Board index FlightGear Support Flying

777 Autoland last-second abort

Controlling your aircraft, using the autopilot etc.

777 Autoland last-second abort

Postby kaptainkruger » Fri Sep 29, 2017 1:14 am

Pretty novice pilot and first time posting so apologies if this is a stupid question....

I'm flying a 777-3 and every time i'm about 50ft above the ground on a steady autoland glidescope the plane with violently bank and try to climb, I have auto-thrust set at landing speeds so dont have enough speed to climb and crash into the airport most times. Is there something I'm doing wrong? I am always bang in line with the locator and the autoland decent goes really smoothly, its just that last second before the flare that something changes with the A/P.

Any ideas on what could be causing this and what I could do differently to avoid this?

The obvious answer is land manually I know, but I've seen this autoland feature performed on some FG Youtube videos and it looked so cool I wanted to try it!
kaptainkruger
 
Posts: 4
Joined: Wed Sep 27, 2017 12:09 am

Re: 777 Autoland last-second abort

Postby it0uchpods » Fri Sep 29, 2017 2:27 am

Autoland does not work in every airport, this is due to a problem in FGFS with ILS.

Are you using the latest version with my overhauled autopilot?

https://www.gitlab.com/fg777_seattle/fg777_seattle

Kind Regards,
Josh
it0uchpods/WTF411

FGFS Aircraft Developer
Lead Programmer at it0uchpods Design Group (Join our Discord!)
Download High Quality Aircraft from it0uchpods Hangar
User avatar
it0uchpods
 
Posts: 3681
Joined: Tue Oct 06, 2015 12:51 pm
Version: 2018.3.1
OS: Windows 10 x64


Return to Flying

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests