Board index FlightGear Support Flying

Cant spawn on a carrier.

Controlling your aircraft, using the autopilot etc.

Cant spawn on a carrier.

Postby StuartC » Sat Jul 15, 2017 4:00 pm

Something I just noticed, because I haven't done it since installing 2017.2.1.
You cant spawn on a carrier, you fall through the deck. You can land on one, just not spawn on it.
StuartC
 
Posts: 2890
Joined: Fri Jun 18, 2010 8:18 pm
Location: Arse end of the Universe
Callsign: WF01
Version: 2019.1
OS: W10 64 bit

Re: Cant spawn on a carrier.

Postby Thorsten » Sat Jul 15, 2017 6:00 pm

Posted this to the list already, and it's been confirmed. I think James (?) promised to have a look after his holiday.
Thorsten
 
Posts: 11748
Joined: Mon Nov 02, 2009 8:33 am

Re: Cant spawn on a carrier.

Postby StuartC » Sat Jul 15, 2017 6:23 pm

ok, great.
StuartC
 
Posts: 2890
Joined: Fri Jun 18, 2010 8:18 pm
Location: Arse end of the Universe
Callsign: WF01
Version: 2019.1
OS: W10 64 bit

Re: Cant spawn on a carrier.

Postby obear1 » Thu Nov 01, 2018 8:40 pm

Good day,

I have also noticed, in addition to the Hawker (was it the SeaHawk?) no longer on the list, my F16 has no option for carrier deployment. I can get to the Eisenhower from KSFO, but cannot launch from said ship.

Thank you.
obear1
 
Posts: 2
Joined: Thu Nov 01, 2018 8:23 pm

Re: Cant spawn on a carrier.

Postby legoboyvdlp » Thu Nov 01, 2018 8:52 pm

An F-16 is not carrier capable, not even the ones operated by the US Navy.

As for the Seahawk, it should work, not sure what's going on :?
User avatar
legoboyvdlp
 
Posts: 7784
Joined: Sat Jul 26, 2014 1:28 am
Location: Northern Ireland
Callsign: G-LEGO
Version: next
OS: Windows 10 HP

Re: Cant spawn on a carrier.

Postby obear1 » Mon Nov 05, 2018 8:28 pm

Got it...I'm the novice here. I saw the hook and thought, I can land this one...

Still looking for the Seahawk.
obear1
 
Posts: 2
Joined: Thu Nov 01, 2018 8:23 pm

Re: Cant spawn on a carrier.

Postby vanosten » Wed Nov 07, 2018 6:30 pm

Probably the easiest carrier capable plane right now is https://hardba11.github.io/bourrasque/, which happens to look like a French fighter plane.
Maintaining osm2city. Contributing with ground attack stuff to the OPRF FlightGear military-simulation community.
vanosten
 
Posts: 483
Joined: Sat Sep 25, 2010 5:38 pm
Location: Denmark - but I am Swiss
Callsign: HB-VANO
Version: latest
OS: Win 10 and Ubuntu

Re: Cant spawn on a carrier.

Postby flywisher » Wed Aug 26, 2020 7:59 pm

We used to be able to start any model on an aircraft carrier. I have done it. It was great. Now we can't. What happened?
flywisher
 
Posts: 140
Joined: Mon Jun 01, 2009 2:37 am
Location: San Diego, CA USA
Callsign: flywisher
OS: XP, Vista, Mint

Re: Cant spawn on a carrier.

Postby flywisher » Wed Aug 26, 2020 10:02 pm

I just examined the wiki article about starting on a carrier by using command line arguments. It has detailed directions for FG versions 2020.+, 2019.1, & those older (mine is 2018.2.2)

It doesn't work on 2018.2.2. FG tries to start, but stops at the "Finalizing Position" announcement on the splash screen, and goes no further.

Here is the text from the article:
======================================
From command line (Versions older than 2019.1)

To position your aircraft on the carrier at startup, use the following command line options beside your normal options (fg-root etc.).

Note the upper-case "N" in Nimitz and the fact that the scenario comes in front of carrier! You can copy-paste this (the slash will make it look like one line):

--ai-scenario=nimitz_demo
--carrier=Nimitz
--aircraft=seahawk

The following (optional) start positions are available:

--parkpos=cat-1
--parkpos=cat-2
--parkpos=cat-3
--parkpos=cat-4
--parkpos=park-1

Note

If you also specify an airport (e.g. --airport=KSFO) then the carrier will be available, but your flight will start at the chosen airport!
Uppercase N in --carrier=Nimitz.
=====================================

Does anyone know why this no longer works, and whether it might be enabled again?
flywisher
 
Posts: 140
Joined: Mon Jun 01, 2009 2:37 am
Location: San Diego, CA USA
Callsign: flywisher
OS: XP, Vista, Mint

Re: Cant spawn on a carrier.

Postby Delta5142 » Mon Sep 07, 2020 1:27 am

Hi all,
Sorry that this is such a late comment on this thread, but I was having the same problem in Flightgear 2018.3.5. However, when I upgraded the sim to 2020.1.2 recently and there is a button you can click in the top right-hand corner of the Locations tab that looks like a boat. From clicking this button, you can launch on any carrier without confusion or complications. If there are any flight simmers who have this issue, I highly recommend upgrading to 2020.1.1 or above, for it is very convenient.

Thank You,
Delta 5142
Why do A330s ALWAYS have buttery landings?
https://www.youtube.com/watch?v=lowrM-780tg
Delta5142
 
Posts: 41
Joined: Thu Jul 02, 2020 3:18 pm

Re: Cant spawn on a carrier.

Postby flywisher » Mon Sep 07, 2020 2:36 am

Awesome!
Many thanks Delta5142!!
flywisher
 
Posts: 140
Joined: Mon Jun 01, 2009 2:37 am
Location: San Diego, CA USA
Callsign: flywisher
OS: XP, Vista, Mint


Return to Flying

Who is online

Users browsing this forum: YandexBot [Bot] and 2 guests