG)
Callsign: C-CYSG
Version: 2.10.03
OS: Windoze 7

Re: Major mpserver glitch?

Postby DutchPilotMitchell » Thu Mar 10, 2011 7:31 pm

Well, no pilots today too:
Image
Proud to be Dutch.
User avatar
DutchPilotMitchell
 
Posts: 719
Joined: Tue Feb 15, 2011 9:10 pm
Location: The Netherlands
Callsign: mitchel
Version: 22
OS: Mac OS X

Re: Major mpserver glitch?  

Postby redneck » Fri Mar 11, 2011 2:14 pm

Looks like everything is back to normal now.
Call Signs: redneck, ATCredn (unspecified freq atc)
FGFSCopilot
FGFSCopilotATCEdition
System Specs
Model: Alienware M15x, OS: Windows 7 Professional 64-bit, RAM: 3 GB, CPU: Intel i3 quad core at 2.4 GHz, GPU: Nvidea GeForce GTX 460M 1.5 GB GDDR5
redneck
 
Posts: 3630
Joined: Mon Feb 02, 2009 2:17 am
Location: Pennsylvania, USA
Version: 240

Re: Major mpserver glitch?

Postby Johan G » Fri Mar 11, 2011 3:01 pm

Great, great news! :D

I wonder what happened though...
Low-level flying — It's all fun and games till someone looses an engine. (Paraphrased from a YouTube video)
Improving the Dassault Mirage F1 (Wiki, Forum, GitLab. Work in slow progress)
Johan G
Moderator
 
Posts: 5546
Joined: Fri Aug 06, 2010 5:33 pm
Location: Sweden
Callsign: SE-JG
IRC name: Johan_G
Version: 3.0.0
OS: Windows 7, 32 bit

Re: Major mpserver glitch?

Postby DutchPilotMitchell » Sun Mar 13, 2011 6:09 pm

Well, now i have all the aircraft at the same alt and speed,and i have nothing on the chat?
Proud to be Dutch.
User avatar
DutchPilotMitchell
 
Posts: 719
Joined: Tue Feb 15, 2011 9:10 pm
Location: The Netherlands
Callsign: mitchel
Version: 22
OS: Mac OS X

Re: Major mpserver glitch?

Postby Ernest1984 » Sun Jun 05, 2011 11:14 am

Is there a problem with mpmap or?? I can't connect to any mpmap 01, 02, Chrome says the website is broken.
EPWA-hub: ERJ-195 clsgn: ERNIE
-----------------------------------
Around The World with B1900D!
callsign: AROUNDw - currently suspended till the FG will have a proper look on different locations
User avatar
Ernest1984
 
Posts: 438
Joined: Wed Dec 01, 2010 3:47 pm
Location: Poland / Canada
Callsign: ERNIE
Version: 2.10
OS: Mac OS X 10.8.2

Re: Major mpserver glitch?

Postby Gijs » Sun Jun 05, 2011 11:50 am

Both work fine, here, right now. Maybe it was a temporarily issue?
Airports: EHAM, EHLE, KSFO
Aircraft: 747-400
User avatar
Gijs
Moderator
 
Posts: 9390
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:55 pm
Location: Amsterdam/Delft, the Netherlands
Callsign: PH-GYS
Version: Git
OS: Windows 10

Re: Major mpserver glitch?

Postby Ernest1984 » Sun Jun 05, 2011 12:03 pm

I have this screen on Google Chrome from some month?

Image

Firefox is quitting when i try to get to mpmap.
EPWA-hub: ERJ-195 clsgn: ERNIE
-----------------------------------
Around The World with B1900D!
callsign: AROUNDw - currently suspended till the FG will have a proper look on different locations
User avatar
Ernest1984
 
Posts: 438
Joined: Wed Dec 01, 2010 3:47 pm
Location: Poland / Canada
Callsign: ERNIE
Version: 2.10
OS: Mac OS X 10.8.2


Return to Multiplayer

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest