Board index FlightGear Support

Propblem with tutorial

All general support: help on flying, installation, hardware, getting online etc. There are lots of users and developers to help you out.
Forum rules
In order to help you, we need to know a lot of information. Make sure to include answers to at least the following questions in your initial post.

- what OS (Windows Xp/Vista, Mac etc.) are you running?
- what FlightGear version do you use?
- what graphics card do you have?
- does the problem occur with any aircraft, at any airport?
- where did you download your aircraft/scenery from?
- is there any output printed to the console (black window)?
- copy&paste your commandline (tick the "Show commandline box on the last page of FGRun or the "Others" section on the Mac launcher).

If you experience FlightGear crashes, please report a bug using the issue tracker (can be also used for feature requests).
To run FlightGear on old computers with bad OpenGL support, please take a look at this wiki article.

Note: If you did not get a reponse, even after 7 days, you may want to check out the FlightGear mailing lists to ask your question there.

Propblem with tutorial

Postby alr1013 » Mon Dec 24, 2018 11:25 pm

I am using FlightGear 2018.3.1 with windows 10.
I have installed the De Haviland Canada DHC-6-300 Twin Otter. I have 2 issues.

1. the pre engine startup tutorial will not get past the fuel selectors set to normal. It doesn't recognize that the setting is correct.
2. The ATIS information is constantly on even though the radios are off.
Are these issues or am I doing something wrong?
alr1013
 
Posts: 1
Joined: Mon Dec 24, 2018 11:09 pm

Re: Propblem with tutorial

Postby wkitty42 » Tue Dec 25, 2018 2:17 am

the first question is how did you install this craft? did you install it from the built-in launcher and the default FG Hanger?
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 5027
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5

Re: Propblem with tutorial

Postby SteveSeidel » Wed Jan 30, 2019 7:25 am

alr1013 wrote in Mon Dec 24, 2018 11:25 pm:I am using FlightGear 2018.3.1 with windows 10.
I have installed the De Haviland Canada DHC-6-300 Twin Otter. I have 2 issues.
1. the pre engine startup writemyessay review tutorial will not get past the fuel selectors set to normal. It doesn't recognize that the setting is correct.
2. The ATIS information is constantly on even though the radios are off.
Are these issues or am I doing something wrong?



Hi air1013,

Didn't have any installation issues. The internal sound made me crazy and it was terrible (had to un-install De Haviland Canada DHC-6-300 Twin Otter) though graphics is great indeed. Now looking for something else.
SteveSeidel
 
Posts: 1
Joined: Wed Jan 30, 2019 7:06 am

Re: Propblem with tutorial

Postby wkitty42 » Wed Jan 30, 2019 4:39 pm

@SteveSeidel: you know you can turn the sound down or off if desired, right? ;)
"You get more air close to the ground," said Angalo. "I read that in a book. You get lots of air low down, and not much when you go up."
"Why not?" said Gurder.
"Dunno. It's frightened of heights, I guess."
User avatar
wkitty42
 
Posts: 5027
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:46 pm
Location: central NC, USA
Callsign: wk42
Version: git next
OS: Kubuntu 14.04.5


Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest