Board index FlightGear Support Flying

Radio Question

Controlling your aircraft, using the autopilot etc.

Radio Question

Postby potatomon » Fri Feb 19, 2016 8:47 am

Hi. I've just started flying with flightgear and am really enjoying it so far. This might be a newbie question but if I open up my radio stacks panel from equipment->radio settings in any boeing 777, I don't see a com1 or com2. Because of this, I'm not quit sure how to listen in to the ATIS broadcasts. I really appreciate any help!
potatomon
 
Posts: 2
Joined: Fri Feb 19, 2016 8:36 am

Re: Radio Question

Postby legoboyvdlp » Fri Feb 19, 2016 12:44 pm

Hey! I think in the 777 it has been changed to VHF L, VHF C, and VHF R. Cheers!
User avatar
legoboyvdlp
 
Posts: 7889
Joined: Sat Jul 26, 2014 1:28 am
Location: Northern Ireland
Callsign: G-LEGO
Version: next
OS: Windows 10 HP

Re: Radio Question

Postby sanhozay » Fri Feb 19, 2016 12:48 pm

Lego beat me to it while I was fiddling with my picture, but yes, the VHF radios are used for ATIS:

Image

There are three radios on the centre pedestal: VHF-L, VHF-C and VHF-R, selected for adjustment by one of three buttons (A) on the radio section. Adjust the standby frequency with the knob (B) and press the transfer button (C) to swap standby and active. There is a volume button for each radio (D). Press the volume button to mute/unmute and note the green light.

Obviously electrical power is required, so battery or APU on.
sanhozay
 
Posts: 1207
Joined: Thu Dec 26, 2013 11:57 am
Location: EGNM
Callsign: G-SHOZ
Version: Git
OS: Ubuntu 16.04

Re: Radio Question

Postby potatomon » Fri Feb 19, 2016 6:34 pm

Thanks! I was missing the mute/unmute button. It works now!
potatomon
 
Posts: 2
Joined: Fri Feb 19, 2016 8:36 am


Return to Flying

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest