Board index FlightGear Media

Beginner tries to bring a satellite into orbit

Screenshots, videos, sound recording etc. taken in/with FlightGear.

Beginner tries to bring a satellite into orbit

Postby TheEagle » Fri Jan 14, 2022 4:55 pm

Today I decided to try the Space Shuttle again for a change. Learned quite a few things with the manual from Thorsten's website - thanks for pointing me there ! :)

The shots of the start somehow I can't find anymore …


Just after SRB separation:

Image
Image
Possible bug - the flames are only visible at a certain angle :?


Post-MECO:
Image

Finally upside-up !
Image

After main tank separation, started fuel dump:
Image
Image

How the **** does the fuel tank get there ? :shock:
Image
(there was at least 15 minutes between this and the last screenshot, and we were rising ?)


Payload bay doors open and Ku-band antenna extended over northern Africa:
Image

We have a precious payload on board …
Image

Yaay, I can move that arm ! :)
Image

The position is perfect …
Image

I successfully launched that satellite, but as soon as I pressed the release button it simply disappeared … :cry:
Image

Short mission, I know, but I didn't have more courage, so closing down now:
Image
Image

Preparing for entry:
Image

We're touching the atmosphere:
Image

Heating up quickly:
Image

Should we be this hot ?
Image

Definitely not that hot …
Image

Our thermal protection failed, as already on the last two tries …
Image


What am I doing wrong - I have exactly followed the steps from the manual, and the in-sim checklist showed only greens …
User avatar
TheEagle
 
Posts: 1346
Joined: Sat May 01, 2021 2:27 pm
Location: France
Callsign: F-EAGLE
IRC name: none
Version: 2020.4.0
OS: Ubuntu Studio 20.04

Return to Media

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests