Board index FlightGear Support Multiplayer

Cant go online MAC

Trouble getting online, setting up a server?
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- copy&paste your commandline.

Please, also see Requesting Technical Help.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

Cant go online MAC

Postby jake_vassallo » Sun Dec 19, 2010 12:36 pm

ok so im running mac, and it wont let me run online

i enable multiplayer.
call sign: whatever it is.
mpserver07.flightgear.org
Then you mac? i just put my ip address
then port 5000 on both
i then toggled the AI Traffic,

it shows 0 pilots and im not shown on the online player map :(
jake_vassallo
 
Posts: 14
Joined: Sun Dec 19, 2010 12:27 pm

Re: Cant go online MAC

Postby Pat70 » Sun Dec 19, 2010 1:23 pm

Hi Jake
Well thats normal on a mac, the server cant be changed using the launcher box ! you need to type a command line or to change the xml file.
in the launcherr box, Advanced options you shoud have an Others option box, after Network
inside copy that
--multiplay=out,10,mpserverXX.flightgear.org,5000--multiplay=in,10,MACIPADRESS,5000--callsign=YOURCALLSIGN
replace XX by the server 01, 05, 10 13...depending where you are and what server is running
MACIPADRESS is your mac IP Adress like 190.89.122.01 should be the format
YourCallSign= your call sign
then launch the game. Be sure to have check the MP box in network and to leave the MacIP Adress blanck in network
Cya
See you soon on mpmap !
Pat (Pat 70 on the forum...) sometimes as Pat2 on the Laptop
Member of the FG Rotor Flying Club http://fgrc.tk/
Pat70
 
Posts: 273
Joined: Sun Nov 21, 2010 10:13 am
Location: Fr
Callsign: Pat
Version: 2
OS: MAcOSX 10.5

Re: Cant go online MAC

Postby simbabeat » Sun Dec 19, 2010 3:28 pm

Actually, you can. Just leave the IP address box blank in the launcher.

Cheers
User avatar
simbabeat
 
Posts: 3435
Joined: Sat Sep 12, 2009 12:19 am

Re: Cant go online MAC

Postby Avionyx » Sun Dec 19, 2010 6:31 pm

simbabeat wrote:Actually, you can. Just leave the IP address box blank in the launcher.

Cheers


What ^this^ man said, works for me!

Alex
Avionyx
 
Posts: 454
Joined: Mon Jan 11, 2010 3:07 pm
Location: EGMD
Callsign: G-AVYX
Version: 2020.3.3
OS: Manjaro

PLEASE HELP! MAC STILL WONT RUN ONLINE! :(

Postby jake_vassallo » Sun Dec 19, 2010 11:52 pm

ok so im running mac, and it wont let me run online

i enable multiplayer.
call sign: whatever it is.
mpserver07.flightgear.org
Then you mac? i just put my ip address
then port 5000 on both
i then toggled the AI Traffic,

i was told to place the command in, still nothing works!
please leave me detailed steps.

it shows 0 pilots and im not shown on the online player map
jake_vassallo
 
Posts: 14
Joined: Sun Dec 19, 2010 12:27 pm

Re: PLEASE HELP! MAC STILL WONT RUN ONLINE! :(

Postby jack » Mon Dec 20, 2010 12:02 am

Don't use command line on mac. Just leave the command line field blank.

This is all I've entered and multiplayer works just fine.

Image


Can you take some screenshots of your launcher so we can see what you're doing wrong?
(Press Command+Shift+4 then press the space bar and click on the window you want to take a shot of.)



P.S. Making multiple topics concerning the same subject is against the forum rules, and it's just annoying.
For Military Aircraft, Scenery, and more, visit http://alphashangar.co.nr/

'Retired' from FlightGear as of July 2011. You can contact me via my website if you'd like to pick up any old projects.
User avatar
jack
Retired
 
Posts: 1440
Joined: Tue Mar 02, 2010 11:26 pm
Location: KLVK
Callsign: Alpha-J, Rescue1
Version: GIT
OS: Mac OS X

Re: PLEASE HELP! MAC STILL WONT RUN ONLINE! :(

Postby simbabeat » Mon Dec 20, 2010 12:22 am

Like I said IN YOUR OTHER TOPIC ON THE SAME THING............ Leave the IP adress box blank. Except for I bet you didn't even read that did you?

Cheers
User avatar
simbabeat
 
Posts: 3435
Joined: Sat Sep 12, 2009 12:19 am

Re: PLEASE HELP! MAC STILL WONT RUN ONLINE! :(

Postby jake_vassallo » Mon Dec 20, 2010 2:09 am

Image

yes, don't contradict yourself i tried that!
jake_vassallo
 
Posts: 14
Joined: Sun Dec 19, 2010 12:27 pm

Re: PLEASE HELP! MAC STILL WONT RUN ONLINE! :(

Postby simbabeat » Mon Dec 20, 2010 2:19 am

Doesn't look like it. Highlight everything in the IP address box and press the delete button next to the plus button and above the backslash button on your keyboard. The IP address will only appear once the launcher has been restarted.

If it doesn't work would you please post your log?

Cheers
User avatar
simbabeat
 
Posts: 3435
Joined: Sat Sep 12, 2009 12:19 am

Re: PLEASE HELP! MAC STILL WONT RUN ONLINE! :(

Postby someguy » Mon Dec 20, 2010 2:23 am

What version of FlightGear are you using, Jake? Have you tried disabling all of the options except Multiplay, just to eliminate possibilities?
User avatar
someguy
 
Posts: 1658
Joined: Tue Nov 25, 2008 5:54 am
Location: USA
Version: 2019.1.1
OS: Mac OS X 10.11.6

Re: PLEASE HELP! MAC STILL WONT RUN ONLINE! :(

Postby jake_vassallo » Mon Dec 20, 2010 2:58 am

using 1.9.1, and that photo is just there, i know there is nothing in the ip box.
jake_vassallo
 
Posts: 14
Joined: Sun Dec 19, 2010 12:27 pm

Re: Cant go online MAC

Postby Bravo » Wed Feb 02, 2011 8:46 pm

i have this problem too, just w/ 2.0.0
User avatar
Bravo
 
Posts: 627
Joined: Mon Jun 29, 2009 7:14 pm


Return to Multiplayer

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest