Board index FlightGear Support Flying

beechcraft b1900D today by mistake message on MAC

Controlling your aircraft, using the autopilot etc.

beechcraft b1900D today by mistake message on MAC

Postby bioscz » Wed Mar 18, 2020 11:02 am

beechcraft b1900D on FG 2.6 as yesterd opened, today it doesn't open and FG gives me an error message after start "inialitzjng" , i Try new dowload file but nothing FG give me same error message ,
something happened when I try change the livery and I show frame rate down frame rate .
bioscz
 
Posts: 45
Joined: Wed Jan 29, 2020 7:56 am

Re: beechcraft b1900D today by mistake message on MAC

Postby wkitty42 » Wed Mar 18, 2020 2:01 pm

FG 2.6??? that's a really old version that has been EoL (End of Life) for at least five years...

see this link 9 Release timeline and click on the "Expand" link to open the table...
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 6401
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5

Re: beechcraft b1900D today by mistake message on MAC

Postby bioscz » Wed Mar 18, 2020 4:15 pm

thanks Wkitty42 ,
but i've that old version because I use a old Mac OS 10.6.8 27" intel I3 4Gb RAM and only with 2,6 version I can work on 9-10 frame rate , isn't impossibile with next other version of FG ,
my problem is before to try change livery at b1900D (default on FG) all worked right (at 13 frame rate) , after no more (only 2 frame arte), after i made new download of the b1900D but nothing ( only 2 frame rate) .
Subsequently i delete file b1900D (default Yasim) and made new download b1900D ( Yasim) but now when I open FG with b1900D it stops on charge initzialy process and start error message .
I stay in Venice Italy and use LIPZ (Venice) airport
bioscz
 
Posts: 45
Joined: Wed Jan 29, 2020 7:56 am

Re: beechcraft b1900D today by mistake message on MAC

Postby Johan G » Wed Mar 18, 2020 4:56 pm

The oldest available revision of the B1900D from the FGAddon repository was copied from the Gitorious repository March 2015 before Gitorious was shut down.

That might work, but could just as well still be dependent on features that came later than FlightGear 2.6 that was released February 2012.
Low-level flying — It's all fun and games till someone looses an engine. (Paraphrased from a YouTube video)
Improving the Dassault Mirage F1 (Wiki, Forum, GitLab. Work in slow progress)
Johan G
Moderator
 
Posts: 5712
Joined: Fri Aug 06, 2010 5:33 pm
Location: Sweden
Callsign: SE-JG
IRC name: Johan_G
Version: 3.0.0
OS: Windows 7, 32 bit

Re: beechcraft b1900D today by mistake message on MAC

Postby bioscz » Wed Mar 18, 2020 6:06 pm

thanks , where can I find a version of b1900D compatible with FG 2.6 319 ??
bioscz
 
Posts: 45
Joined: Wed Jan 29, 2020 7:56 am

Re: beechcraft b1900D today by mistake message on MAC

Postby AndersG » Wed Mar 18, 2020 6:37 pm

Run
Code: Select all
fgfs --version
to see what version you really have.
Callsign: SE-AG
Aircraft (uhm...): Submarine Scout, Zeppelin NT, ZF Navy free balloon, Nordstern, Hindenburg, Short Empire flying-boat, ZNP-K, North Sea class, MTB T21 class, U.S.S. Monitor, MFI-9B, Type UB I submarine, Gokstad ship, Renault FT.
AndersG
 
Posts: 2467
Joined: Wed Nov 29, 2006 9:20 am
Location: Göteborg, Sweden
Callsign: SE-AG
OS: Debian GNU Linux

Re: beechcraft b1900D today by mistake message on MAC

Postby bioscz » Thu Mar 19, 2020 7:33 am

AndersG wrote in Wed Mar 18, 2020 6:37 pm:Run
Code: Select all
fgfs --version
to see what version you really have.


FlightGearMacOSX Version 2.6.0 (319) - Free Flight Simulator
Built by tat on 2012-02-23, using:
  FlightGear.git : release/2.6.0, Feb 12 2012
  SimGear.git : release/2.6.0, Feb 11 2012
  fgdata.git : release/2.6.0, Feb 16 2012
  GUI Launcher and builder by tat: rev 317

                FlightGear Mac OS X Project

thank u
bioscz
 
Posts: 45
Joined: Wed Jan 29, 2020 7:56 am

Re: beechcraft b1900D today by mistake message on MAC

Postby AndersG » Thu Mar 19, 2020 7:43 am

Why on earth do you have and use such an old version?

I think you can use much newer FG binaries but you'd be careful which aircraft you try with so little memory.

My box is from autumn 2008 so it is also pretty old but with 8GB main memory and a Nvidia card with 512MB. I compiled the 2019.2.0 development branch last year and it did work (depending on the aircraft etc.). I haven't run FG this year yet, though.
Callsign: SE-AG
Aircraft (uhm...): Submarine Scout, Zeppelin NT, ZF Navy free balloon, Nordstern, Hindenburg, Short Empire flying-boat, ZNP-K, North Sea class, MTB T21 class, U.S.S. Monitor, MFI-9B, Type UB I submarine, Gokstad ship, Renault FT.
AndersG
 
Posts: 2467
Joined: Wed Nov 29, 2006 9:20 am
Location: Göteborg, Sweden
Callsign: SE-AG
OS: Debian GNU Linux

Re: beechcraft b1900D today by mistake message on MAC

Postby bioscz » Thu Mar 19, 2020 8:47 am

AndersG wrote in Thu Mar 19, 2020 7:43 am:Why on earth do you have and use such an old version?

I think you can use much newer FG binaries but you'd be careful which aircraft you try with so little memory.

My box is from autumn 2008 so it is also pretty old but with 8GB main memory and a Nvidia card with 512MB. I compiled the 2019.2.0 development branch last year and it did work (depending on the aircraft etc.). I haven't run FG this year yet, though.


I use old 2.6 because it's work minimum at 9 frame rate and I Fly with : boeing 777 -200 ER , citation X , PA 34 seneca II ,cessna 172 skywak and others some aircraft
I've this hardware :Nome modello: iMac
Identificatore modello: iMac11,3
Nome processore: Intel Core i3
Velocità processore: 3,2 GHz
Numero di processori: 1
Numero totale di nuclei: 2
Cache L2 (per nucleo): 256 KB
Cache L3: 4 MB
Memoria: 4 GB 1333 MHZ
Velocità d'interconnessione processore: 5.86 GT/s
Versione Boot ROM: IM112.0057.B00
Version SMC (sistema): 1.59f2
Modello Chipset: ATI Radeon HD 5670
Tipo: GPU
Bus: PCIe
Larghezza Lane PCIe: x16
VRAM (totale): 512 MB
Fornitore: ATI (0x1002)
ID dispositivo: 0x68c0
ID revisione: 0x0000
Revisione ROM: 113-B9850K-133
Versione driver EFI: 01.00.416

I want to increase RAM to 12 GB (+ 4x2 GB) , but now i've only 4GB

can you tell me how to work with FG version most newer versions of FG ??
thank you so much
bioscz
 
Posts: 45
Joined: Wed Jan 29, 2020 7:56 am


Return to Flying

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests